Έβρος: Ακόμα τρεις υποψήφιοι Διοικητές για τα Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου

Έβρος: Ακόμα τρεις υποψήφιοι Διοικητές για τα Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου

Ακόμα τρία ονόματα υποψήφιων για τις θέσεις των Διοικητών στα δυο νοσοκομεία του νομού Έβρου, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, πληροφορηθήκαμε ότι βρίσκονται στη λίστα αυτών που υπέβαλαν αίτηση.

Θα αξιολογηθούν και αυτοί στη συγκεκριμένη διαδικασία από την αρμόδια επιτροπή  του υπουργείου Υγείας και μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου θα έχουμε εκτός σοβαρού απρόοπτου τους νέους Διοικητές. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, για το ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, έχει υποβάλει αίτηση ο Βαγγέλης Ρούφος, που ως γνωστόν ήταν το 2015 υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και είναι ιδιοκτήτης γνωστού φροντιστηρίου της πόλης, ενώ κάποια στιγμή φερόταν και ως υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Υπάρχει επίσης και η αίτηση του επίσης Αλεξανδρουπολίτη Νίκου Σπιτάλα, ενώ όπως αναφέραμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι Κώστας Γκοτσίδης, Κώστας Καζάκος, Παναγιώτης Φαραντάτος, Δημήτρης Λαζόπουλος, αλλά και ορισμένοι εκτός Έβρου, όπως για παράδειγμα από την Θεσσαλονίκη. ανάμεσα τους και τεχνοκράτες στο χώρο της διοίκησης Νοσοκομείων και της υγείας γενικότερα.

-Μέσα στην εβδομάδα αποφασίζονται οι Διοικητές στα Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου

Όσον αφορά τώρα το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου που πλέον αυτονομήθηκε και θα έχει τον δικό του Διοικητή, στη λίστα των υποψήφιων υπάρχει και η Χρύσα Μπαχαρίδου, η νεαρή υποψήφια βουλευτής με τη Ν.Δ στις πρόσφατες εκλογές του Ιουλίου, η οποία μαζί με τους Χρήστο Καπετανίδη, Παρασκευά Πατσουρίδη, Χρήστο Λεβέντη, Βάγια Καραφείζη και Παναγιώτη Φαραντάτο, έχει υποβάλει αίτηση για τη θέση του διοικητή στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Η επιτροπή του υπουργείου Υγείας εξετάζει ήδη όλες τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί και στη συνέχεια θα προχωρήσει στις επιλογές των νέων Διοικητών, αφού φυσικά την τελική απόφαση πάρει το γραφείο του υπουργού Βασίλη Κικίλια και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και ο ίδιος.

Αδαμίδης: Ζήτησε συστατικές επιστολές για να

είναι πάλι υποψήφιος, αλλά πήρε αρνητικές απαντήσεις

Όσον αφορά τον απερχόμενο Διοικητή του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Αδαμίδη ή ΕΔΕ…μίδη όπως τον αποκαλούν οι εργαζόμενοι (ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό) λόγω της εμμονής του να διατάσσει για… ψύλλου πήδημα ΕΔΕ θέλοντας να καλύψει και την δική του ανικανότητα, ο ίδιος ήθελε να ξαναθέσει υποψηφιότητα για την θέση του Διοικητή. Ο διορισμένος από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στέλεχος του πρώην κυβερνώντος κόμματος παιδίατρος, γνωστός για τις προσωπικές του σχέσεις με τον πρώην Αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, τις οποίες μάλιστα επικαλούνταν συχνά αλλά δεν τον βοήθησαν να λύσει επί 4 χρόνια τα πολλά προβλήματα του ΠΓ Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, δεν αποφάσισε τυχαία να μην προχωρήσει τελικά στην κατάθεση της αίτησης. Αυτό έγινε μετά τις αρνητικές απαντήσεις που εισέπραξε από διάφορους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής, όταν τους έκανε κρούσεις ζητώντας συστατικές επιστολές για να τις καταθέσει στον φάκελο της αίτησης.

Δύο από αυτούς, σύμφωνα με πληροφορίες μας ο ένας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο άλλος δήμαρχος του νομού, του απάντησαν αρνητικά όταν τις ζήτησε. Έτσι αποφάσισε να μην πάρει μέρος στη διαδικασία επιλογής των νέων Διοικητών νοσοκομείων, αφού έτσι κι αλλιώς δεν είχε την παραμικρή τύχη. Όχι επειδή είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί η θητεία του στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης στέφθηκε από παταγώδη αποτυχία. Τέσσερα χρόνια ούτε το σοβαρό πρόβλημα με την λειτουργία των ασανσέρ κατάφερε να λύσει και είναι χαρακτηριστικό ότι στην Παθολογική Κλινική για παράδειγμα, λειτουργεί μόνο το ένα από τα τέσσερα που υπάρχουν. Υπάρχουν φυσικά και οι συνεχόμενες κόντρες του με το προσωπικό και τις συνεχόμενες ένορκες διοικητικές εξετάσεις (ΕΔΕ) που δημιούργησαν όλα αυτά τα χρόνια μια συνεχή ένταση και αναστάτωση, η οποία μόνο καλό δεν έκανε στην λειτουργία του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης.