Διπλή γκάφα απ’ την παράταξη Τοψίδη στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο, όπου πήγε εντελώς απροετοίμαστη

Διπλή γκάφα απ’ την παράταξη Τοψίδη στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο, όπου πήγε εντελώς απροετοίμαστη

Σε διπλή γκάφα υπέπεσε κατά την διάρκεια του χθεσινού περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης “Περιφερειακή Σύνθεση” του Χριστόδουλου Τοψίδη, που αποδείχθηκε ότι πήγε εντελώς απροετοίμαστη.

Η… δυαρχία με τον Θόδωρο Μαρκόπουλο ή ακόμα και… τριαρχία με τον Χρήστο Γάκη, αφού είναι ηλίου φαεινότερον πως ο επικεφαλής της παράταξης κ.Τοψίδης έχει “καπελωθεί” πλέον από αυτούς, είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρξει καμία συνεννόηση για τα θέματα που συζητήθηκαν. Η επιλογή να δημιουργούνται απλά και μόνο επικοινωνιακές εντυπώσεις με φωνές, διαμαρτυρίες ή ακόμα και… τσιρίδες(κυρίως από τον περιφερειακό σύμβουλο Έβρου Κώστα Εξακουστό), έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται γκάφες όπως η χθεσινοβραδινή.

Σύρθηκε σε αποχώρηση από την “Λαϊκή Συσπείρωση” του ΚΚΕ

Είναι χαρακτηριστικό της αλλοπρόσαλλης στάσης και της έλλειψης σχεδιασμού για την παρουσία της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση” του κ.Τοψίδη, ότι… σύρθηκε σε αποχώρηση από την συνεδρίαση κατά την συζήτηση του τρίτου θέματος που ήταν ορισμός εκπροσώπων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη Γενική
Συνέλευση των Κέντρων Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας της ΠΑΜΘ, από την παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” που ως γνωστόν ανήκει στο ΚΚΕ. Κι αυτό με αφορμή μια διευκρίνιση αν μπορούν να μετέχουν σε αυτή και άτομα που δεν είναι περιφερειακοί σύμβουλοι. Έτσι, μετά την συνεργασία με την παράταξη Κατσιμίγα που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Χριστόδουλος Τοψίδης έχει πλέον κοινή πλεύση και με την παράταξη του ΚΚΕ. 

Τι ακριβώς συνέβη:

  1. Κατά την εκλογή εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
    στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) και αφού έγινε η σχετική ψηφοφορία με τους υποψήφιους, υπήρξε μία αδιάθετη έδρα. Αυτή την διεκδίκησαν η “Περιφερειακή Σύνθεση” με την Λαϊκή Συσπείρωση” και στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε από το προεδρείο, την κέρδισε η παράταξη που προέρχεται από το ΚΚΕ. Έτσι η παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη έμεινε με δύο μόνο εκπροσώπους στην Γ.Σ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.
  2. Όμως, κατά την ψηφοφορία που προηγήθηκε, είχαν ισοβαθμήσει με 16 ψήφους οι Χριστόδουλος Τοψίδης, Θόδωρος Μαρκόπουλος και Μιχάλης Αμοιρίδης, αφού είτε δεν είχε υπάρξει συνεννόηση να πάρει ο επικεφαλής τουλάχιστον κ.Τοψίδης έναν παραπάνω και να οριστεί η σειρά. Ίσως γιατί πίστευαν πως θα εκλέξουν 3 εκπροσώπους. Οπότε έπρεπε να γίνει δημόσια κλήρωση από το προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου, όπως και νωρίτερα για την μια αδιάθετη έδρα. Μπροστά όμως στον… κίνδυνο η κληρωτίδα να αφήσει εκτός τον Εβρίτη επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης” και επειδή προφανώς και οι Μαρκόπουλος, Αμοιρίδης ήθελαν πολύ να εκλεγούν, την τελευταία στιγμή το… έσωσαν, λέγοντας ότι θα αποφασίσουν μέσα στην παράταξη τους δύο που θα οριστούν εκπρόσωποι.
  3. Όταν άρχισε ο ορισμός εκπροσώπων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε διάφορα θεσμικά όργανα, η “Περιφερειακή Σύνθεση” ζήτησε να επιλεγούν και δικοί της περιφερειακοί σύμβουλοι και όχι μόνο από τις παρατάξεις που μετέχουν στη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και έχουν επικεφαλής τους Χρήστο Μέτιο, Κωστή Σιμιτσή και Ανδρέα Καραγιώργη. Τελικά, επικαλούμενος ότι δεν διευκρινίστηκε αν μπορούν να οριστούν και πρόσωπα που δεν είναι περιφερειακοί σύμβουλοι, ο κ.Τοψίδης αφού από κοινού με τον κ.Κατσιμίγα ζήτησαν αναβολή που δεν δόθηκε, αποχώρησε μαζί με τους συμβούλους του.
  4. Προφανώς με την κίνηση αυτή ήθελαν να διακοπεί η συνεδρίαση και να μην οριστούν εκπρόσωποι στις διάφορες επιτροπές και τους θεσμικούς φορείς και ούτε να συζητηθούν τα υπόλοιπα θέματα, λόγω έλλειψης απαρτίας. Όμως η απαρτία υπολογίζεται με όσους είναι παρόντες στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, άρα αυτή θα συνεχίζονταν κανονικά. Αυτό είτε δεν το γνώριζε ο Χριστόδουλος Τοψίδης και οι συνεργάτες του, είτε πάνω στον εκνευρισμό του επειδή δεν μπορεί να… μπλοκάρει τίποτα, το ξέχασε.

“Περιφερειακή Σύνθεση”: Ανακοίνωση με την οποία

προσπαθεί να δικαιολογήσει τ’ αδικαιολόγητα 

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μετά την συμπαράταξη του εκτός της παράταξης που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ (του Κώστα Κατσιμίγα) και με αυτήν του ΚΚΕ από την οποία και… σύρθηκε σε αποχώρηση, ο Χριστόδουλος Τοψίδης και η “Περιφερειακή Σύνθεση” εξέδωσαν τα μεσάνυχτα ανακοίνωση, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Σε αυτήν αναφέρουν:

“Σεβόμενοι τους πολίτες της περιφέρειας και το ρόλο που καλούμαστε να υπηρετήσουμε, αρνούμαστε να υιοθετήσουμε την προχειρότητα.
Σε μια ακόμη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η διοίκηση Μέτιου επιδεικνύει περίσσευμα αλαζονείας.
Μια δημοκρατική διαδικασία οδηγήθηκε σε αδιέξοδο παρά την καλή πρόθεση και διάθεση όλων των παρατάξεων να συναινέσουν στην επιλογή εκπροσώπων, όπως αυτό της επιλογής του Συμπαραστάτη του Πολίτη.
Ο κος Μέτιος συνέχισε να προκαλεί, καθώς ο ίδιος και οι συνεργάτες του, με εμμονή συνέχισαν τον ορισμό εκπροσώπων μέσα από ασαφείς διαδικασίες και διάσταση απόψεων όλων των παρατάξεων.
Το περιφερειακό συμβούλιο είχε τη δυνατότητα να αξιοποιήσει και να αναδείξει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες πρόσωπα και συλλογικότητες σε ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στα συλλογικά όργανα αυτού, σε αντίθεση ο κος Μέτιος επέμενε να αρνείται αυτών των διαδικασιών.
Λυπούμαστε αλλά δε μπορούμε να ακολουθήσουμε τη διοίκηση σε αυτή την πολιτική στάση, και αποχωρήσαμε διαμαρτυρόμενοι μαζί με την πλειοψηφία των συμβούλων των παρατάξεων (Περιφερειακή Σύνθεση, Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, Λαϊκή Συσπείρωση και Ανταρσία), ενώ ο κος περιφερειάρχης επέλεξε να συνεχίσει μόνος, με τα δεκανίκια του”.

Υ.Γ1: Στην ανακοίνωση όπως διαβάσατε, ο κ.Τοψίδης και η παράταξη του χαρακτηρίζουν δεκανίκια της περιφερειακής αρχής τις παρατάξεις των Κωστή Σιμιτσή και Ανδρέα Καραγιώργη, που μετέχουν σε αυτήν μαζί με τη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” του Χρήστου Μέτιου. Χθες αποδείχθηκε όμως, ότι ο ίδιος και η “Περιφερειακή Σύνθεση” έχουν γίνει… δεκανίκι των παρατάξεων που στηρίχθηκαν από το ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ

Υ.Γ2: Κάποιος ανέφερε ότι η αποχώρηση του Χριστόδουλου Τοψίδη έγινε επειδή είχε χθες την ονομαστικη του εορτή και πήγε να… κεράσει τους δικούς του περιφερειακούς συμβούλους, αλλά και εκείνους των παρατάξεων με τις οποίες συνεργάζεται, δηλαδή των Κατσιμίγα και Παπατολίδη.

Υ.Γ3: Ο εκλεγμένος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θόδωρος Περεντίδης, αν και συμπεριλήφθηκε στην Γενική Συνέλευση των Κέντρων Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας της ΠΑΜΘ και μάλιστα με πρόταση Μέτιου, μόλις ο κ.Τοψίδης του έκανε… νόημα αποχώρησε και αυτός από την συνεδρίαση. Φαίνεται ότι η πρόσφατη συνάντηση τους στην Ορεστιάδα και η συζήτηση για αρκετό χρονικό διάστημα τις προηγούμενες ημέρες… έπιασε τόπο και άρχισε να αποδίδει αποτελέσματα. 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*