Διδυμότειχο: Δημιουργία πιλοτικού πειραματικού σχολείου… Σουηδικού μοντέλου, ζήτησε ο δήμαρχος απ’ την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη

Διδυμότειχο: Δημιουργία πιλοτικού πειραματικού σχολείου… Σουηδικού μοντέλου, ζήτησε ο δήμαρχος απ’ την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη

Επίσκεψη στο Διδυμότειχο πραγματοποίησε  η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζαχαράκη Σοφία και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου στο Δημαρχείο.

Επίσης στην συνάντηση ήταν παρόντες εκπρόσωποι του Δήμου, Τοπικών Υπηρεσιών, μαθητές και εκπροσώποι του τμήματος Νοσηλευτικής που λειτουργεί στο Διδυμότειχο.
Ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος με την Υφυπουργό η οποία άκουσε με ενδιαφέρον τα ζητήματα που τέθηκαν από τον Δήμαρχο και τους λοιπούς εκπροσώπους. Με το πέρας της συζήτησης ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, κατέθεσε υπόμνημα σχετικά με την δημιουργία ενός πιλοτικού πειραματικού σχολείου σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα, το οποίο θα λειτουργεί με σύγχρονα πρότυπα βάση του Σουηδικού Μοντέλου. Με το υπόμνημα αυτό, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου ζήτησε την υποστήριξη και καθοδήγηση του Υπουργείου Παιδείας, για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας, ώστε το πιλοτικό σχολείο να γίνει πραγματικότητα.


Ο Δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου σε δήλωση του ανέφερε:
«Ευχαριστούμε την Υφυπουργό καθώς η επίσκεψη της στο Διδυμότειχο δεν ήταν μέρος του επίσημου προγράμματος, που αποτελεί απόδειξη ότι το Υπουργείο αναζητεί λύσεις. Η Υφυπουργός απέδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της ακούγοντας με προσοχή τα προβλήματα μας ενώ επίσης κατέγραψε όλες τις πτυχές των ζητημάτων» και συμπλήρωσε «Ως Διοίκηση του δήμου θα σταθούμε δίπλα στο Υπουργείο για να παρέχουμε κάθε μορφής στήριξη για την επίλυση του ζητήματος, ενώ προσβλέπουμε σε μια στενή συνεργασία για την προοδευτική υλοποίηση του σύγχρονου πιλοτικού σχολείου που οραματιζόμαστε».