Σουφλί: Γιορτάστηκε με λαμπρότητα η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου ( πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Σουφλί: Γιορτάστηκε με λαμπρότητα η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου ( πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και στο Σουφλί η σημερινή ιστορική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου και του ΟΧΙ που είπαν οι Έλληνες στους Ιταλούς και τους Γερμανούς κατακτητές.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Θανάση Τσώνη, του δημάρχου Παναγιώτη Καλακίκου, Αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων και του Διοικητή της 50ης Ταξιαρίας που εδρεύει στην πόλη, του Ταξίαρχου Παναγιώτη Καβιδόπουλου.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους στο Ηρώον, καθώς και από τους εκπροσώπους αντιστασιακών οργανώσεων και συλλόγων.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την μεγάλη παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στον κεντρικό δρόμο του Σουφλίου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜ-Θ κ.Τσώνη, του δημάρχου Σουφλίου κ.Καλακίκου και του Ταξίαρχου κ.Καβιδόπουλου, αλλά και εκπροσώπου της Μητρόπολης.

Ο κόσμος κατέκλυσε τις δυο πλευρές και χειροκρότησε τους μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων. Γυμνασίων και Λυκείων.

Παρέλασαν επίσης οι Σύλλογοι της πόλης και της περιοχής, με τις τοπικές, παραδοσιακές ενδυμασίες, αλλά και από  σωματεία.

Εντυπωσιακή η παρουσία των στρατευμένων παιδιών μας που καταχειροκροτήθηκαν απ’ όλους κατά το πέρασμα τους.

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι Εθνοφύλακες μας, που με πολύ υπερηφάνεια παρέλασαν τιμώντας την εθνική μας επέτειο.

Φέτος υπήρχε και η εντυπωσιακή παρουσία παλιών μηχανοκίνητων του στρατού, τα οποία έχουν συντηρήσει και αναδείξει συντοπίτες μας από την Ορεστιάδα, οι οποίοι επέλεξαν την παρέλαση του Σουφλίου αυτή την φορά και η παρουσία τους άρεσε πολύ στον κόσμο.