Σε διεθνές forum στις Βρυξέλλες κατά των εξορύξεων χρυσού, θα μιλήσει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης

Σε διεθνές forum στις Βρυξέλλες κατά των εξορύξεων χρυσού, θα μιλήσει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης

Σε διεθνές forum κατά των εξορύξεων χρυσού που θα διεξαχθεί από 19- έως 21 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες υπό την αιγίδα και οργάνωση του Ευρωκοινοβουλίου, είναι καλεσμένος ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Η περιοχή του Περάματος που βρίσκεται στον δήμο του, είναι ως γνωστόν εδώ και χρόνια υποψήφια για κάτι τέτοιο και ο  κ.Ζαμπούκης, μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και τις αποφάσεις που λήφθηκαν, φαίνεται ότι δεν έχασε χρόνο και ξεκίνησε τις κινήσεις γνωστοποίησης του σοβαρού προβλήματα και σε διεθνές επίπεδο. Η παρουσία του αυτή εντάσσεται στη σειρά δράσεων για δημοσιοποίηση της αντίθεσης και εναντίωσης των θεσμικών παραγόντων αλλά και της τοπικής κοινωνίας στην επένδυση του χρυσού.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες μας από τις ελληνικές υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου, ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης όχι μόνο είναι καλεσμένος αλλά και θα κάνει παρέμβαση με τοποθέτηση του στην συγκεκριμένη εκδήλωση που θα διαρκέσει τρεις ημέρες, ξεκαθαρίζοντας κατηγορηματικά ότι η Αλεξανδρούπολη, ο Έβρος και η Θράκη, δεν πρόκειται να δεχθούν την υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης που θα έχει καταστροφικές συνέπειες.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν καταφέραμε να μάθουμε, αλλά αναμένεται να δοθούν με επίσημες ανακοινώσεις το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και ποιοι άλλοι αυτοδιοικητικοί από την περιοχή μας και όλη την Ελλάδα, είναι καλεσμένοι στο forum αυτό των Βρυξελλών.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*