Κατάργηση των εξεδρών επισήμων στις μαθητικές παρελάσεις, πρότεινε οΓιάννης Ζαμπούκης στον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς

Κατάργηση των εξεδρών επισήμων στις μαθητικές παρελάσεις, πρότεινε οΓιάννης Ζαμπούκης στον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς

Την κατάργηση των εξεδρών των επισήμων στις μαθητικές παρελάσεις προτείνει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης στον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, να αποφασίσει ως αρμόδια αρχή, με επιστολή του την οποία κοινοποιεί σε μια σειρά θεσμικούς εκπροσώπους.

Συγκεκριμένα, ο κ.Ζαμπούκης αναφέρει ως σκεπτικό για την συγκεκριμένη πρόταση την αντίστοιχη που είχε καταθέσεις ο σημερινός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αρμόδιο Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, αν προτίθεται να καταργήσει τις εξέδρες επισήμων από τις μαθητικές παρελάσεις.

ΠΡΟΣ

Δημήτριο Πέτροβιτς

Αντιπεριφερειάρχη Έβρου

Κοινοποίηση:

Όπως Πίνακας Αποδεκτών

Αξιότιμοι κύριοι, 

Τον Μάρτιο του 2013,  ο τότε Βουλευτής και σημερινός Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατέθεσε πρόταση και ερώτηση στον Αρμόδιο Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, αν προτίθεται να καταργήσει τις εξέδρες επισήμων από τις μαθητικές παρελάσεις.

Θεωρώντας ότι στις μαθητικές παρελάσεις, οι επίσημοι και οι τιμώμενοι είναι οι ήρωες που αγωνίστηκαν και έπεσαν για την ελευθερία και τα ιδανικά της πατρίδας μας, με την παρούσα, σας προτείνω να αποφασίσετε ως αρμόδια αρχή την κατάργηση των εξεδρών των επισήμων στις μαθητικές παρελάσεις, αρχής γενομένης από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2019.

Η υψομετρική διαφορά δεν καθορίζει τους άξιους και ικανούς να υπηρετούν τον τόπο και τους πολίτες. Η Κοινωνική αξιοπρέπεια επιβάλλει να βρισκόμαστε δίπλα τους και όχι μακριά τους.  

Όλοι εμείς οι θεσμικοί εκπρόσωποι, δεν έχουμε την ανάγκη μιας εξέδρας για να επιβεβαιωθεί ο ρόλος, η αξία και η ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία.

Στο άμεσο προσεχές διάστημα, θα προτείνω στο Δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει για την κατάργηση της εξέδρας και στην παρέλαση της 14ης Μαΐου, ημέρα εορτασμού της απελευθέρωσης της Αλεξανδρούπολης.

Η 2η τομή που σας προτείνω είναι να προσδιοριστεί και οριοθετηθεί σταθερός ειδικός χώρος, όπου θα τοποθετηθούν καρέκλες για χρήση από ΑμεΑ, κυοφορούσες και  άτομα με κινητικά προβλήματα.

Αναμένοντας την ανταπόκρισή σας παραμένω στη διάθεσή σας.

Με τιμή,

Γιάννης Ζαμπούκης

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

 1. Ιερά Μητρόπολη –Ενταύθα
 2. Βουλευτές του Νομού

α)Δερμετζόπουλος Χρήστος

β)Δημοσχάκης Αναστάσιος

γ)Κελέτσης Σταύρος

δ)Γκαρά Αναστασία

 1. Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονία και Θράκης
 2. Δικαστικές αρχές-Ενταύθα
 3. α)ΧΙΙ ΜΠ- 7ο– ΕΓ- Ενταύθα β)ΧΧ ΙΙΙ ΤΘ. Τ.
 4. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης-Κομοτηνή
 5. Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ν. Έβρου
 6. Πρόεδρος Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης- Αντιδήμαρχοι-Δημοτικοί Σύμβουλοι
 7. Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης
 8. Κεντρικό Λιμεναρχείο-Ενταύθα
 9. Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης
 10. Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών- Ενταύθα
 11. Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού-Ενταύθα
 12. Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών-Ενταύθα
 13. Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών-Ενταύθα
 14. Εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις-Ενταύθα
 15. Πρόεδροι Συλλόγων-Σωματείων-Οργανώσεων-Ενταύθα
 16. Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης-Ενταύθα