Η απάντηση Χρυσοχοίδη στην Ερώτηση Βελόπουλου για λαθρομεταναστευτικές ροές και φύλαξη συνόρων στον Έβρο

Η απάντηση Χρυσοχοίδη στην Ερώτηση Βελόπουλου για λαθρομεταναστευτικές ροές και φύλαξη συνόρων στον Έβρο

Απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσαν ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Κυριάκος Βελόπουλος & ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Χήτας σχετικά με τις αναμενόμενες λαθρομεταναστευτικές ροές από τον Έβρο και την φύλαξη των συνόρων, έδωσε ο αρμόδιος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε αυτήν επισημαίνει:

Με τις διατάξεις του ν. 4375/2016 (Φ.Ε.Κ. Α’ – 51) καθορίζεται το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, η οποία είναι αρμόδια για την ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπου κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας προχωρούν σε ταυτοποίηση και εξακρίβωση της ιθαγένειας, καθώς και εξωτερικής φύλαξης και ασφαλείας των εγκαταστάσεων.

Μέσω του πλαισίου αυτού, όλοι οι νεοαφικνούμενοι πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες οδηγούνται στα Κ.Υ.Τ., όπου υποβάλλονται στις προβλεπόμενες, από τις ισχύουσες νομικές διατάξεις, διαδικασίες. Ακολούθως, οι πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι δεν εμπίπτουν στις διατάξεις περί χορήγησης διεθνούς προστασίας ή άλλης μορφής προστασίας (ως ευάλωτες ομάδες) παραπέμπονται σε διαδικασίες απέλασης, επιστροφής ή επανεισδοχής.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης απάντησε στην Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου κιαι του βουλευτή Κώστα Χήτα επισημαίνοντας:

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*