Δημοσχάκης: Ορισμένοι βγάζουν μεροκάματο με το θέμα του χρυσού

Δημοσχάκης: Ορισμένοι βγάζουν μεροκάματο με το θέμα του χρυσού

Αιχμές ότι κάποιοι… βγάζουν μεροκάματο με την στάση τους στο θέμα του χρυσού και της επένδυσης των χρυσωρυχείων στην Αλεξανδρούπολη και την Θράκη, άφησε ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης με δηλώσεις του.

“Ο Πρόεδρος μας και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν απόλυτα σαφής σε ότι αφορά την Θράκη. Ξεκαθάρισε ότι είναι θέμα της τοπικής κοινωνίας και δεν αφορούσαν όσα είπε την Θράκη και τον Έβρο. Κι ορισμένοι βγάζουν μεροκάματο με όσα λέγονται. Τέλος”, τόνισε χθες ο κ.Δημοσχάκης στην πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δημήτρη Κολιό.

Όσον αφορά τις κατηγορίες, ότι η διάταξη που υπάρχει στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή και προβλέπει επιδότηση σε όσους κάνουν εξορύξεις ορυκτού πλούτου, ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ τόνισε: “Είναι μια γενική διάταξη που αφορά την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου σε όλη τη χώρα και δεν είναι μόνο ο χρυσός στην Ελλάδα. Δεν προβλέπει περιορισμό και αναφορά για τον Έβρο. Για να τελειώνει αυτή η ιστορία, ο Πρόεδρος μας από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης εκφράστηκε και δήλωσε πως η Ν.Δ όσον αφορά την επένδυση στις Σκουριές πιστεύει σε αυτή και θα την στηρίξει. Μάλιστα  υπήρξε και σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σε ότι αφορά την Θράκη, ο Πρόεδρος μας και Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι είναι θέμα της τοπικής κοινωνίας. Διαβάστηκε δυστυχώς ανορθόγραφα η δήλωση του. Νομίζω είμαι σαφής. Κατά το παρελθόν η τοπική κοινωνία της Θράκης και του Έβρου ιδιαίτερα, έχει εκδηλωθεί κατά το παρελθόν και έχει δηλώσει την επιθυμία της. Ο Πρωθυπουργός ανέφερε για την επένδυση στις Σκουριές ότι την στηρίζαμε και την στηρίζουμε. Σε ότι αφορά την Θράκη, είναι θέμα της τοπικής κοινωνίας όπως ξεκαθάρισε. Ο Πρόεδρος ήταν απόλυτα σαφής και δεν αφορούσαν όσα είπε την Θράκη και τον Έβρο. Κι ορισμένοι βγάζουν μεροκάματο. Τέλος. Υπήρχαν ψηφίσματα και σε επίπεδο Περιφερειακού Συμβουλίου και σε επίπεδο δήμων και σε επίπεδο ΤΕΕ. Αυτά ισχύουν και δεν αλλάζουν”.