Μυτιληνός: Κατέθεσε συγκεκριμένες γραπτές προτάσεις για καθαριότητα, πράσινο, με επιστολή του στη δημοτική αρχή

Μυτιληνός: Κατέθεσε συγκεκριμένες γραπτές προτάσεις για καθαριότητα, πράσινο, με επιστολή του στη δημοτική αρχή

Συγκεκριμένες γραπτές προτάσεις για την βελτίωση των συνθηκών στους τομείς της καθαριότητας και του πρασίνου και την ενίσχυση του μηχανολογικού εξοπλισμού, υπέβαλλε ο Βαγγέλης Μυτιληνός, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση”, προς την δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη.

Λειτουργώντας με διάθεση συναίνεσης και συμβολής στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και όχι με… στείρα αντιπολίτευση όπως κάνουν άλλοι, ο κ.Μυτιληνός που είναι γνωστό ότι διαθέτει σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία, έκανε μια σειρά συγκεκριμένων προτάσεων. Στην επιστολή του αναφέρει:

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε

και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας κοινοποιώ μερικές σκέψεις μου, που σκοπό έχουν την ομαλότερη λειτουργία της υπηρεσίας του πρασίνου και της καθαριότητας καθώς επίσης και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών αλλά και των υπαλλήλων του Δήμου μας.

1.Το γραφείο κίνησης καλό είναι υπαχθεί στην αντιδημαρχία καθημερινότητας και ο αντιδήμαρχος να συντονίζει τις κινήσεις των οχημάτων και του προσωπικού σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους τεχνικών υπηρεσιών και καθαριότητας πρασίνου. Με τον τρόπο αυτό θα επιτυγχάνονται πολλές συνέργειες με ταυτόχρονη εξοικονόμηση μηχανημάτων, οχημάτων και εξόδων συντήρησης αυτών αλλά και ανθρώπινου δυναμικού.

2. Άμεση μεταφορά των ημιυπόγειων κάδων στους οικισμούς του Δήμου μας, με την σύμφωνη γνώμη και σε συνεργασία των τοπικών συμβουλίων. Θα υπάρξει τεράστια εξοικονόμηση στα δρομολόγια των απορριμματοφόρων και θα δοθεί περισσότερη έμφαση στην αποκομιδή εντός της Πόλης. Οι ημιυπόγειοι να αντικατασταθούν με κοινούς κάδους, έως ότου το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρόταση της Δημοτικής αρχής ,προτείνει κάποια νέα ιδέα για κάδους (υπόγειοι κλπ.)

3.Απαραίτητη και άμεση αγορά φορτηγού με αρπάγη (κατά προτίμηση τριαξονικού) για να επιτυγχάνεται η πιο γρήγορη απομάκρυνση των αντικειμένων, κλαδιών κτλ. στο χώρο μεταφοράς των απορριμμάτων.

Το όχημα αυτό θα δώσει λύση στο πρόβλημα αποκομιδής αντικειμένων που εξακολουθεί να ταλανίζει τις γειτονιές και τους οικισμούς.

Επιτυγχάνεται εξοικονόμηση προσωπικού, το οποίο μπορεί να απασχοληθεί σε άλλες δραστηριότητες, καθώς και οχημάτων και το βασικότερο, θα εξαληφθεί επιτέλους η εικόνα με τα εγκαταλειμμένα αντικείμενα στις γειτονιές.

4. Να ορισθούν σημεία συγκέντρωσης των αντικείμενων, που προανέφερα και θα πρότεινα να ορισθούν ως σημεία συγκέντρωσης, εγκαταλειμμένα και χωρίς περίφραξη οικόπεδα. Θα γίνει πρόγραμμα αποκομιδής μηνιαίο και μετά λύπης μου προτείνω πρόστιμα στους δημότες που δεν θα συμμορφωθούν με την εναπόθεση των αντικειμένων τους στους χώρους συγκέντρωσης

Επίσης θα ενεργοποιηθούν οι ιδιοκτήτες να περιφράξουν το οικόπεδο τους και να το διατηρούν καθαρό για να αποφύγουν να γίνει χώρος συγκέντρωσης αντικειμένων.

5. Αγορά μεγάλων ηλεκτρονικών φορτιζόμενων αυτοκινούμενων τροχήλατων σκουπών τύπου «βαρέλι» για την καθαριότητα των κεντρικών οδών, πεζόδρομων και χώρων εκδηλώσεων. Με την προμήθεια αυτή θα επιτύχουμε καλύτερο χρόνο για την εργασία αυτή και θα αποκτήσουμε την δυνατότητα να προγραμματίζονται εργασίες καθαριότητας και σε άλλες περιοχές εκτός του κέντρου της πόλης, που αυτήν την στιγμή το πρόβλημα είναι ορατό και απασχολεί τους δημότες μας.

6. Αγορά οχήματος μεταφοράς νερού, η μετατροπή παλαιότερου, με την δυνατότητα κατάβρεξης χώρων όπου αυτό απαιτείται, ποτίσματος των νησίδων όπου δεν υπάρχει δυνατότητα αυτόνομου ποτίσματος καθώς και δυνατότητα χρησιμοποίησης αυτού για πυρόσβεση.

7. Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Γεωπονίας της Ορεστιάδας, καταμέτρηση και αντικατάσταση όπου απαιτείται δένδρων στα κατά τόπους πάρκα,camping,πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, πεζοδρόμιο, παράλληλα με τον σιδηροδρομικό σταθμό και γενικά όπου απαιτείται (άνοδος και κάθοδος).

Επίσης αναβάθμιση του πάρκου πλησίον της εφορίας και δημιουργία παιδικής χαράς στο ξέφωτο που υπάρχει και σήμερα χρησιμοποιείται ως parking από ιδιώτες.

8. Περιποίηση των νησίδων από το ΚΕΓΕ έως και τον Απαλό , καθώς επίσης και των παράπλευρων δρόμων, όπου στα φρεάτια ομβρύων έχουν φυτρώσει δένδρα. Νομίζω ότι μετά την γέφυρα της Μαΐστρου υπεύθυνη είναι η Περιφέρεια και για τον λόγο αυτό προτείνω συνεργασία. Πάντως η κακή εικόνα αδικεί την πόλη μας και τον Δήμο μας ανεξαρτήτως τίνος ευθύνη είναι . Όλα όσα προανέφερα αποτελούν σκέψεις μας και μαζί με τις προτάσεις όλων των υπολοίπων συναδέλφων μας θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την πόλη μας όμορφη και καθαρή.

Δεν αποτελούν μομφή για κανέναν και μόνο σκοπό έχουν τη συνεργασία όλων μας για το καλό του δήμου και των δημοτών μας.

Θα επανέλθουμε με νέες προτάσεις που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και θα βοηθήσουμε στην καλύτερη αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου μας, καθώς επίσης και την προοπτική ανάπτυξης.

Τέλος προτείνουμε να γίνουν συναντήσεις των επικεφαλείς συνδυασμών όπου θα συζητηθούν και θα αποφασισθούν από κοινού θέματα που απασχολούν τον Δήμο ή θα γίνουν ειδικές συνεδριάσεις με την συμμετοχή όλων των Δημοτικών Συμβούλων , όπου θα κατατεθούν προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών του ΔΉΜΟΥ προς τους πολίτες καθώς επίσης και να παρθούν αποφάσεις για θέματα που ταλανίζουν τους δημότες επί πολλά χρόνια.

Ενδεικτικά θα αναφέρω την μεταφορά του ΚΤΕΛ (πληροφορήθηκα ότι τελικά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν παραχωρεί τον χώρο που έχει επιλεγεί να μεταφερθεί το ΚΤΕΛ) που πρέπει να γίνει με κάθε πολιτικό κόστος!!! Άνοιγμα της οδού ΚΥΠΡΟΥ, 2η ΛΑΙΚΗ αγορά κτλ.

Κύριε Δήμαρχε,

Αναμένω από εσάς την πρωτοβουλία για όσα προτείνω, με τον τρόπο που εσείς επιθυμείτε και να είστε σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΘΕΤΙΚΟ για τον ΔΗΜΟ μας.

Με τιμή

Μυτιληνός Ευάγγελος

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΣΗ

********

Το άνωθεν κείμενο στάλθηκε στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ιωάννη Ζαμπούκη, και κοινοποιήθηκε στους κάτωθι παραλήπτες :

1. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλεξ/πολης

2 .Δημοτική Παράταξη Δήμος για όλους πρώτα εσύ

3. Δημοτική Παράταξη Πόλη και Πολίτες Βαγγέλης Λαμπάκης

4. Δημοτική Παράταξη Α.ΝΑ.ΣΑ

5. Δημοτική Παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση

6. Δημοτική Παράταξη «Ενότητα για μια νέα πορεία» Δημήτρη Λαζόπουλου

7. Ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο κ.Μιχαηλίδη Παύλο

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*