ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Το καβαλιώτικο “καπέλωμα” στον… χουβαρντά Τοψίδη, ο… αγριεμένος Ρωμύλος και το επικοινωνιακό έλειμμα Ζαμπούκη

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Το καβαλιώτικο “καπέλωμα” στον… χουβαρντά Τοψίδη, ο… αγριεμένος Ρωμύλος και το επικοινωνιακό έλειμμα Ζαμπούκη

Με αφορμή την αποψινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, μου ήρθαν στο μυαλό κάποια πράγματα που διαδραμστίθηκαν στο προηγούμενο, το οποίο μάλιστα διήρκησε 6 ώρες, για να διαπιστώσουν μετά όλοι ότι… συμφωνούν σε αυτά που συζητούσαν στην πολύωρη συνεδρίαση!!!

Ο φίλος μου ο Τάκης (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδης, μαζί με τον… συναγωνιστή του Κώστα Κατσιμίγα, ζήτησαν να διεξαχθεί μια συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στην Σαμοθράκη, ώστε να ακούσουν από κοντά τα προβλήματα της και να δείξουν με αυτή την κίνηση ότι στηρίζουν το νησί μετά απ’ όσα έγιναν το καλοκαίρι με τα σοβαρά ακτοπλοϊκά προβλήματα. Σε τέτοια… επικοινωνιακά άλλωστε μια χαρά τα πάει. Στην ουσία τα… χαλάει, αλλά κανένας δεν είναι τέλειος.

Ο… χουβαρντάς Τοψίδης έδωσε 3 χιλιάρικα

Το επισημαίνω αυτό, γιατί πήγε πριν λίγες ημέρες στην Σαμοθράκη και συνεδρίασε εκεί το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Έβρου, όπου ο ίδιος είναι Πρόεδρος. Τον έπιασαν μάλιστα και τα… χουβαρνταλίκια και υποσχέθηκε να δώσει 3.000 ευρώ στους πληγέντες επαγγελματίες από την ακτοπλοϊκή κρίση του καλοκαιριού, που να μην ξεχνάμε ότι είναι και μέλη του Επιμελητηρίου του.

Αυτός που από την μια μεριά έβγαινε το καλοκαίρι και κατηγορούσε τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, λέγοντας πως είναι λίγες οι 80.000 που δόθηκαν για την αντιμετώπιση εκείνου του προβλήματος και μάλιστα τόνιζε ότι τόσα χρήματα δίνονται για τα… πανηγύρια σε διάφορα χωριά (προφανώς στο δικό του τη Νέα Βύσσα είναι τόσο… ακριβά τα πανηγύρια), ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου έδωσε… 3 χιλιάρικα. Μάλιστα, μαθαίνω ότι τελικά έφτασαν τις 145.000 ευρώ τα χρήματα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για το οχηματαγωγό ΑΝΑΧ που εξυπηρετούσε τη μεταφορά οχημάτων και για την σίτιση και εξυπηρέτηση όσων αποκλείστηκαν στο νησί.

Ο κ.Τοψίδης λοιπόν που του φάνηκαν λίγα τα 80 χιλιάρικα και τότε στις δηλώσεις του προσπαθούσε να κάνει αντιπολίτευση, όταν ήρθε η ώρα να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του και τη στήριξη της Σαμοθράκης, έδωσε το τεράστιο ποσό των 3.000 ευρώ. Για να καταλάβετε, τα… πανηγυράκια επικοινωνιακού χαρακτήρα και δημοσίων σχέσεων που οργανώνει κάθε χρόνο με τις πίτες που κόβει και μοιράζει αναμνηστικές πλακέτες κοστίζουν πολύ περισσότερα.

Υπάρχει διπλό καβαλιώτικο “καπέλωμα”

Αλλά τον καταλαβαίνω τον…. χουβαρντά φίλο μου Τάκη (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδη. Όταν είναι ξεκάθαρο πως τον έχουν “καπελώσει” οι Καβαλιώτες και συγκεκριμένα ο Θόδωρος Μαρκόπουλος κυρίως αλλά πλέον και ο Χρήστος Γάκης και υπάρχει όχι απλά δυαρχία αλλά… τριαρχία στην  “Περιφερειακή Σύνθεση”, πως να μην είναι νευρικός και να κάνει φασαρία στο περιφερειακό συμβούλιο; Να φωνάζει, να ωρύεται και αυτός όπως οι γύρω του, με πρώτους βέβαια τον Κωστάκη τον Εξακουστό που τσιρίζει και χτυπιέται σαν το… μίξερ και εσχάτως και τον Σταύρο Βαβία. 

Παρεμπιπτόντως, ήταν εντελώς απαράδεκτη η εικόνα με τον Χρήστο Γάκη, περιφερειακό σύμβουλο του Τοψίδη, να έχει πάρει την καρέκλα και να κάθεται πάνω στην διάδρομο και δίπλα στους Μαρκόπουλο, Τοψίδη, θέλοντας να δείξει ότι πλέον είναι ένας από τους… επικεφαλής της μαίζονος αντιπολίτευσης. Κι αυτό ενόχλησε όπως μαθαίνω και τους υπόλοιπους συμβούλου του Τοψίδη, ενώ σίγουρα φέρει μεγάλη ευθύνη ο Πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Χρήστος Παπαθεοδώρου, που επέτρεψε να συμβεί κάτι τέτοιο και δεν του επέβαλλε να καθίσει κανονικά στα έδρανα.

Όπως δεν μπορώ να μην επισημάνω, άσχετα αν τον έχω… ξεσκίσει στην κριτική, ότι την μοναδική σοβαρή προσέγγιση και τοποθέτηση που έγινε εκεί μέσα στην προηγούμενη συνεδρίαση των 6 ωρών, την έκανε ο Μιχάλης Αμοιρίδης. Η αλήθεια να λέγεται. Μπορεί να τον επέκρινα για την απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι σε συναδέλφους του, όπως τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θανάση Τσώνη, αλλά ο Αμοιρίδης επειδή γηνωρίζει το αντικείμενο, ήταν ο μόνος που έκανε ουσιαστική και σοβαρή τοποθέτηση όσον αφορά την τουριστική ανάπτυξη της Σαμοθράκης και γενικότερα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Ήταν να μην… αγριέψει ο Ρωμύλος

Δόθηκε στην κυκλοφορία και το τμήμα του περιφερειακού δρόμου Διδυμοτείχου στον κάθετο άξονα Αρδάνιο-Ορμένιο και έτσι δεν θα περνούν πλέον μέσα από την πόλη οι νταλίκες κα τα φορτηγά, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια κίνηση αλλά και κίνδυνος για τους πολίτες από την πολύ μεγάλη παρουσία οχημάτων. Όχι, αν ήθελε ας μην τον έδινε στην κυκλοφορία ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, πιέζοντας τον εργολάβο. Ήταν να μην… αγριέψει και να μην γίνει… έξαλλος ο νέος δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιαννογλου.

Γιατί δεν ξέρω αν διαβάσατε αυτό που έγραψε ένα άλλο τοπικό σάιτ, αλλά έγινε λέει έξαλλος ο κ.Χατζηγιάννογλου, τηλεφωνώνησε στον Πέτροβιτς και λέγοντας του πολύ… αγριεμένος. «Κύριε Δημήτρη, παραδώστε τον δρόμο άμεσα». Μιλάμε ακόμα… τρέμει από τα πολύ σκληρά λόγια ο κ.Πέτροβιτς. Μέχρι και ο άλλος Αντιπεριφερειάρχης από τον Έβρο, ο Κώστας Βενετίδης, που μπορεί πλέον να έχει αρμοδιότητα την υγεία και την κοινωνική πολιτιική αλλά προϋπήρξε στις υποδομές, άρον-άρον ζητούσε να δοθεί ο δρόμος βλέποντας ότι… αγρίεψε ο Ρωμύλος.

Το νέο δήμαρχο Διδυμοτείχου βέβαια, δεν τον άκουσα να… αγριεύει και να γίνεται έξαλλος ούτε κατά την επίσκεψή της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη στο Διδυμότειχο και να… χτυπάει το χέρι στο τραπέζι (κυριολεκτικά μάλιστα) απαιτώντας να δοθεί ΑΜΕΣΑ λύση στο θέμα της λειτουργίας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το οποίο πρόκειται ως γνωστόν να λειτουργήσει φέτος στο Διδυμότειχο ως ΑΕΙ πλέον.

Να πάει στην Αθήνα για τη Νοσηλευτική

Αν δεν το ξέρετε, τα μαθήματα σε όλα τα τμήματα και τις σχολές των υπόλοιπων πανεπιστημίων της Ελλάδας έχουν ξεκινήσει, αλλά στο Διδυμότειχο ουδείς γνωρίζει πότε θα γίνει αυτό.  Γιατί ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο διορισμός καθηγητών και κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα τελειώσει. Πρώτοι απ’ όλους αγωνιούν φυσικά οι ίδιοι οι φοιτητές. Όχι μόνο οι παλιότεροι, αλλά κυρίως οι νεοεισαχθέντες, οι οποίοι μαζί με τις οικογένειές τους ζουν στην τεράστια αβεβαιότητα και δεν ξέρουν πότε θα βρεθούν στο Διδυμότειχο ώστε να ψάξουν σπίτι, να οργανώσουν την φοιτητική ζωή τους.

Πολύ φοβάμαι ότι θα τρέχουν μέσα στο Δεκέμβριο, στα χιόνια και στα κρύα για να βρουν λύσεις και δεν φταίνε σε τίποτα να ταλαιπωρούνται. Αντί λοιπόν ο κ.Χατζηγιάννογλου να απαιτήσει από την κ.Ζαχαράκη, έστω και αν δήλωσε αναρμόδια και ανέφερε πως ο άλλος υφυπουργός κ.Διγαλάκης είναι υπεύθυνος, να του κλείσει αμέσως συνάντηση μαζί του στην Αθήνα αλλά και με την υπουργό Νίκη Κεραμέως, να σηκωθεί και να πάει εκεί για να θέσει το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα, περιμένει στο γραφείο του τις εξελίξεις.

Εντάξει, τώρα ανέλαβε, είναι καινούργιος θα πουν κάποιοι, αλλά και ο Παναγιώτης Καλακίκος του Σουφλίου με το Νίκο Γαλατούμο της Σαμοθράκης, κι αυτοί καινούργιοι είναι και επίσης τώρα ανέλαβαν. Πήγαν όμως στην Αθήνα, έμειναν δυο-τρεις ημέρες και πήραν… σβάρνα τα γραφεία των υπουργών της Κυβέρνησης, κάνοντας συναντήσεις και απαιτώντας βοήθεια και λύσεις στα προβλήματα των δήμων τους.  Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, απ’ ότι δήλωσε και για το θέμα του τεμένους Βαγιαζήτ, σκοπεύει να επισκεφθεί κάποια στιγμή το… Νομέμβριο την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. 

Όσο περνάει όμως ο καιρός στο θέμα του Τμήματος Νοσηλευτικής που “καίει” αυτή την στιγμή και δεν δίνονται λύσεις, τόσο αυτό απαξιώνεται ακόμα περισσότερο και υπάρχει κίνδυνος κάποια στιγμή να κλείσει. Καλές είναι λοιπόν οι ιδέες και τα σχέδια για δημιουργία Πειραματικού Σχολείου στα πρότυπα της Σουηδίας που έκανε στην υφυπουργό Παιδείας, αλλά τώρα προέχει η Νοσηλευτική που φέρνει εκατοντάδες φοιτητές στην πόλη.

Ας τηλεφωνήσει λοιπόν στους βουλευτές Έβρου της Ν.Δ που έχουν σχέσεις με τους υπουργούς της Κυβέρνησης και να του “κλείσουν” ραντεβού με την Κεραμέως και την Μενδώνη άμεσα. Όπως έκαναν και με τους άλλους δυο δημάρχους Σουφλίου και Σαμοθράκης που προαναφέραμε. Αν και για την Μενδώνη που προέρχεται από το ΚΙΝ.ΑΛ (ΠΑΣΟΚ παλαιότερα), έχει ανθρώπους δίπλα του να… βρει άκρη. Με την στήριξη του παλιού ΠΑΣΟΚ άλλωστε εξελέγη, όσο και αν θυμώνουν και αυτός και κάποιοι γύρω του επειδή το επισημαίνουμε.

Υπάρχει ξεκάθαρο επικοινωνιακό έλειμμα

Κοντεύουν δυο μήνες από την αλλαγή της δημοτικής αρχής στην Αλεξανδρούπολη, ο νέος δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, οι Αντιδήμαρχοι και οι άλλοι συνεργάτες του έχουν προχωρήσει κάποια θέματα, αλλά όταν όλα αυτά δεν τα πληροφορούνται οι πολίτες που τους ψήφισαν στέλνοντας τον τέως (τέως, τέως, τέως για να το… χωνέψει) δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη στην αντιπολίτευση, μάλλον είναι… δώρον άδωρον. Παράλληλα, τόσο ο κ.Λαμπάκης όσο και κάποιοι άλλοι, δημιουργούν συνέχεια επικοινωνιακό “θόρυβο” χωρίς επίσημη αντίδραση, χωρίς ανακοινώσεις ή δηλώσεις και μοιραία δημιουργείται στον κόσμο η “εικόνα” μιας νέας δημοτικής αρχής “εξαφανισμένης”.

Δεν ξέρω αν στον κ.Ζαμπούκη και τους συνεργάτες του υπάρχει η άποψη πως προέχει η ουσία και η άμεση λύση των προβλημάτων που κληρονόμησαν, με βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, αλλά και αυτό αν συμβαίνει, από τη στιγμή που δεν το μαθαίνουν οι πολλοί, θα είναι εύκολο για όσους έχουν μοναδικό στόχο να τους απαξιώσουν, να το το πετύχουν. Γιατί όσα γίνονται δεν τα… επικοινωνούν για να μαθαίνονται. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως υπάρχει… επικοινωνιακό έλειμμα στην δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης.

Πάνω από 50 ημέρες έχει αναλάβει και τα δελτία Τύπου που εκδόθηκαν, μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αφήνουν τον τέως (τέως, τέως, τέως για να το… χωνέψει) δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη ή ακόμα και τον ανύπαρκο πλέον αυτοδιοικητικά Παύλο Μιχαηλίδη να… κάνουν επικοινωνιακό παιχνίδι. Δεν αναφέρομαι μόνο στο θέμα του χρυσού, αλλά και των έργων της παραλιακής. Έτσι… ξεψάρωσαν ακόμα και ο Χρήστος Γερακόπουλος με τον Γιώργο Ουζουνίδη που… ειρωνεύονται και παριστάνουν και τους τιμητές, αντί να μην βγάζουν μιλιά.

Αν λοιπόν δεν αποφασίσουν όχι απλά να προβάλλουν τις ενέργειες τους, αλλά να αναδείξουν πράξεις, παραλείψεις και κάποια σοβαρά και σημαντικά στοιχεία που εντόπισαν από τα έργα και τις ημέρες της 9χρονης διακυβέρνησης Λαμπάκη, θα δίνουν το δικαίωμα σε αυτούς που θα έπρεπε κανονικά να… κρύβονται, να τους… κουνάνε και το δάχτυλο από πάνω. Κι έτσι να σχηματίζεται η εντύπωση σε ένα κομμάτι του κόσμου, ότι… δεν κάνουν τίποτα. Αλλά εδώ ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης δεν έδωσε ακόμα μια συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του σε όλα τα ΜΜΕ και αφήνει κάποια από αυτά να συνεχίζουν-όπως και προεκλογικά-το “παιχνίδι” εντυπώσεων εναντίον του.

Γιατί “εξαφάνισε” το θέμα του ηλεκτροφωτισμού

Ψάχνω επισταμένως στα θέματα της επόμενης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, αλλά δεν βλέπω πουθενά το θέμα του ηλεκτροφωτισμού. Δεν περιλαμβάνεται σε αυτά που θα συζητηθούν, αν και στην προηγούμενη που το έφερε ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, επέμενε επιτακτικά να ψηφιστεί. Τελικά βέβαια αναδιπλώθηκε και το πήρε πίσω, αφού η αντιπολίτευση σύσσωμη με επικεφαλής την Μαρία Γκουγκουσκίδου, ζήτησαν εξηγήσεις, διευκρινίσεις και κυρίως την μελέτη στην οποία στηρίχθηκε η απόφαση να προχωρήσει ο δήμος σε συνεργασία με εργολάβο μέσω ΣΔΙΤ, σε έργα ηλεκτροφωτισμού που θα ξεπεράσουν τα 6 εκατ. ευρώ.

Απ’ ότι μαθαίνω μάλιστα, ζητήθηκε επίσημα η μελέτη, προκειμένου να δουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης τα στοιχεία που υπάρχουν σε αυτήν. Πόσοι λαμπτήρες δηλαδή θα αντικατασταθούν  με νέας τεχνολογίας LED και πόσα φωτιστικά σώματα, ώστε να υπάρχει η σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Γιατί αν ισχύει πως θα αντικατασταθούν 11.000 λάμπες για παράδειγμαμ, στην Αλεξανδρούπολη για 18.000 λάμπες και 4.000 φωτιστικά σώματα, το έργο κόστισε 2,9 εκατ. ευρώ.

Εκεί μάλιστα έγινε διαφορετικά, μέσω δανείου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και πάλι θα θυμάστε τον… κακό χαμό ππου υπήρξε. Με προσφυγές και δηλώσεις του σημερινού υπουργού Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη να μιλάει για… σκάνδαλο, προκαλώντας την μήνη και έντονη αντίδραση του τέως (τέως, τέως, τέως για να το… χωνέψει) δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, που τον απειλούσε με μηνύσεις. Αλήθεια με την ευκαιρία; Εκείνες οι μηνύσεις στον Χατζηδάκη κατατέθηκαν; Γιατί απ’ ότι ξέρω… δεν πήρε τίποτα πίσω;

Το θέμα όμως είναι ο κ.Μαυρίδης και η προσπάθεια που έκανε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο να… περάσει το συγκεκριμένο έργο άνω των 6 εκατ. Αν το πιστεύει τόσο πολύ, πίστευε ότι είναι ΄ςετοιμη η μελέτη και ζήτησε από όλους να το ψηφίσουν, γιατί δεν το φέρνει στην επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει;

Είναι ο ίδιος;

Αυτός ο Δημοσθένης Δούκας που διαβάζω ότι υπογράφει σήμερα στο statusradio.gr ένα άρθρο κατά της επένδυσης του χρυσού με τίτλο: “Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Χρυσωρυχεία και τοπική οικονομία”, είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Εκδότη του περιοδικού “icon” που εξέδιδε η εταιρεία  ANGLOHELLENIC A.E.  με κύρια μέτοχο και Διευθύνουσα Σύμβουλο την κυρία Σοφία Λαμπάκη, αδερφή του τέως δημάρχου Αλεξανδρούπολης και είχε δημοσιεύσει ΟΛΟΣΕΛΙΔΗ (αξίας χιλιάδων ευρώ) διαφήμιση των Χρυσωρυχείων Θράκης;

Ο… Ναρκαλιευτής