Αλεξανδρούπολη: Ο λαμπρός εορτασμός και η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Αλεξανδρούπολη: Ο λαμπρός εορτασμός και η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα όπως κάθε χρόνο, γιορτάσθηκε και φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου και του ιστορικού ΟΧΙ στην Αλεξανδρούπολη , με την παρέλαση να αποτελεί την κορύφωση των εκδηλώσεων.

Το πρωί, τελέστηκε η επίσημη Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης Άνθιμου. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείοτης Δόμνας Βιζβύζη που βρίσκεται στην πλατεία του Φάρου, από τις τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.

Στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην  κεντρική Λεωφόρο Δημοκρατίας, τελικά υπήρξε εξέδρα επισήμων, παρά την επιστολή του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη που ζήτησε την κατάργηση της. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Σταύρος Κελέτσης, ενώ παρέστησαν η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά,  ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης με τους Αντιδημάρχους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.Άνθιμος, ο Διοικητής της ΧΙΙ Μεραρχίας Υποστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Πρύτανης του ΔΠΘ Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης Παναγιώτης Καρτάλης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνος Κούκουρας, ο Λιμενάρχης, εκπρόσωποι των δημοτικών, πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε τις δυο πλευρές του δρόμου.

Gepostet von Στεργίου Σάββας am Montag, 28. Oktober 2019

Πρώτοι παρέλασαν υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του δήμου Αλεξανδρούπολης οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και ακολούθησαν οι τοπικοί σύλλογοι, αθλητικά σωματεία και ασφαλώς οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Gepostet von Στεργίου Σάββας am Montag, 28. Oktober 2019

Τα βίντεο από την σημερινή παρέλαση στην Αλεξανδρούπολη είναι του Σάββα Στεργίου, τον οποίο και ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Gepostet von Στεργίου Σάββας am Montag, 28. Oktober 2019