Μέσα στην εβδομάδα αποφασίζονται οι Διοικητές στα Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου

Μέσα στην εβδομάδα αποφασίζονται οι Διοικητές στα Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου

Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, συνεδριάζει η Επιτροπή Αξιολόγησης για τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων όλης της χώρας και φυσικά του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου που πλέον είναι αυτόνομο, αφού ολοκληρώθηκε στις 10 Οκτωβρίου η διαδικασία για την κατάθεση των αιτήσεων ενδιαφέροντος.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης που δημιουργήθηκε από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, έχει ως Πρόεδρο τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο και άλλα τέσσερα πρόσωπα. Στόχος είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τον διορισμό των νέων Διοικητών των Νοσοκομείων ώστε να μπορούν να αναλάβουν θέση ακόμη και τέλος Οκτωβρίου το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια οι τελικές επιλογές θα παρθούν από τον Υπουργό Υγείας, αφού το ποιοι θα είναι οι νέοι Διοικητές θεωρείται νευραλγικής σημασίας για την υλοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης στον συγκεκριμένο χώρο. Το ενδιαφέρον πάντως είναι τεράστιο και είναι χαρακτηριστικό ότι για τα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ στην οποία ανήκει και η περιοχή μας, κατατέθηκαν 200 αιτήσεις.

Στις 7 ΥΠΕ έχουν κατατεθεί:

1η ΥΠΕ: 373 αιτήσεις
2η ΥΠΕ: 210 αιτήσεις
3η ΥΠΕ: 194 αιτήσεις
4η ΥΠΕ: 200 αιτήσεις
5η ΥΠΕ: 143 αιτήσεις
6η ΥΠΕ: 224 αιτήσεις
7η ΥΠΕ: 84 αιτήσεις

Οι υποψήφιοι για Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο

Όσον αφορά τους υποψήφιους για τις θέσεις των Διοικητών στα Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου, ειδικά για το πρώτο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεπερνούν σε αριθμό τουε 10 και για το Διδυμότειχο φτάνουν στους 5 υποψήφιους.

Για το ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, έχουν καταθέσει αιτήσεις ο πρώην Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Κώστας Γκοτσίδης (την περίπτωση του προωθεί λόγω συγγεμνικής σχέσης  και η οικογένεια Δερμεντζόπουλου μεταξύ άλλων), ο Καθηγητής και Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Ορθοπεδικής Κλινικής Κωνσταντίνος Καζάκος, ο απόστρατος Στρατηγός Παναγιώτης Φαραντάτος, ενώ πληροφορίες θέλουν και τον πρώην Διοικητή Δημήτρη Λαζόπουλο, να έχει επίσης καταθέσει αίτηση. Υπάρχουν επίσης τεχνοκράτες που δεν κατάγονται από το νομό Έβρου, αλλά από την Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές. Ο σημερινός Διοικητής Δημήτρης Αδαμίδης δεν κατέθεσε τελικά αίτηση, όπως δήλωσε ο ίδιος, αν και αρχικά ήθελε να είναι υποψήφιος παρά τα όσα απαράδεκτα έγιναν επί της θητείας του, αφού όχι μόνο δεν έλυσε προβλήματα του ΠΓΝΑ αλλά δημιούργησε κιόλας με την απαράδεκτη συμπεριφορά του.

Όσον αφορά το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου που έγινε πλέον αυτόνομο (στα χαρτιά παραμένει ακόμα δυστυχώς), κατέθεσαν αιτήσεις ο δικηγόρος Χρήστος Καπετανίδης, πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας-Διδυμοτείχου, ο πρώην δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης (την περίπτωση του “σπρώχνει” ο βουλευτής Τάσος Δημοσχάκης), ο γιατρός Χρήστος Λεβέντης από την Ορεστιάδα, η Βάγια Καραφείζη που ήταν υποψήφια δήμαρχος Διδυμοτείχου και ο απόστρατος Στρατηγός Παναγιώτης Φαραντάτος, που είναι υποψήφιος και για την Αλεξανδρούπολη.

 

4 Σχόλια

  1. Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ? Απο που κι ως που; ρε παιδια; Σάν να λέμε φερτε το ΠΑΣΟΚ πισω.θελετε να κάνετε το Νοσοκομειο “παιδική χαρα”???? Κυριε Δερμιντζοπουλε ο λαος σας εφερε στην εξουσια για να πατε την χωρα μπροστα,μην τον κανετε να μετανοιωσει προωρα!!!!

  2. με το συμπάθιο!!!!, που λένε, Φαραντάτος, να κάνει τι ; ΈΛΕΟΣ όλους τους αποτυχημένους υποψήφιους πρέπει να τους ΒΟΛΕΨΟΥΜΕ, τουτέστιν ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

  3. Χρόνια τώρα ψαχνουμε για σοβαροτητα !!!!!

  4. Ελλάς, το Βασίλειο της αναξιοκρατίας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*