Έρχεται η 11η Γιορτή Μανιταριών στο Δάσος της Δαδιάς

Έρχεται η 11η Γιορτή Μανιταριών στο Δάσος της Δαδιάς

Ο Αθλητικός Επιμορφωτικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΑΣ ΔΑΔΙΑΣ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και τον Δήμο Σουφλίου διοργανώνει για 11η συνεχόμενη χρονιά την καθιερωμένη «Γιορτή Μανιταριού».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 2 & 3 Νοεμβρίου 2019 στον προαύλιο χώρο του οικοτουριστικού ξενοδοχείου του Δάσους Δαδιάς. Μία γιορτή που έχει καταστεί θεσμός καθώς το θερμό αγκάλιασμα και η αθρόα προσέλευση πλήθος κόσμου έρχεται να καθιερώσει την εκδήλωση αυτή ως την 2η μεγαλύτερη πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού. Με στόχο τη διάδοση της Μανιταροφιλίας και της Μανιταρογνωσίας, που τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς, ο Σύλλογος μας σας καλεί να ανακαλύψετε τον μυστηριώδη και μαγικό κόσμο των μανιταριών μέσα από σεμινάρια και εξορμήσεις στη φύση παρέχοντας σας μια ανεκτίμητη παρακαταθήκη γνώσεων.
Αδράξτε λοιπόν την ευκαιρία να αποδράσετε από την καθημερινότητα σε ένα σπάνιας ομορφιάς φυσικό τοπίο μέσα στο Δάσος της Δαδιάς, όπου ειδικοί στη συλλογή μανιταριών θα σας μυήσουν στα μυστικά τους, βοηθώντας σας στην ταυτοποίηση και τη διαλογή τους. Ταυτόχρονα θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε μανιταροεδέσματα που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Παράλληλα, θα υπάρχουν δραστηριότητες για παιδιά και θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τον Λαογραφικό Χορευτικό Σύλλογο Τυχερού “Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος” και τον Λαογραφικό Μορφωτικό Όμιλο Φερών “Ορφέας”.

Πρόγραμμα:

Σάββατο 2 Νοεμβρίου Σεμινάριο Μανιταρογνωσίας (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ:6975712839 &6982969910) -Σημείο συνάντησης: Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου

10:00 – 13:00: “Συλλογή και αποθήκευση άγριων μανιταριών”, Επίδειξη αποξήρανσης μανιταριών. Εισηγητής: Φώτης Παρασκευαΐδης (Μανιταρόφιλοι Ελλάδας).

13:00 – 14:30: Μανιταρογεύμα. Σεφ: Φώτης Παρασκευαΐδης

15:00 – 16:00: Επίδειξη Αναζήτησης Τρούφας με εκπαιδευμένο σκύλο. Παύλος Αηδονόπουλος

16:00 – 17:00: “Γνωριμία με τα μανιτάρια του τόπου μας”. Εισηγητής: Νίκος Ιακωβίδης (Μανιταρόφιλοι Αν. Μακεδονίας & Θράκης)
Κυριακή 3 Νοεμβρίου
10:00 Ομιλία Σεμινάριο από τον Άγγελο Παπαδημητρίου (Μανιταρόφιλοι Αν. Μακεδονίας & Θράκης) Σημείο συνάντησης: Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου.

Ακολουθούν: Εξόρμηση στο δάσος για συλλογή μανιταριών με συνοδεία εξειδικευμένων ατόμων.

Έκθεση και ταυτοποίηση μανιταριών.

Μανιταρομαγειρέματα (παραδοσιακή μανιταρόπιτα μανιταρογεύσεις από καταξιωμένο ΣΕΦ)

Δραστηριότητες για παιδιά από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου. Παραμύθι μέσα στο δάσος από το “WWF Ελλάς”.

Art therapy (face painting μπαλονοκατασκευές).

Πολλές άλλες εκπλήξεις για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους μας φίλους.
Παραδοσιακοί χοροί από τα παιδικά τμήματα των συλλόγων Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Τυχερού “Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος”, Λαογραφικός Μορφωτικός Όμιλος Φερών “Ορφέας”.