Θράσος Λαμπάκη: Παραδέχεται ότι καθυστέρησε 8 ολόκληρα χρόνια η σύμβαση του Σφαγείου Φερών και… πανηγυρίζει!!!

Θράσος Λαμπάκη: Παραδέχεται ότι καθυστέρησε 8 ολόκληρα χρόνια η σύμβαση του Σφαγείου Φερών και… πανηγυρίζει!!!

Πανηγυρική ανακοίνωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του Σφαγείου Φερών, εξέδωσε χθες η παράταξη “Πόλη και Πολίτες” με την υπογραφή του τέως δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, η οποία όμως ξεκινάει με την  παραδοχή ότι αυτή καθυστέρησε 8 ολόκληρα χρόνια και πως θα χρειαστούν συνολικά 10 χρόνια για να είναι έτοιμο και αν…

Αντί ο ίδιος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης και η απελθούσα δημοτική αρχή να ζητήσουν ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τους αγρότες και κτηνοτρόφους των Φερών και του δήμου Αλεξανδρούπολης, γιατί όπως παραδέχονται στο ξεκίνημα της ανακοίνωσης, όχι μόνο στάθηκαν ανίκανοι επί 8 ολόκληρα χρόνια να υπογράψουν την σύμβαση κατασκευής και τους κορόιδευαν κατάμουτρα με συνεχείς διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις, έχουν το θράσος να πανηγυρίζουν. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δείχνουν για πολλοστή φορά πως δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει πως ο λαός του δήμου Αλεξανδρούπολης τους… μαύρισε και τους έστειλε στην αντιπολίτευση. Γιατί στην ίδια ανακοίνωση συμπεριφέρονται λες και παραμένουν δημοτική αρχή και καλούν τους ενδιαφερόμενους να καθίσουν μαζί τους σε κοινό τραπέζι, για να καθορίσουν τον τόπο λειτουργίας. Με ποιο θεσμικό ρόλο και ποια ιδιότητα; Ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, ο Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρης Κολγιώνης και η δημοτική αρχή, έχει την αρμοδιότητα και ευθύνη για όλα αυτά. Λαμπάκης, Γκότσης και λοιποί της παράταξης τους είναι απλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

-Σφαγείο Φερών: Ανάδοχος η εταιρεία που έδωσε έκπτωση μόλις 2,15%, ενώ η δεύτερη… αποχώρησε!!!

Διαβάστε την ανακοίνωση, που αποτελεί μνημείο… αμνησίας και θράσους, αφού πανηγυρίζουν ενώ στάθηκαν ανίκανοι επί 8 χρόνια να ολοκληρώσουν την υπογραφή μιας σύμβασης. Γιατί το Σφαγείο αργεί ακόμα και θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλα 2 χρόνια για την ολοκλήρωση του.

Μετά από αγώνα 8 ολόκληρων ετών με πρωτοστάτη τον επικεφαλής της παράταξης μας «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ» καταφέραμε να φθάσουμε στο τέλος με την υπογραφή στις 23-10-2019 της συμβάσεως και οι συνδημότες μας πλέον να είναι βέβαιοι για την έναρξη των εργασιών της κατασκευής του σφαγείου του Δήμου Αλεξανδρούπολης στις Φέρες. 

Αυτό που μένει τώρα στο διάστημα των 18 μηνών που θα διαρκέσει περίπου η κατασκευή του σφαγείου από τον εργολάβο – ανάδοχο, είναι να καθίσουμε σ’ ένα κοινό τραπέζι για να καθορίσουμε τον τρόπο λειτουργίας του, ώστε να είναι κατά το δυνατόν ωφελιμότερο ως έργο προς τους δημότες και ιδιαίτερα προς τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες της περιοχής μας.

Φυσικά δεν κρατάμε κακία ούτε σε αυτούς που μας συκοφάντησαν και μας εξύβριζαν, ενώ ο Βαγγέλης Λαμπάκης αγωνιζόταν για την ολοκλήρωση του έργου και τους περιμένουμε για τον απόλυτο συντονισμό προς υλοποίηση των προεκτεθέντων.      

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αλεξανδρούπολης

 «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»

Να θυμίσουμε κάτι ακόμα. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, για τον οποίο έσπευσαν να πανηγυρίσουν ο τέως δήμαρχος κ.Λαμπάκης και η παράταξη του “Πόλη και Πολίτες”, αφορούσε έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.900.000 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ και συγκεκριμένα 2.338.709,70 € (πλέον Φ.Π.Α. 24%). Ανάδοχος ανακηρύχθηκε τελικά η γνωστή εταιρεία της Αλεξανδρούπολης «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. με δ.τ. ΚΡΟΥΝΟΣ Α.Ε.», που παίρνει συχνά έργα του δήμου Αλεξανδρούπολης, με ποσοστό έκπτωσης  μόλις 2,15 % (δύο και δέκα πέντε %) και τιμή προσφοράς 2.288.429,46 € πλέον Φ.Π.Α. Αυτό σημαίνει, ότι σε ένα τόσο σημαντικό έργο έργο συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, η έκπτωση που έδωσε η εταιρεία είναι μόλις 50.000 ευρώ.

 Η εταιρεία 3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ που έσπευσε και κατέθεσε πρώτη προσφορά, τελικά όμως αναφέρει η Επιτροπή Διαγωνισμού, δεν υπέβαλλε ως όφειλε σύμφωνα με τις παραγράφους 24.2, 24.3 και 24.4 του άρθρου 24 της Διακήρυξης της Δημοπρασίας, τα δικαιολογητικά συμμετοχής, την Τεχνική Προσφορά – Μελέτη και την Οικονομική προσφορά αντίστοιχα, συνεπώς αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διαγωνιστικής διαδικασίαςΟυσιαστικά δηλαδή ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ από τον διαγωνισμό.

 Κώστας Αλεξανδρής: Αντί κάποιοι να ντρέπονται,

να σιωπούν και να ζητούν συγγνώμη, πανηγυρίζουν

Στον τέως δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και τον πρώην Αντιδήμαρχο Νίκο Γκότση που και αυτός βγήκε να… θριαμβολογήσει, απάντησε ένας άνθρωπος που μαζί με τους άλλους αγρότες και κτηνοτρόφους των Φερών έδωσαν μεγάλο αγώνα για να έρθει η στιγμή της υπογραφής της σύμβασης. Ο Κώστας Αλεξανδρής από τον Κτηνοτροφικό και Αγροτικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος δέχθηκε πολλές επιθέσεις, κατηγορήθηκε και λοιδορήθηκε όλα αυτά τα χρόνια που μαζί με τους υπόλοιπους συναδέρφους του απαιτούσαν να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο. Έγραψε λοιπόν στην προσωπική του σελίδα ο κ.Αλεξανδρής: 

“Αντί κάποιοι να ντρέπονται ,να σιωπούν και να ζητούν συγνώμη γιατί επί 10 χρόνια δίνανε ψεύτικες υποσχέσεις και πολεμούσαν υπόγεια την κατασκευή του σφαγείου, σήμερα πανηγυρίζουν!
Μάλλον έχουν κοντή μνήμη και ξέχασαν της αλλεπάλληλες ψεύτικες χρονικά υποσχέσεις κατασκευής του σφαγείου.
Το σφαγείο κύριοι ήταν διαχρονικά ένα πάγιο αίτημα του αγροτικού κόσμου, ένα αίτημα που επί χρόνια και επί σειρά εκλογικών αναμετρήσεων φρόντισαν κάποιοι να εκμεταλλευτούν για να ανέλθουν και να παραμείνουν στην εξουσία .
Πιστεύει κάποιος ότι εαν δεν αντιδρούσαμε δεν αγωνιζόμασταν και δεν διεκδικούσαμε θα είχαμε σήμερα εξέλιξη στο θέμα του σφαγείου ;
Νομίζει κάποιος ότι θα ίδρωνε το αυτί του οποιουδήποτε δημάρχου η δημοτικού συμβούλου Αλεξανδρούπολης η ακόμη ακόμη ανθρώπων προερχόμενων από την περιοχή μας που ουσιαστικά όμως δεν έχουν την κουλτούρα τα βιώματα και την αντίληψη να καταλάβουν την σημασία ενός τέτοιου έργου ;
Εγώ τα μόνα συγχαρητήρια που έχω να δώσω είναι στον απλό κοσμάκη, στον αγρότη, στον κτηνοτρόφο ,στον κρεοπώλη που επί 10 χρόνια κάνουν υπομονή και που θα πρέπει να κάνουν άλλα 2,3 χρόνια υπομονή για να δουν το σφαγείο σε λειτουργία, όπως επίσης πρέπει να δώσω συγχαρητήρια και σε όλα τα παιδιά του κτηνοτροφικού και αγροτικού συλλόγου που επί τόσα χρόνια ενωμένοι δώσανε αγώνα για την κατασκευή του σφαγείου, ένας αγώνας που δεν σταμάτα !

2,15 % έκπτωση στον διαγωνισμό ; Μπράβο σας !
2 εταιρίες κατέθεσαν πρόταση η μια γνωστή πήρε το έργο και η άλλη πάλι γνωστή εντελώς τυχαία κατέθεσε ελλιπή φάκελο και έκπτωση 0% και πάλι μπράβο σας”!

Υ.Γ!: Ήθελα να ‘ξερα ποιος του γράφει τις ανακοινώσεις του τέως δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη. Μα να ξεκινάει με τέτοιο… αυτογκόλ, θυμίζοντας στην πρώτη φράση την καθυστέρηση 8 ολόκληρων χρόνων και την κοροϊδία στον κτηνοτροφικό και αγροτικό κόσμο της περιοχής στο θέμα του Σφαγείου; Είναι ο γνωστός συνδαιτημόνας του στο εξοχικό του στα Δίκελλα; Ο Διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού με τον οποίο καπνίζουν τα πούρα, αλλά και κυκλοφορούν με το προσωπικό αυτοκίνητο του κ.Λαμπάκη όπως τους βλέπουν όλοι στην Αλεξανδρούπολη. Κι ύστερα έχει το θράσος ο τέως δήμαρχος να κουνάει το δάχτυλο σε μας;

Υ.Γ2 και το πιο σοβαρό: Η νέα δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη γιατί υπέγραψε την σύμβαση με τον ανάδοχο-εργολάβο που πήρε το έργο με 2,15%, όπως είχε αποκαλύψει το Evros-news.gr και ενώ η άλλη εταιρεία που πήρε μέρος στον διαγωνισμό, αν και πρώτη κατέθεσε πρόταση με έκπτωση… 0%!!!! δεν προσκόμισε τα απαραίτητα έγγραφα. Δεν θα έπρεπε πριν προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης να επανεξετάσει το θέμα; Καθυστέρησε που καθυστέρησε 8 χρόνια το έργο, η σύμβαση δηλαδή γιατί η κατασκευή αργεί ακόμα, δεν θα έπρεπε να εξεταστεί η υπόθεση αυτή από όλες τις πλευρές της; Γιατί ο κόσμος του δήμου Αλεξανδρούπολης δεν τους ψήφισε για να είναι… μια από τα ίδια.