Σαμοθράκη: Άμεση βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών απ’ την δημοτική αρχή Γαλατούμου

Σαμοθράκη: Άμεση βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών απ’ την δημοτική αρχή Γαλατούμου

Σε λίγες ημέρες θα συμπληρωθούν δυο μήνες από την ανάληψη της δημοτικής αρχής στην Σαμοθράκη από το Νίκο Γαλατούμο και τους συνεργάτες του και ήδη φαίνεται να έχουν κερδίσει σε σημαντικό βαθμό το στοίχημα της άμεσης βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών του νησιού.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του Αντιδήμαρχοι, σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του δήμου Σαμοθράκης, παράλληλα με τις προσπάθειες προώθησης λύσεων για τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε όχι μόνο το ακτοπλοϊκό πρόβλημα του περασμένου Αυγούστου, αλλά και η θεομηνία που έπληξε το νησί πριν δυο χρόνια, έριξαν το “βάρος” στην επίλυση ζητημάτων που μπορεί να φαντάζουν… μικρά και όχι τόσο σημαντικά, αλλά διευκολύνουν την ζωή των κατοίκων.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Γρηγόραινας, αλλά και οι συνάδερφοι του από την δημοτική αρχή, ξεκίνησαν με την ασφαλτόστρωση των δρόμων της Καμαριώτισσας, οι οποίοι είχαν προβλήματα σε πολλά σημεία.

Είναι το πρώτο χωριό που αντικρίζει ο επισκέπτης της Σαμοθράκης και μόλις έφτανε κάποιος στο λιμάνι, όποια κατεύθυνση και αν επέλεγε, θα διαπίστωνε προβλήματα στο οδικό δίκτυο μέσα στην Καμαριώτισσα που ήταν παρατημένο χρόνια.

Ο δήμος Σαμοθράκης με εντολή του δημάρχου Νίκου Γαλατούμου και υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου κ.Γρηγόραινα, προχώρησε στον καθαρισμό και την βελτίωση στο κομμάτι του δρόμου στις Μακρυλιές και συγκεκριμένα στην στροφή του τυροκομείου. Κάτι που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων, χωρίς να πραγματοποιηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Καθαρίστηκαν επίσης, εν όψει του Φθινόπωρου και επειδή οι καταστροφές από την θεομηνία του 2017 δεν έχουν ξεχαστεί, τα φρεάτια στην Χώρα.

Επίσης έγιναν εργασίες και παρεμβάσεις βελτίωσης στους δρόμους των Αλωνίων, οι οποίοι καθαρίστηκαν, ενώ ακολούθησαν αυτοί στον Ξηροπόταμο, αλλά και σε όλους τους οικισμούς.

Καθαρίστηκαν και τα φρεάτια στην Καμαριώτισσα, όπου ιδιαίτερα στην παραλία είχαν να καθαριστούν εδώ και αρκετά χρόνια. Κάτι που οι κάτοικοι δεν έκρυψαν την ικανοποίηση τους, βλέποντας ότι η νέα δημοτική αρχή λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της το έπραξε.