Έβρος: Καταδίωξη και συλλήψεις διακινητών λαθρομεταναστών, ακόμα και… 15χρονου!!!

Έβρος: Καταδίωξη και συλλήψεις διακινητών λαθρομεταναστών, ακόμα και… 15χρονου!!!

Συνελήφθησαν στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 31, 29, 21 και 15 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης παράνομης εισόδου λαθρομεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Φερών – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 31χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Ακολούθως, στο ύψος του οικισμού Μαίστρου, το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση στην παρέβρια περιοχή της Γεμιστής Έβρου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού, συνέλαβαν τον 21χρονο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, στην Επαρχιακή Οδό Αισύμης – Άβαντα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 29χρονο και συνοδηγό τον 15χρονο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια, πλησίον του οικισμού Άβαντα, το όχημα εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε πρανές, ενώ ο οδηγός μαζί με τον συνοδηγό, το εγκατέλειψαν και τράπηκαν πεζοί σε φυγή.

Ακολούθησαν ενδελεχείς έρευνες και αναζητήσεις στην περιοχή από τους αστυνομικούς, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, με αποτέλεσμα να εντοπισθούν και να συλληφθούν οι δύο δράστες.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 29χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς επίσης ότι στην κατοχή του 15χρονου βρέθηκαν τρεις (3) νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και ένα (1) ναρκωτικό δισκίο.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μία πνευστή λέμβος και οι παραπάνω ναρκωτικές ουσίες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση για τις τρείς υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.