Αλεξανδρούπολη: Επανεξετάζει τους ημιυπόγειους κάδους η δημοτική αρχή – Μυτιληνός: Να τοποθετηθούν στα χωριά

Αλεξανδρούπολη: Επανεξετάζει τους ημιυπόγειους κάδους η δημοτική αρχή – Μυτιληνός: Να τοποθετηθούν στα χωριά

Επανεξετάζεται το θέμα των ημιυπόγειων κάδων που τοποθετήθηκαν πριν λίγους μήνες στην Αλεξανδρούπολη από τον τέως δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, η νέα δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη.

Όπως ανακοίνωσε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Γιώργος Κυζιρίδης, με αφορμή την πρόταση και την επιμονή στην Οικονομική επιτροπή αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο από τον Χρήστο Γερακόπουλο να δοθούν άλλες 300.000 ευρώ για να συνεχιστεί η τοποθέτηση τους, “θα επανεξεταστεί και θα επαναξιολογηθεί η χρηστικότητα και η λειτουργικότητα του συστήματος, αφού άλλωστε αποτελεί και μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της παράταξης “Δήμος για όλους Πρώτα εσύ”. Κυρίως όμως, έχουν διαπιστωθεί πάρα πολλά προβλήματα στην λειτουργία, την αποτελεσματικότητα και την αποκομιδή των συγκεκριμένων κάδων.

Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της Αλεξανδρούπολης, θεωρεί τους ημιυπόγειους κάδους ένα από τα πέντε αχρείαστα πράγματα που τοποθετήθηκαν στην πόλη για εξυπηρέτηση των κατοίκων εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Επίσης επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιήθηκε χωρίς προγραμματισμό, πρόχειρα και… αρπακολατζίδικα, ενώ δημιούργησε περισσότερα προβλήματα απ’ όσα έλυσε. Γιατί έχει αντικειμενικά διαπιστωθεί, ότι σε πολλά από τα σημεία όπου τοποθετήθηκαν οι κάδοι, δεν μπορεί να γίνει αποκομιδή τους ή οι δρόμοι είναι στενοί και το ειδικό όχημα με τον γερανό, δεν μπορεί να περάσει ακόμα και τις νυχτερινές ώρες. Ιδιαίτερα τις ώρες που είναι ανοιχτά τα καταστήματα και κυκλοφορεί ο κόσμος, το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, με τα… μπλοκαρίσματα και τις καθυστερήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποια σημεία της πόλης οι κάδοι παραμένουν ακόμα αχρησιμοποίητοι, δεν έχουν τεθεί σε εφαρμογή και είναι με τις προστατευτικές ζελατίνες. Επίσης, οι πληροφορίες που έχει ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης και οι συνεργάτες του από τους εργαζόμενους που είχαν ανάμιξη στην συγκεκριμένη υπόθεση, είναι ότι επεσήμαναν στου αρμόδιους Αντιδημάρχους αλλά και τον ίδιο τον κ.Λαμπάκη, ότι είναι πολυτέλεια να βάζουν ημιυπόγειους κάδους ενώ δεν έχουν απορριμματοφόρα για την αποκομιδή τους. Όμως αυτοί, όπως και για το αθλητικό μπαλόνι, δεν άκουγαν κανέναν.

Όλα αυτά αποδεικνύουν, ότι πρόκειται για ένα έργο το οποίο αποδείχθηκε ε εντελώς λανθασμένη επιλογή από την προηγούμενη δημοτική αρχή του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, γιατί δεν είναι λειτουργικοί, ενώ και στα σημεία που τοποθετήθηκαν δημιουργούν προβλήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι από αυτούς τοποθετήθηκαν μέσα σε γκαζόν και όταν βρέχει οι  δημότες για να πετάξουν τα σκουπίδια γεμίζουν λάσπες. Για παράδειγμα, στην οδό Βενιζέλου αρκετοί κάδοι είναι ακόμα με τις προστατευτικές ζελατίνες και αχρησιμοποίητοι, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες.

Μυτιληνός: Να τοποθετηθούν στα χωριά,

όπου θα είναι πολλαπλά χρήσιμοι

Με βάση όλα αυτά, η πρόταση του Βαγγέλη Μυτιληνού και της δημοτικής του παράταξης “Ανεξάρτητη Νέα Αυτοδιοίκηση” που δεν είναι όπως κάποιες άλλες… στείρα άρνηση αλλά κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, σίγουρα θεωρείται αρκετά ενδιαφέρουσα. Όπως είπε ο κ.Μυτιληνός: “Να γίνει μεταφορά και τοποθέτηση των ημιυπόγειων κάδων στα χωριά του δήμου, αφού στην πόλη αποδείχθηκε όλο αυτό το διάστημα πως δεν είναι λειτουργικοί και κακώς προχώρησε η προηγούμενη δημοτική αρχή στην προμήθεια και τοποθέτηση τους, ξοδεύοντας πάρα πολλά χρήματα. Κι επειδή δεν μπορούμε να πετάξουμε τα λεφτά των δημοτών, προτείνω να τοποθετηθούν στα χωριά του δήμου, όπου είναι δεδομένο ότι υπάρχει μεγαλύτερη άνεση χώρου. Έτσι, επειδή οι κάδοι χωράνε μεγαλύτερη ποσότητα σκουπιδιών, θα χρειάζεται να αδειάζονται από τα αρμόδια συνεργεία του δήμου κάθε τέσσερις με πέντε ημέρες και χωρίς τα προβλήματα που υπάρχουν στην Αλεξανδρούπολη με τους στενούς δρόμους και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Επίσης θα εξοικονομούνται χρήματα αλλά και εργατοώρες, μια και οι υπάλληλοι της αποκομιδής δεν θα είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν με τα απορριμματοφόρα στα χωριά κάθε μια ή δυο ημέρες όπως γίνεται τους σημερινούς, συμβατικούς κάδους”.

Την πρόταση αυτή την έχει μεταφέρει και στον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, οι οποίοι την εξετάζουν και το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει οριστική απόφαση για το ζήτημα, το οποίο αποτελεί ένα ακόμη κόλαφο για την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ.Λαμπάκη.

7 Σχόλια

 1. ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ κ. ΜΥΤΙΛΗΝΟΥ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΔΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ. Η ΔΑΠΑΝΗ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΝ ΚΑΔΟ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΤΟ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΝΕΟ.
  ΠΡΟΤΑΣΗ : ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΄΄ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ΄΄ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

 2. Στην ανακύκλωση οι κουβάδες της ταλαιπωρίας….

 3. Μεγάλη αποτυχία οι ποδηλατόδρομοι στην Αλεξανδρούπολη! Αντί να τους κάνουν σε δευτερεύοντες δρόμους, τους έκαναν στους κεντρικότερους! Και όχι μόνο αυτό, αντί απλά να βάψουν μια λωρίδα του δρόμου με άλλο χρώμα, έκαναν ένα τεράστιο κόπο (και έξοδα) για να επεκτείνουν το πεζοδρόμιο, δημιουργώντας πάνω του τον ποδηλατόδρομο.
  Ασύλληπτα πράγματα, έλλειψη κοινής λογικής.
  Όλα γίνονται για να παίρνουμε λεφτά από την ΕΕ, και να τα μοιραζόμαστε. Α, και γίνονται όλα στους κεντρικούς δρόμους, για να “φαίνεται” πως κάνουμε έργα….
  Από την άλλη, η μεγαλύτερη “πατάτα” της δεκαετίας είναι ο φονικός δρόμος Απαλού – Αλεξανδρούπολης. Αντί να κάνουν έναν φαρδύ δρόμο με φαρδύ πεζοδρόμιο και ασφαλή ποδηλατόδρομο, έκαναν 3(!), παράλληλους δρόμους διπλής κατεύθυνσης, χωρίς πεζοδρόμιο ή ποδηλατόδρομο!
  Ποιός νοσηρός εγκέφαλος συλλαμβάνει αυτά τα έργα;

 4. Περιμένω ένα και μόνο έργο από τον νυν Δήμαρχο, όπως το εξήγγειλε. Να μετατρέψει τις αχρησιμοποίητες αποθήκες της ΚΥΔΕΠ, σε Δημοτική αγορά.

 5. Η πολη πρεπει να σχεδιαστει απο μηδενικη βαση.Τα οργια κακων κατασκευων και σπαταλης πρεπει να τελειωσουν αμεσα.Ειναι τρελο να μην μπορεις να κυκλοφορησης στην πολη ουτε πεζος.Νεα κυκλοφοριακη μελετη χωρις πολιτικες παρεμβασεις απο ξερολες αυτοδιοικητικους και τα γνωστα κυκλωματα συμφεροντων.

 6. η Αλεξανδρούπολη αντιγράφει ότι όλα τα στραβά των μεγαλουπόλεων, αυτό βέβαια το οφείλουμε στους δημοτικούς άρχοντες, που εμείς εκλέγουμε και στους υπαλλήλους του Δήμου, που υπογράφουν τις σχετικές μελέτες.

 7. Στα τσακίδια να πάνε οι κάδοι!!!!!
  Εγώ περιμένω να κάνει ο νέος δήμαρχος σωστές κινήσεις και σωστές μελέτες για να διορθωθεί όσο μπορεί το κακό χάλι της πόλης,οι Αποθήκες να γίνουν αγορές,εκεί που
  χρειάζεται παρεμβάσεις να κάνει,Πάρκινγκ να φτιάξει ,τουαλέτες να βάλει στα πάρκα και πολλά ακόμη.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*