Σαμοθράκη: Σοβαρό πρόβλημα στο Λύκειο, αφού λείπουν καθηγητές και μαθημάτων που θα εξεταστούν στις Πανελλαδικές

Σαμοθράκη: Σοβαρό πρόβλημα στο Λύκειο, αφού λείπουν καθηγητές και μαθημάτων που θα εξεταστούν στις Πανελλαδικές

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στην Σαμοθράκη, έναν μήνα μετά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, αφού στο Λύκειο του νησιού υπάρχει έλλειψη καθηγητών βασικών ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων και όσων πρέπει να διδάξουν μαθήματα τα οποία οι τελειόφοιτοι θα εξεταστούν στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Σαμοθράκης, έστειλε επιστολή στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, την οποία κοινοποιεί και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ζητώντας να δοθεί λύση στο πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα. Συγκεκριμένα, υπάρχει έλλειψη Φιλόλογου, Αγγλικής Φιλολογίας, Πληροφορικής και Οικονομικών. Καθηγητές δηλαδή που διδάσκουν κάποια από τα μαθήματα κατεύθυνσης που θα εξεταστούν οι μαθητές στις Πανελλαδικές.

Στο νησί μάλιστα δεν υπάρχουν φροντιστήρια που ενδεχομένως να μπορούσαν να αναπληρώσουν τα κενά, με αποτέλεσμα οι μαθητές να βασίζονται αποκλειστικά σε όσα διδάσκονται στο σχολείο.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του ΓΕΛ Σαμοθράκης με την επιστολή που υπογράφει η Πρόεδρος Μαρία Καραπαναγιώτου, τονίζει: