Αλεξανδρούπολη: Αυτό το επικίνδυνο… πράμα είναι παιδική χαρά;

Αλεξανδρούπολη: Αυτό το επικίνδυνο… πράμα είναι παιδική χαρά;

Άκουσε συμπολίτης μας σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο τον τέως δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη να επαίρεται για το έργο της απελθούσας δημοτικής αρχής στο θέμα των παιδικών χαρών, πήγε σήμερα το πρωί τα παιδιά του στο πάρκο πίσω από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος και αντίκρισε αυτή την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση.

Μας έστειλε λοιπόν τις φωτογραφίες που δείχνουν ξεκάθαρα την εγκατάλειψη, την έλλειψη φροντίδας και παρεμβάσεων από την δημοτική αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες της, αλλά φυσικά και την απαράδεκτη νοοτροπία… κάφρων πολιτών της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι δεν σέβονται τίποτα και βανδάλισαν τον χώρο. Σπασμένα όργανα, κούνιες με κομμένες αλυσίδες, ο χώρος επικίνδυνος να τραυματιστούν τα παιδιά αν πέσουν κάτω, σκουριασμένα όργανα ή σπασμένα.

“Ελπίζω τουλάχιστον όσα άκουσα, ότι προγραμματίζονται έργα για νέες παιδικές χαρές και μάλιστα δίνεται προτεραιότητα από τη νέα δημοτική αρχή σε αυτό, να γίνουν πραγματικότητα. Γιατί κυριολεκτικά σε… πιάνει η ψυχή σου με όσα είδα στην συγκεκριμένη. Κι αντί για αυτοκριτική ακούσαμε να επαίρονται κάποιοι”, ήταν το σχόλιο που συνόδευε τις φωτογραφίες του κατοίκου της Αλεξανδρούπολης, τον οποίο ευχαριστούμε για τις καταγγελίες και το… επιτόπιο ρεπορτάζ.

6 Σχόλια

 1. Αν δεν βάλει ο δήμος κάποιον να περνάει από τις παιδικές χαρές από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ και να κόβει πρόστιμα δεν υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί η κατάσταση, δυστυχώς. Μόνο έτσι θα τηρηθεί και το όριο ηλικίας χρήσης των παιδικών χαρών που γίνεται βορά από μεγαλύτερα παιδιά(μέχρι ένα σημείο δικαιολογημένα λόγω έλλειψης χώρων για έφηβους) όπου σπάνε, γράφουν και κακομεταχειρίζονται μετά μανίας τα παιδικά παιχνίδια.
  Και βέβαια να κόψει και προστιματάκια στους αγενείς γονείς που νομίζουν ότι οι δημόσιοι χώροι είναι και δημόσιοι σκουπιδότοποι.

 2. Πριν από λίγο καιρό, περίπου ένα μήνα μίλησα με τον Δήμο για το συγκεκριμένο πάρκο, βέβαια μου είπαν ότι, θα στείλουν το εγκεκριμένο προσωπικό να το ελέγξει, αλλά ουδέποτε ήρθαν, με μεγάλη μου χαρά όμως σήμερα, κάποιος έκανε την σκέψη μου πραγματικότητα, ή θα έλεγα καλύτερα ότι έκανε αυτό που σκεφτόμουν, ως επόμενο βήμα. Επιπλέον ευχαριστώ και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης που κινητοποιήθηκε άμεσα, :).

 3. Το παρκο είναι μπατε σκύλοι χε…..τε με τέσσερα και δυο ποδια .πριν 15 μέρες είχε ανθρωπίνες ακαθαρσίες επάνω σε ππαιχνίδι.

 4. Σε λίγο καιρό η νέα δημοτική αρχή υλοποιήοντας το έργο της ανάπλασης της παραλιακης ζώνης θα εξοπλίσει την νέα παιδική χαρά στον χώρο δίπλα στην ΑΡΓΩ… Για να δούμε θα την υλοποιησει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία.

 5. Ο Δήμος μάλλον θα κινητοποιηθεί, όταν και μόνο, θα έχουμε κάποιο θανάσιμο ατύχημα, όπως γίνεται σε όλες τις ευνομούμενες Πολιτείες, (λέξεις που αναφέρουν σχεδόν καθημερινά οι πολιτικοί μας), όπως η Ελλάδα;;;, ο Θεός να φυλάει τα παιδιά μας γιατί η πολιτεία και οι άνθρωποι της υπολείπονται παιδείας.

 6. Αν έχει κότσια ο δήμος να βάλει κάγκελα ψηλά γύρω γύρω και πόρτα η οποία θα ανοίγει το πρωί μέχρι 11-12 το βράδυ και να προσλάβει και φύλακες για όλες τις παιδικές χαρές.
  Μόνο έτσι δεν θα γίνονται ζημιές σε όλα τα πάρκα.
  Κάποια χώρα τα έχει με ωράριο και φυλασσόμενα τα πάρκα αλλά δεν θυμάμαι πια.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*