Άδωνι ακούς; Πάνω από 150 λαθρομετανάστες έφτασαν δια θαλάσσης και ξηράς στον Έβρο

Άδωνι ακούς; Πάνω από 150 λαθρομετανάστες έφτασαν δια θαλάσσης και ξηράς στον Έβρο

Πως το είπε ο υπουργός Ανάπτυξης στην τηλεόραση; “Από τον Έβρο πλέον δεν περνάει κανείς”; Πάνω από 150 έφτασαν τις δυο προηγούμενες ημέρες από θαλάσσης και ξηράς στο νομό μας, ενώ και δυο διακινητές συνελήφθησαν.

Συγκεκριμένα, το λιμενικό εντόπισε συνολικά 4 σκάφη σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη με επιβαίνοντες 148 άτομα!

Όλοι περισυνελέγησαν και διασώθηκαν, από πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο περιπολούσε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019» και από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι 148 παράτυπα εισερχόμενοι στη χώρα προέρχονταν από το Αφγανιστάν και το Ιράν.

Σε Σουφλί και Τυχερό

Επίσης, συνελήφθησαν στο νομό Έβρου από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης δύο αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 40 και 18 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 11 λαθρομετανάστες.

Αρχικά στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 40χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις (3) λαθρομετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 18χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) λαθρομετανάστες.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*