Αθλητικό μπαλόνι: Έξαλλοι οι εργαζόμενοι του δήμου με την προσπάθεια Βαταμίδη να τους επιρρίψει ευθύνες

Έξαλλοι είναι οι εργαζόμενοι του δήμου Αλεξανδρούπολης με την προσπάθεια του πρώην Αντιδημάρχου Αθλητισμού Γιάννη Βαταμίδη να τους επιρρίψει τις ευθύνες για το φιάσκο με την εγκατάσταση του αθλητικού μπαλονιού.

Οι δηλώσεις του κ.Βαταμίδη στην εκπομπή της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης, με αφορμή τις ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ του Evros-news.gr, το οποίο παρουσίασε συγκεκριμένα έγγραφα που αποδείκνυαν ότι έγινε η προμήθεια του αθλητικού μπαλονιού και 28 Αυγούστου, τρεις ημέρες πριν αποχωρήσει η πρώην δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη, “ανακάλυψαν” ότι δεν υπήρχε νομικό πλαίσιο για τοποθέτηση του, έκαναν “πυρ και μανία” τους εργαζόμενους. Όπως σχολίαζαν, δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να τους κάνει “εξιλαστήρια θύματα” και μάλιστα την Δευτέρα δεν αποκλείεται να εκδώσει ο σύλλογος τους ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα.

-Βαταμίδης: Δεν φταίω εγώ, αλλά οι υπηρεσίες και η Πολεοδομία του δήμου για το αθλητικό μπαλόνι (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, στους οποίους πολλές φορές αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της εκπομπής ο πρώην Αντιδήμαρχος Αθλητισμού:

  • Τόσο το Τμήμα Προμηθειών όσο η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών με την επικεφαλής κ.Μπρίκα στη συνέχεια, εξέφρασαν τις έντονες αντιρρήσεις τους για την διαδικασία που επιλέχθηκε από την πρώην δημοτική αρχή για το συγκεκριμένο έργο.
  • Το Τμήμα Προμηθειών, στο οποίο μάλιστα επικεφαλής είναι ο Αργύρης Κυρτσίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων και χειρίστηκε την προμήθεια του μπαλονιού, υποστήριξε ότι έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία ως έργο και όχι ως προμήθεια, γιατί δεν μπορούσε να προχωρήσει, επειδή δεν υπήρχε η έγκριση από την Πολεοδομία. Επίσης, ούτε καν ξεκίνησε το έργο της βάσης που θα στηρίζονταν.
  • Η δημοτική αρχή άσκησε μεγάλη πίεση, επειδή το συγκεκριμένο έργο είχε καθυστερήσει πολλούς μήνες λόγω των λανθασμένων χειρισμών της και ήθελε πριν τις δημοτικές εκλογές να παρουσιάσει πως προχωράει την εγκατάσταση του μπαλονιού.

-ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Προμηθεύτηκαν αθλητικό μπαλόνι και τον Αύγουστο “ανακάλυψαν” πως δεν υπάρχει νόμος για εγκατάσταση του!!!

  • Είναι χαρακτηριστικό, ότι 24 Μαίου, δυο ημέρες πριν τις κάλπες, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Βαταμίδης έστειλε δελτίο Τύπου με φωτογραφία του μπαλονιού στο εργοστάσιο του εξωτερικού, γράφοντας ως σχόλιο ότι είναι έτοιμο να φτάσει στην Αλεξανδρούπολη και να τοποθετηθεί.
  • Όταν οι εργαζόμενοι ρώτησαν πως θα προχωρήσει η προμήθεια του αθλητικού μπαλονιού και αν αυτό έρθει ενώ δεν γίνουν τα υπόλοιπα που προβλέπονται και δεν είναι έτοιμη η βάση που θα το βάλουν το μπαλόνι, η απάντηση του κ.Βαταμίδη ήταν… στην αποθήκη, αν και δεν υπήρχε τόσο μεγάλος χώρος.

  • Όταν τελικά με πολύ μεγάλη πίεση στους εργαζόμενους έγινε η προμήθεια από το αρμόδιο τμήμα του δήμου, δεν ήταν έτοιμη η βάση τοποθέτησης, αφού ο εργολάβος που την ανέλαβε δεν δεχόταν χωρίς να εκδοθεί η οικοδομική άδεια να την κατασκευάσει.
  • Οι εργαζόμενοι πήγαν και στον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, με επικεφαλής τον Πρόεδρο τους κ.Κυρτσίδη που γνώριζε το θέμα επειδή ήταν στο Τμήμα Προμηθειών και του εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους. Όμως αυτός δεν δεχόταν καμιά αντίθετη άποψη και πίεζε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την προμήθεια του μπαλονιού.
  • Άρα τόσο ο τέως δήμαρχος κ.Λαμπάκης, όσο και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι του Γιάννης Βαταμίδης και Γιώργος Κουκουράβας τα γνώριζαν όλα αυτά. Έχουν τεράστιες ευθύνες για το ΦΙΑΣΚΟ με το αθλητικό μπαλόνι, αφού χειρίστηκαν με απαράδεκτο τρόπο την υπόθεση, θα λέγαμε… αρπακολατζίδικο, με μοναδικό σκοπό να εμφανίσουν πριν τις δημοτικές εκλογές ότι προχωρούν την υπόθεση, η οποία “σέρνεται” από την άνοιξη του 2018 με τις υποσχέσεις για τοποθέτηση τον Μάιο του 2018. Είμαστε όμως ήδη στα μέσα Οκτωβρίου του 2019 και ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι, έτσι που τα… θαλάσσωσαν Βαταμίδης, Λαμπάκης, Κουκουράβας και λοιποί.