Οργή για τα εγκλήματα Τούρκων στη Συρία και ψώνια, διασκέδαση στην Αδριανούπολη δεν συμβαδίζουν…

Οργή για τα εγκλήματα Τούρκων στη Συρία και ψώνια, διασκέδαση στην Αδριανούπολη δεν συμβαδίζουν…

Χαμός γίνεται, όπως ακούω και διαβάζω στα διάφορα ρεπορτάζ, με τους Έλληνες που ενόψει του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου έχουν… κατακλύσει τα ταξιδιωτικά γραφεία και τις αεροπορικές εταιρείες με αιτήματα και αιτήσεις για εκδρομές σε διάφορα μέρη και χώρες του εξωτερικού.

Προφανώς για κάποιους, φυσικά όχι για όλους, όπως έλεγε και μο Γιωργάκης Παπανδρέου… λεφτά υπάρχουν και για να κάνουν ταξίδια όπου επιθυμούν. Δικαίωμα τους και ο καθένας ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες καθορίζει και την ζωή του. Κανένα πρόβλημα. Εκείνο που εμένα με… τσίγκλισε, ήταν τα ρεπορτάζ που αφορούν την περιοχή μας, το νομό Έβρου και την Αλεξανδρούπολη. Διάβασα λοιπόν δηλώσεις του Βασίλη Κασαπίδη, ιδιοκτήτη του γνωστού ταξιδιωτικού γραφείου, όπου αναφέρεται ότι πολλοί θα… αποδράσουν για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και στην γειτονική μας Τουρκία. Σε Κωνσταντινούπολη, Αδριανούπολη και άλλες πόλεις.
Εκτός από όσους απευθύνθηκαν σε ταξιδιωτικά γραφεία, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που είναι δεδομένο πως θα μεταβούν οδικώς είτε στη Βουλγαρία, είτε στην Τουρκία για ψυχαγωγία, διασκέδαση και φυσικά τα απαραίτητα ψώνια. Δικαίωμα τους επαναλαμβάνω και ο καθένας μπορεί να καθορίζει την ζωή του όπως του αρέσει και επιλέγει. Όμως υπάρχει ένα… αλλά στην υπόθεση. Άντε, η Βουλγαρία είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν υπάρχουν και διατυπώσεις για να πάει κάποιος, έχουμε και άριστες σχέσεις ως χώρες. Να… εξορμούν όμως κάποιοι στη γειτονική μας Τουρκία και μάλιστα οι ίδιοι που ενδεχομένως πριν λίγες μέρες εξέφραζαν… οργή και αγανάκτηση στις προσωπικές τους σελίδες στο Facebook και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιεύοντας φωτογραφίες με τις θηριωδίες των Τούρκων στη Συρία εναντίον των Κούρδων και μάλιστα σοκαριστικά στιγμιότυπα με νεκρά παιδάκια των Κούρδων και από την άλλη να ετοιμάζονται να εκδράμουν στην γειτονική Αδριανούπολη για ψώνια στο γνωστό εμπορικό της κέντρο “Erasta” ή την Κωνσταντινούπολη, δεν είναι απλά υποκριτικό, πιστεύω πως είναι κάτι πολύ χειρότερο.
Επαναλαμβάνω, δεν κάνω έλεγχο στη ζωή κανενός και στον τρόπο που την διαχειρίζεται, όπως και τις επιλογές που κάνει. Την υποκρισία ορισμένων θέλω να επισημάνω, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως με τα χρήματα που πηγαίνουν και αφήνουν οι Έλληνες και ειδικότερα οι Εβρίτες, βοηθάμε τους Τούρκους και στο να εξοπλίζονται συνεχώς με την… τελευταία λέξη των οπλικών συστημάτων. Τα επισημαίνω όλα αυτά επειδή προσωπικά μπορεί να έχω 7… σφραγίδες στο διαβατήριο μου από ταξίδια στην Τουρκία, όλες όμως είναι για επαγγελματικούς λόγους. Είτε ως δημοσιογράφος του Παναθηναϊκού σε παιχνίδια ευρωπαϊκών κυπέλλων παλαιότερα στην Κωνσταντινούπολη, είτε με το επουργείο Εξωτερικών ως διευθυντής Τύπου επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά για επισκέψεις στο Πατριαρχείο με τον αρμόδιο υπουργό.
Ας μην περισσεύει λοιπόν η υποκρισία σε κάποιους, γιατί “αγανάκτηση” και “οργή” στο facebook για τις θηριωδίες και τα εγκλήματα” των Τούρκων κατά των Κούρδων της Συρίας και ψώνια με διασκέδαση στο… Erasta δεν συμβαδίζουν.

Κώστας Πιτιακούδης