Κινήσεις απόγνωσης από Μιχαηλίδη – Ετοιμάζει νέα παράταξη “Δήμος με Όραμα”, αλλά ελάχιστοι τον ακολουθούν

Κινήσεις απόγνωσης από Μιχαηλίδη – Ετοιμάζει νέα παράταξη “Δήμος με Όραμα”, αλλά ελάχιστοι τον ακολουθούν

Σε κινήσεις απόγνωσης και πανικού επιδίδεται πλέον ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης Παύλος Μιχαηλίδης, που μετά την “απώλεια” της “ΑΝΑΣΑ” απ’ την οποία τέθηκε εκτός λόγω των σοβαρών και “εγκληματικών” του λαθών, ετοιμάζεται να δημιουργήσει και να ανακοινώσει νέα δημοτική παράταξη.

Όπως βλέπετε στην φωτογραφία, πρόκειται για την παράταξη “ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ για την Αλεξανδρούπολη”, με βάση το λογότυπο που έχει ήδη στείλει σε κάποια από τα μέλη της πρώην παράταξης του “ΑΝΑΣΑ”, προσθαώντας να τους πείσει να τον ακολουθήσουν στο νέο του εγχείρημα. Βέβαια, την κατάσταση που έχει περιέλθει, δεν θα την εύχονταν κανείς ούτε στον χειρότερο εχθρό του. Εκεί που ήταν ο βασικός αντίπαλος του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και θεωρούνταν ως πιθανός επόμενος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, εξαιτίας των τραγικών, λανθασμένων και χωρίς καμιά λογική ενεργειών και δηλώσεων του, τα… έχασε όλα. Είναι ένας απλός δημοτικός σύμβουλος, καθαιρέθηκε από την παράταξη “ΑΝΑΣΑ” η οποία ήταν τρίτη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, ενώ η τελευταία ελπίδα που είχε να επανεκλεγεί στην ΠΕΔ και γι’ αυτό “συμμάχησε” με τον πρώην “εχθρό” του κ.Λαμπάκη, με τον οποίο αλληλοβρίζονταν άγρια, δεν του… έκατσε.

Μόλις 18 αποχώρησαν με δήλωση τους από την

παράταξη “ΑΝΑΣΑ”, στους 63 που ήταν υποψήφιοι

Στην όλη προσπάθεια προφανώς εντάσσεται και η δήλωση αποχώρησης από την δημοτική παράταξη “ΑΝΑΣΑ” που στάλθηκε σήμερα το πρωί από 18 μέλη της, τα οποία αφού επαναλαμβάνουν τα όσα είχαν υποστηρίξει και πριν από καιρό με άλλη ανακοίνωση, ανακοινώνουν πως αποχωρούν από αυτήν. Εκείνο που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι πως αυτή την φορά είναι 10 λιγότεροι από τους 28 που είχαν υπογράψει την προηγούμενη ανακοίνωση εναντίον των αποφάσεων των 5 εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της “ΑΝΑΣΑ” (Κυριάκου Αραμπατζή, Γιάννη Καρυπίδη, Γιώργου Πασσιά, Πέτρο Κυριακίδη, Αναστάσιο Σεραφειμίδη), οι οποίοι διέγραψαν από επικεφαλής τον Παύλο Μιχαηλίδη και εξέλεξαν τον Γιάννη Καρυπίδη ως επικεφαλής στο δημοτικό συμβούλιο.

Επίσης, είναι ελάχιστοι σε σχέση με τους 63 που ήταν συνολικά οι υποψήφιοι της παράταξης “ΑΝΑΣΑ” στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και φυσικά τα πολύ περισσότερα μέλη της συνολικά. Κι απ’ τους 18 δεν είναι σίγουρο ότι όλοι τους θα στηρίξουν το νέο εγχείρημα του κ.Μιχαηλίδη, ο οποίος είναι ξεκάθαρο πως βρίσκεται πλέον σε θέση απόγνωσης και πανικού, αφού δεν έχει την παραμικρή δυνατότητα παρέμβασης στα αυτοδιοικητικά πράγματα.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΑΝΑΣΑ”

Το ανώτερο όργανο της κάθε δημοτικής παράταξης είναι η Γενική συνέλευση των μελών της. Η Δημοτική ομάδα (δηλαδή ο Επικεφαλής και οι εκλεγμένοι Δημοτικοί σύμβουλοι) οφείλουν να σέβονται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, ιδιαίτερα σε σοβαρά πολιτικά ζητήματα. Όποιος διαφωνεί με αυτές τις αποφάσεις, οφείλει να ανεξαρτητοποιηθεί, διαφορετικά δεν νομιμοποιείται να μεθοδεύει συνεργασίες στη βάση της οποιαδήποτε συναλλαγής, πολύ δε περισσότερο να διαγράφει από την ΑΝΑΣΑ τον ίδιο τον επικεφαλή της.

Στην γενική συνέλευση της παράταξης μετά τις εκλογές εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, αποφάσισε την διάλυση της παράταξης ψηφίζοντας υπέρ της σύμπραξης με την δημοτική αρχή, ενώ οι υπόλοιποι 4 δεν πήραν καμία ξεκάθαρη θέση προς έκπληξη όλων μας. Αντιθέτως η συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων μελών, συμφώνησαν με την εισήγηση του επικεφαλής για συμφωνία με την δημοτική αρχή στην βάση συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας. Γεγονός που θα επέτρεπε στην παράταξη και να συμμετέχει στο σχήμα διοίκησης αλλά κυρίως να διατηρεί την αυτοτέλεια και την διακριτή έκφρασή της. Πολύ δε περισσότερο, δεν υπήρξε και καμία πλειοψηφική απόφαση που να δίνει το δικαίωμα στην δημοτική ομάδα να διαγράψει από την ΑΝΑΣΑ τον επικεφαλή της.

Όλοι εμείς που δώσαμε τον κοινό μας αγώνα με τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Παύλο Μιχαηλίδη, δεν δεχόμαστε μεθόδευση συνεργασιών χωρίς να έχει προηγηθεί η οποιαδήποτε προγραμματική συμφωνία, καθώς και τακτικισμούς που έχουν σκοπό να διαλύσουν την τρίτη παράταξη του δημοτικού συμβουλίου με το υψηλό ποσοστό του 16%. Για τους ανωτέρω λόγους, με συνέπεια στις αρχές και το αυτοδιοικητικό μας πρόγραμμα, αλλά και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους 6.000 ψηφοφόρους μας, αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε από την δημοτική παράταξη της ΑΝΑΣΑ, υπό τις παρούσες συνθήκες .

ΤΑ ΜΕΛΗ

1.ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

2.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

3.ΒΙΤΣΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

4.ΓΚΟΥΤΖΙΒΕΛΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

5.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

6.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

7.ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

8.ΚΡΙΤΟΥ ΚΡΙΤΗΣ

9.ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΕΛΙΝΑ

10.ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

11.ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

12.ΞΥΚΗ ΜΥΡΣΙΝΗ

13.ΟΤΕΜΠΕΡΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

14.ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

15.ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

16.ΣΑΡΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

17.ΦΤΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

18.ΧΑΤΖΗΜΑΓΙΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*