Διδυμότειχο: Άγνωστο πότε θα λειτουργήσει το Τμήμα Νοσηλευτικής, το μοναδικό πανελλαδικά που δεν ξεκίνησε

Διδυμότειχο: Άγνωστο πότε θα λειτουργήσει το Τμήμα Νοσηλευτικής, το μοναδικό πανελλαδικά που δεν ξεκίνησε

Άγνωστο παραμένει πότε θα ξεκινήσει την λειτουργία του το Τμήμα Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που έχει την έδρα του στο  Διδυμότειχο.

Η ακαδημαϊκή χρονιά έχει ξεκινήσει σε όλα τα υπόλοιπα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ελλάδας και αυτό του Διδυμοτείχου είναι το μοναδικό που παραμένει κλειστό,  επειδή βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη οι προσλήψεις των Καθηγητών. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει αύριο Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία πως τελικά ίσως στις 28 του μήνα θα αρχίσουν τα μαθήματα τόσο για τους παλαιότερους, όσο και για τους νεοεισερχόμενους.

Ιδιαίτερα οι νεοεισαχθέντες κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα. Τόσο αυτοί όσο και οι οικογένειες τους βρίσκονται σε απόγνωση, αφού δεν γνωρίζουν πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα, όταν μάλιστα αρκετοί εξ αυτών δεν έχουν ακόμα έρθει στην πόλη για να νοικιάσουν το σπίτι όπου θα μένουν. Στο Evros-news.gr έχουμε δεχθεί πολλά μηνύματα διαμαρτυρίας και αγανάκτησης από γονείς, οι οποίοι μένουν σε διάφορα μέρη της χώρας και όπως τονίζουν δεν ξέρουν πότε να έρθουν στο Διδυμότειχο με τα παιδιά τους. “Ουδείς γνωρίζει ακόμα πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα. Θα τρέχουμε μέσα στον χειμώνα και με τα χιόνια να βρούμε σπίτια για να μείνουν τα παιδιά μας. Γιατί δεν ενημερώνουν τι θα συμβεί τελικά”, ρωτάει η συντριπτική πλειοψηφία με έντονη αγωνία.

Η παρουσία της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη πρόσφατα στο Διδυμότειχο, δεν έφερε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού αναγνώρισε το πρόβλημα αλλά τόνισε πως η ίδια δεν είναι αρμόδια μια και ο άλλος υφυπουργός κ.Διγαλάκης ασχολείται με την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο δήμαρχος της πόλης Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου μάλλον θα πρέπει να βρεθεί στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό κ.Διαγαλάκη και όχι να περιμένει από το Διδυμότειχο της εξελίξεις, απαιτώντας άμεσες λύσεις.