Διδυμότειχο: Όλοι οι διάλογοι Χατζηγιάννογλου-Τοκαμάνη, μετά την καταγγελία για ορισμό διοικητικού στελέχους στην ΔΕΥΑΔ

Διδυμότειχο: Όλοι οι διάλογοι Χατζηγιάννογλου-Τοκαμάνη, μετά την καταγγελία για ορισμό διοικητικού στελέχους στην ΔΕΥΑΔ

Δόθηκαν στην δημοσιότητα, με την ανάρτηση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ του εγγράφου που αφορά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου για τον ορισμό των μελών της πολύπαθης Δημοτικής Επιχείρηδης Ύδρευσης Αποχέτευσης Διδυμοτείχου (ΔΕΥΑΔ).

Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Τοκαμάνης έκανε σοβαρές καταγγελίες για απερχόμενο στέλεχος της διοίκησης της ΔΕΥΑΔ που είχε οριστεί ως απλός πολίτης από την απελθούσα δημοτική αρχή του Παρασκευά Πατσουρίδη, για ατασθαλίες στην συγκεκριμένη δημοτική επιχείρηση. Συγκεκριμένα, κατήγγειλε ότι το συγκεκριμένο άτομο, που ήταν υποψήφιος σε χωριό του δήμου Διδυμοτείχου με την παράταξη του κ.Πατσουρίδη και προτάθηκε εκ νέου από τη νέα δημοτική αρχή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, επί τέσσερις πέντε µήνες έκοβε τρία τιµολόγια περίπου κάθε εβδοµάδα για πετρέλαιο σε ένα µηχάνηµα συγκεκριµένα το jcb komatsu της ΔΕΥΑΔ. Επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα τροφοδοτούνταν με πετρέλαιο και μαζί με τα υπόλοιπα οχήματα του δήμου στον οποίο ανήκε και το είχε παραχωρήσει στην ΔΕΥΑΔ.

-Διδυμότειχο: Σοβαρές καταγγελίες Τοκαμάνη, για μέλος που τοποθέτησε στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΔ ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου

Οι τόνοι ανέβηκαν, τα πνεύματα οξύνθηκαν και ακολούθησαν έντονοι διάλογοι, που δημοσιεύθηκαν από τα πρακτικά της συνεδρίασης στο έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 15 Οκτωβρίου. Απλά να επισημάνουμε, ότι παρά τις καταγγελίες του κ. Τοκαμάνη και της παράταξης του και την αρνητική τους ψήφο, τελικά το συγκεκριμένο άτομο, απλός πολίτης, μετέχει στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΔ, αφού το ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του κ.Χατζηγιάννογλου, του κ.Πατσουρίδη, αλλά και ο… άλλοτε διαπρήσιος κήρυκας της διαφάνειας Θόδωρος Σκίνδρης, που παράλληλα τοποθετήθηκε και ο ίδιος μέλος στην διοίκηση και θα είναι συνάδερφος του.

Αναφέρει λοιπόν το έγγραφο από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ για τους διαλόγους που έγιναν μεταξύ του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου και του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστου Τοκαμάνη: 

Στην συνέχεια ζήτησε και πήρε το λόγο ο κ. Τοκαµάνης Χρήστος, επικεφαλής της µείζονος αντιπολίτευσης, που στην τοποθέτησή του είπε τα εξής:

-κ. Τοκαµάνης κ. ∆ήµαρχε επειδή το θέµα είναι λεπτό θα είµαι προσεκτικός. Σε ένα από τα άτοµα που έχετε προτείνει µε επιφύλαξη το λέω έχει κάνει ατασθαλίες στην ∆ΕΥΑ∆ και έχω και πληροφορία ότι το γνωρίζετε. Θέλω να ξέρω, ξέρετε κάτι ή δεν ξέρετε να µας το πείτε. Το γνωρίζουν και άλλοι και θα κληθούν εδώ και οι ∆ιευθυντές και οι υπάλληλοι να µας πουν τι γίνεται. Αν γνωρίζετε εσείς σ’ αυτό θέλω να µου απαντήσετε πρώτα.

-κ. ∆ήµαρχος: Καταρχήν δεν γνωρίζω τι γνωρίζετε εσείς , είναι όπως καταλαβαίνετε ένα εµπόδιο σε µένα να δεχτώ κάτι το οποίο δεν γνωρίζω. Αν θέλετε όµως να πούµε γενικότερα ότι για πολλά άτοµα ακούγονται διάφορα σας υπόσχοµαι ότι αν ισχύει κάτι τέτοιο θα πάρω τα ανάλογα µέτρα.

-κ. Τοκαµάνης: κ. ∆ήµαρχε για να το κάνω πιο συγκεκριµένο, έχετε προτείνει ένα άτοµο το οποίο επί τέσσερις πέντε µήνες έκοβε τρία τιµολόγια περίπου κάθε εβδοµάδα για ένα µηχάνηµα συγκεκριµένα το jcb komatsu το οποίο εδώ και καιρό δύο τρία χρόνια δεν ξέρω το είχαν πάρει στο ∆ήµο και έκοβε πετρέλαια γι’ αυτό το µηχάνηµα. Έπαιρνε πετρέλαιο σε µπετόνια το απόγευµα κυρίως. Που τα πήγαινε αυτά τα πετρέλαια και γιατί τα έπαιρνε; Ξέρετε τίποτα γι’ αυτό το θέµα ή δεν ξέρετε; Πρέπει να σας πω ότι σαν ∆ήµαρχος δεν πρέπει να παραπλανείτε το ∆ηµοτικό Συµβούλιο.

-κ. ∆ήµαρχος: Εδώ δεν αποφασίζουµε µε το τι ακούµε. Αν εσείς το έχετε ακούσει και προτείνετε να το καταψηφίσουµε τώρα το καταψηφίζουµε γιατί το έχουµε ακούσει.

-κ.Τοκαµάνης. κ. Εµµανουηλίδη βάζατε πετρέλαιο στο συγκεκριµένο µηχάνηµα όλα αυτά τα χρόνια; Να φωνάξουµε την κ. Κουκάκη να µας πει;

-κ. Εµµανουηλίδης: Ναι το βάζαµε

-κ. Τοκαµάνης: Να φωνάξουµε και τον ∆ιευθυντή τον κ. Γουρίδη να µας πει εάν για το συγκεκριµένο µηχάνηµα το jcb komatsu αν πλήρωνε και η ∆ΕΥΑ∆ πετρέλαια.

-κ. ∆ήµαρχος: Κανένα πρόβληµα

-κ. Τοκαµάνης: Εσείς δεν ξέρετε πάντως τίποτα. Λοιπόν µην υπεκφεύγετε, δεν θέλω να πω και άλλα ονόµατα και άλλοι γνωρίζουν εδώ µέσα, εσάς ρωτάω.

-κ. ∆ήµαρχος: Εγώ δεν υπεκφεύγω. Όταν θα αναλάβω και διαπιστώσω αυτά που λέτε σας διαβεβαιώνω ότι θα πάρω τα µέτρα που πρέπει είτε αποµάκρυνσης, είτε αγωγής, είτε ποινής

-κ. Τοκαµάνης: Νοµίζω ότι αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό και πρέπει να το διευκρινίσουµε τώρα

-κ. ∆ήµαρχος: Τι εννοείται τώρα φέρτε µου κάτι ένα χαρτί µια φωτογραφία µια καταγγελία. ∆εν είναι µε το τι ξέρουµε , είναι µε το τι θα διαπιστώσουµε.

-κ. Τοκαµάνης: ∆ήµαρχε να το επεκτείνω και περισσότερο, πολιτικά θα στο πάω το θέµα. Εγώ θεωρώ ανεπίτρεπτο να εκβιάζεται ένας ∆ήµαρχος, το θεωρώ ανεπίτρεπτο, αντιδηµοκρατικό και µάλιστα να λέει έξω τι να κάνουµε υποχρεωτικά αφού πρέπει να διοικήσουµε χωρίς να έχει ρωτήσει κανέναν άλλον ο κ. ∆ήµαρχος. Και επειδή έχετε µεγάλη αγωνία πως θα περνάτε τα θέµατα ενώ είδατε ότι περνούν τα θέµατα, γιατί εδώ δεν είναι κανένας τρελός, όλοι θέλουν το καλό του ∆ιδυµοτείχου. Εγώ δεν θέλω να εκβιάζεστε, καταλαβαίνετε τι σας λέω. Γι’ αυτό πριν το πράγµα προχωρήσει θέλω να µου πείτε αν γνωρίζετε.

-κ. ∆ήµαρχος: Αυτόν το ∆ήµαρχο στον οποίο αναφέρεστε όταν τον δω και εγώ θα του το πω ότι εκβιάζεται. Στην δικιά µου περίπτωση ειδικά µε ανοιχτό το µικρόφωνο σας παρακαλώ να προσέχετε λίγο τα λόγια σας, και αν εκβιάζοµαι πρέπει τώρα εδώ να µας πείτε πως µε ποιο τρόπο και από ποιόν.

-κ. Τοκαµάνης: κ. ∆ήµαρχε επειδή τώρα ψηφίζουµε και θα ψηφίσουµε έναν άνθρωπο ο οποίος έκανε αυτά για τα οποία έχω πληροφορία τα έχω και µε επιφύλαξη και η πληροφορία είναι ότι γνωρίζετε το θέµα εσείς. ∆εν έχω πρόβληµα µπορώ να σας πω και το όνοµα, πόσους έχετε προτείνει που ήταν στην ∆ΕΥΑ∆ για σκεφτείτε λίγο.

-κ. ∆ήµαρχος: Εγώ το έχω σκεφτεί, εγώ περιµένω από σας να σκεφτείτε κάποια στιγµή. Από την ώρα που αναλάβαµε σαν νέα ∆ηµοτική Αρχή συµφωνήσαµε ότι δεν θα φύγει κανένας υπάλληλος επειδή εµείς ακούσαµε, θα µπούµε µέσα στην ∆ηµαρχεία, θα ελέγξουµε, θα διαπιστώσουµε και θα αποφασίσουµε.

-κ. Τοκαµάνης: Εγώ δεν σας ζητάω να διώξετε κανένα υπάλληλο. Εγώ σας ζητάω να µην ψηφίσουµε κάποιον ο οποίος ενδεχοµένως έχει κάνει ατασθαλία, έχει κλέψει τον ∆ήµο. Καταλάβατε, να σας το πω ωµά. Αν καταλάβατε σας παρακαλώ τελευταία στιγµή.

-κ. ∆ήµαρχος: Θα προχωρήσετε στις νόµιµες ενέργειες που νοµίζετε εσείς αφού µε ανοιχτό µικρόφωνο λέτε ότι έχει κλέψει.

-κ. Τοκαµάνης: Εγώ οι ενέργειες που µπορώ να κάνω είναι πολιτικές εδώ µέσα στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο

-κ. ∆ήµαρχος: Τότε;

-κ. Τοκαµάνης: Γι αυτό σας το λέω

-κ. ∆ήµαρχος: Έχει κλέψει; κανένα πρόβληµα µόλις αναλάβουµε την ∆ιοίκηση και διαπιστωθεί θα αποµακρυνθεί.

-κ. Τοκαµάνης: ∆ηλαδή εσάς δεν σας είπε κανείς ούτε ρωτήσατε τους υπαλλήλους τι έγινε µε αυτό το πράγµα. κ. ∆ήµαρχος: Μου έχουν πει

-κ. Τοκαµάνης: Εσείς αν ρωτήσατε λέω

-κ. ∆ήµαρχος: Κοιτάξτε, κοιτάξτε, για όλους µας εδώ µέσα και εγώ έχω ακούσει πολλά.

-κ. Τοκαµάνης: Εσείς αν σας έχουν πει και αν ρωτήσατε τον αρµόδιο υπάλληλο της ∆ΕΥΑ∆ να σας πει αν γίνεται αυτό το πράγµα αυτό ρωτάω. Συγκεκριµένο είναι δεν είναι τίποτα.

-κ. ∆ήµαρχος: Όχι, όχι, θέλετε να µου πείτε ότι εγώ πρέπει να απολογηθώ για τον οποιονδήποτε µιλάω τι λέω;

-κ. Τοκαµάνης: Όχι εγώ ρωτάω τον κ. ∆ήµαρχο αν ο κ. ∆ήµαρχος πήρε τηλέφωνο και ρώτησε τον αρµόδιο υπάλληλο στην ∆ΕΥΑ∆ αν αυτός εκεί αυτόν τον καιρό έπαιρνε πετρέλαια γι αυτό το µηχάνηµα ναι ή όχι.

-κ. ∆ήµαρχος: Οποιαδήποτε επικοινωνία θα κάνω όπως µε σας αύριο αν επικοινωνήσω δεν θα το αποδεχθώ σε οποιονδήποτε µε ρωτάει και µάλιστα όχι οποιονδήποτε αρχηγός παράταξης.

-κ. Τοκαµάνης: Κρυφό το έχετε αυτό;

-κ. ∆ήµαρχος: Ποιο κρυφό εδώ δεν γίνεται να µιλάµε για επικοινωνίες ανάµεσα σε υπηρεσίες, ∆ήµαρχο, αιρετούς, αν είναι αυτό τότε εντάξει.

-κ. Τοκαµάνης: κ. ∆ήµαρχε από τότε που αναλάβατε επίσηµα τα καθήκοντά σας και είσαστε ∆ήµαρχος, στα πλαίσια λοιπόν των καθηκόντων σας εγώ ρωτάω αν πήρατε τον αρµόδιο υπάλληλο στην ∆ΕΥΑ∆ τηλέφωνο και τον ρωτήσατε ο κύριος τάδε έπαιρνε για τέσσερις πέντε µήνες πετρέλαιο ναι ή όχι και τι σας απάντησε αυτό το γνωρίζετε ναι ή όχι είναι συγκεκριµένο.

-κ. ∆ήµαρχος: Όχι

-κ. Τοκαµάνης: Σας παρακαλώ και τώρα για την κ. Κουκάκη δεν χρειάζεται να την φωνάξουµε γιατί το επιβεβαίωσε ο κ. Αντιδήµαρχος ο τέως ότι στο συγκεκριµένο µηχάνηµα βάζαν πετρέλαιο από την ∆ηµαρχεία. Πληρώσατε, κόψατε διατακτικές για το συγκεκριµένο µηχάνηµα πάλι από την ∆ΕΥΑ∆; Γιατί ήσασταν στην ∆ΕΥΑ∆ εσείς και ο κ. Πατσουρίδης, δεν θυµάστε αν κόβατε; Να πάρετε τηλέφωνο να ρωτήσετε τον ∆ιευθυντή να το ρωτήσετε τώρα είναι σοβαρό το θέµα αν κόβατε διατακτικές για το συγκεκριµένο µηχάνηµα για το οποίο κόβατε και σεις στην ∆ηµαρχεία. Μπορείτε να ρωτήσετε τώρα τον κ. Γουρίδη να τον πάρετε τηλέφωνο να σας πει;

-κ. Τοκαµάνης: Προεξοφλείτε ότι δεν θυµάται, είναι πολύ σοβαρό το θέµα αυτό.

-κ. Πατσουρίδης: κ. Πρόεδρε µπορώ να έχω το λόγο, πάντως ήθελα να ενηµερώσω όλους πως σε µένα δεν είχε καταγγελθεί κάτι απ΄αυτά που λέει ο κ. Τοκαµάνης.

-κ. Τοκαµάνης: ∆εν χρειαζόταν να καταγγελθεί ήσασταν Πρόεδρος

-κ. Πατσουρίδης: Ήµουνα Πρόεδρος και δεν µου είπε κανένας, δεν το κατήγγειλε αυτό.

-κ. Τοκαµάνης: ∆ηλαδή το έκαναν από µόνοι τους οι υπάλληλοι χωρίς να λάβετε γνώση.

-κ. Πατσουρίδης: Καµία γνώση. Όπως και ο κ. ∆ήµαρχος είπε δεν έχει καµία ενηµέρωση γι αυτό.

-κ. ∆ήµαρχος: Μισό λεπτό για να µην παρεξηγηθούµε δεν υπάρχει κάτι από υπηρεσία ή σε έγγραφο ή απόδειξη

-κ. Τοκαµάνης: Ρώτησα τηλεφωνικά αν ενηµερωθήκατε

-κ. ∆ήµαρχος: Τελείωσε το θέµα τηλεφωνικά.

-κ. Εµµανουηλίδης: Υπάρχει διατακτική κοµµένη στο όνοµα Π.

-κ. Τοκαµάνης: Για το συγκεκριµένο µηχάνηµα το jcb;

-κ. ∆ήµαρχος: Και που το πρόβληµα, τώρα από µένα τι θέλετε γι αυτό

-κ. Τοκαµάνης: Για το συγκεκριµένο µηχάνηµα ρωτήστε πόσες διατακτικές υπάρχουν και για πόσους µήνες. Αφού ακούστηκε το όνοµα ο κ. Π. έκοβε διατακτικές για το cb komatsu, για το ίδιο µηχάνηµα κόβανε διατακτικές και από την ∆ηµαρχεία, κοβόταν διπλές διατακτικές. Οι διατακτικές που έκοβε έπαιρνε πετρέλαιο µαζί του τρία µπετόνια κάθε φορά. Που τα πήγαινε δεν ξέρω και η πληροφορία ήταν ότι το ξέρατε κι εσείς κ. ∆ήµαρχε µε επιφύλαξη το λέω τέτοια πληροφορία έχω, εσείς το αρνηθήκατε, δεν έχω λόγο να µην σας πιστέψω.

-κ. ∆ήµαρχος: Για πέστε µου κ. Χρήστο όλες αυτές οι διατακτικές κόπηκαν εχθές;

-κ. Τοκαµάνης: Όχι όταν δεν ήσασταν εσείς ∆ήµαρχος

-κ. ∆ήµαρχος: Α! Πολύ ωραία, τώρα που ανέλαβα ∆ήµαρχος εφόσον διαπιστωθεί αυτό θα αποµακρυνθεί

-κ. Τοκαµάνης: Όχι, κ. ∆ήµαρχε άλλο σας ρώτησα αν εσείς αυτό που λέµε τώρα το ξέρατε. Σας ήρθε σε γνώση σας, πήρατε τον κ. ∆ιευθυντή τον ρωτήσατε και σας το επιβεβαίωσε. Αν έγινε αυτό άσχετα αν και δεν ήταν η δικιά σας περίοδο έπρεπε να διατάξετε Ε∆Ε αµέσως πάραυτα και αµελλητί χωρίς να ρωτήσετε κανέναν.

-κ. ∆ήµαρχος: Βέβαια εγώ έπρεπε να κάνω την Ε∆Ε, βέβαια εγώ κανένας άλλος, τόσους µήνες γίνεται αυτό που λέτε εσείς και τώρα εγώ πρέπει να κάνω Ε∆Ε.

-κ. Τοκαµάνης: Βεβαίως εγώ λέω πότε το µάθατε.

-κ. ∆ήµαρχος: Προσέξτε τώρα αύριο εγώ θα είµαι Πρόεδρος ∆ΕΥΑ∆ και αν χρειαστεί θα την κάνω. Εντάξει; το ξαναλέω για ακόµα µία φορά.

-κ. Τοκαµάνης: Ξαναλέω αν εσείς από 1η του µηνός µέχρι σήµερα το είχατε µάθει αυτό έπρεπε πάραυτα να διατάξετε Ε∆Ε γι’ αυτό το θέµα. Μια Ε∆Ε στο ∆ήµο και µια Ε∆Ε στην ∆ΕΥΑ∆ για να αποδειχθεί τι έχει γίνει. ∆ηλαδή έπρεπε είδη να πεταχτείτε από την καρέκλα σας.

-κ. ∆ήµαρχος: Τώρα που το µάθαµε αυτό θα κάνουµε µε δικιά σας εισήγηση κ. Τοκαµάνη.

-κ. Τοκαµάνης: ∆εν κάνω καµιά εισήγηση εγώ σας είπα τις πληροφορίες.

-κ. Τοκαµάνης: Θέλω να γραφεί στα πρακτικά εµείς αρνούµαστε να ψηφίσουµε το εν λόγω θέµα, γιατί για τον κ. Π. ενώ ακουστήκανε και εφ’ όσον τον είχαµε προειδοποιήσει στην προηγούµενη συζήτηση τον κ. ∆ήµαρχο και άκουσε µε τα ίδια του τα αυτιά ότι για το συγκεκριµένο jcb µάρκας komatsu έβαζε πετρέλαιο και η ∆ηµαρχεία και η ∆ΕΥΑ∆ και τις διατακτικές της έκοβε ο κ. Π. παρ’ όλα αυτά δεν τον απέσυρε. Θεωρούµε ότι είναι απαράδεκτο και δεν ψηφίζουµε, γιατί ο κ. ∆ήµαρχος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε µέχρι σήµερα, σήµερα που το έµαθε πάλι επιµένει στην εισήγησή του να τον προτείνει για µέλος του ∆ιοικητικού Συµβουλίου. Είµαστε αντίθετοι σ’ αυτό και το καταγγέλλουµε και δεν ψηφίζουµε καθόλου το θέµα.

-κ. ∆ήµαρχος: κ. Χρήστο και εγώ λυπάµαι που περιµένατε να έρθουµε στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο για να κάνετε µια παράσταση. Εσείς σαν Αρχηγός παράταξης δεν θυµάµαι πότε ακριβώς µε πήρατε τηλέφωνο και µου είπατε αυτό το πρόβληµα δεν το θυµάµαι ειλικρινά.

-κ. Τοκαµάνης: Σας πληροφορώ ότι το έµαθα σήµερα

-κ. ∆ήµαρχος: Α ναι, εγώ γιατί το έµαθα χθες δηλαδή;

-κ. Τοκαµάνης: Εγώ σήµερα έµαθα αυτό το πράγµα και έµαθα ότι το γνωρίζατε και εσείς, αυτά έµαθα σήµερα

-κ. ∆ήµαρχος: Όχι σας ξαναεπαναλαµβάνω δεν είναι αυτό το θέµα µου κ. Χρήστο και στα πρακτικά γράφτηκε σας παρακαλώ. Σας παρακαλώ αν θέλετε να διοικήσουµε σύµφωνα µε το τι ακούγεται σας ξαναλέω πολύ ευχαρίστως.

-κ. Τοκαµάνης: Θέλω να γραφεί στα πρακτικά αυτό που λέω τώρα. κ. ∆ήµαρχε ακούσατε εδώ από τον πρώην Αντιδήµαρχο και πρώην Αντιπρόεδρο της ∆ΕΥΑ∆ και σας διαβεβαίωσε ότι κοβόταν διατακτικές από το ∆ήµο για πετρέλαιο για το εν λόγω µηχάνηµα και µετά µε ένα τηλεφώνηµα που έκανε στον ∆ιευθυντή µας διαβεβαίωσε ότι για το ίδιο µηχάνηµα κοβόταν διατακτικές και από την ∆ΕΥΑ∆. ∆ηλαδή τι πιο επιθυµεί πληροφόρηση θέλετε για να κινηθείτε εσείς και να ανησυχήσετε. Αυτό ρωτάω. Τώρα, τώρα που τα µάθατε όχι χθες; Εγώ δέχοµαι ότι δεν το ξέρατε χθες.

-κ. ∆ήµαρχος: Και εγώ σας λέω τι πιο επίσηµο απ’ το αν ισχύει αυτό από αύριο προχωράµε στις νόµιµες ενέργειες. Τι δεν καταλαβαίνετε σ’ αυτό που λέω.

-κ. Τοκαµάνης: κ. ∆ήµαρχε εδώ δεν παίζουµε είµαστε ∆ηµοτικό Συµβούλιο

-κ. ∆ήµαρχος: Εµένα µου το λέτε αυτό τώρα;

-κ. Τοκαµάνης: Παίρνουµε αποφάσεις, µαθαίνουµε αυτήν την στιγµή και το µαθαίνουν και όλοι οι συνάδελφοι τώρα για ένα πράγµα το οποίο είναι κλοπή κατά του ∆ήµου, είτε είναι στην ∆ΕΥΑ∆ είτε είναι στο ∆ήµο, και εσείς τώρα είχατε την δυνατότητα και την εξουσία να πάρετε την κ. Κουκάκη και  τον κ. Γουρίδη να έρθουν τώρα εδώ και να µας εξηγήσουν τι έγινε τώρα. Τι φοβάστε την αλήθεια φοβάστε;

-κ. ∆ήµαρχος: Εγώ;

-κ. Τοκαµάνης: Όχι δεν αφορούσε την δικιά σας περίοδο γιατί συνεχίζετε να επιµένετε στο ίδιο θέµα

-κ. ∆ήµαρχος: Εσείς τι φοβάστε ότι δεν θα προχωρήσω στις νόµιµες ενέργειες;

-κ. Τοκαµάνης: Εµένα µου φαίνεται πολύ περίεργο ενώ µάθατε όλα αυτά εσείς επιµένετε στην εισήγησή σας.

-κ. ∆ήµαρχος: Αυτό που έµαθα αυτή την στιγµή είναι ότι εσείς ακούτε ένα σχολιασµό και κάνετε µια καταγγελία.

-κ. Τοκαµάνης: Το διαβεβαίωσε ο κ. Εµµανουηλίδης

-κ. ∆ήµαρχος: ∆ιαβεβαίωσε ότι κόπηκαν τιµολόγια, κόπηκαν πράξεις, διαβεβαίωσε κανείς ότι έχει κλέψει; να µην το διαπιστώσουµε αυτό; ∆ηλαδή από δικαστικά δεν ξέρετε καθόλου τίποτα, έτσι γίνονται αυτά σε ένα ∆ηµοτικό Συµβούλιο βγάλτον αυτόν φέρε αυτόν. Θα ακολουθήσουµε την νόµιµη οδό κ. Τοκαµάνη. Ξέρετε ότι δεν έχω καµία διάθεση να χειριστώ τον ∆ήµο όπως τον χειρίστηκαν στο παρελθόν. Νόµιµες διαδικασίες εντάξει;

-κ. ∆ήµαρχος: Ο κ. Τοκαµάνης µίλησε για σχολιασµούς και ότι εγώ γνώριζα. Εγώ επιλέγω όταν θα έχω αποδείξεις να µιλήσω σε ένα σοβαρό όργανο όπως είναι το ∆ηµοτικό Συµβούλιο. Αυτή την στιγµή αν θέλετε µπορώ να πω ότι οτιδήποτε έχω ακούσει είναι στην σφαίρα των σχολίων και των σχολιασµών. Σας ικανοποιεί αυτό; Εγώ αυτή την στιγµή στα χέρια µου δεν έχω κάτι. Μόλις έχω κάτι στα χέρια µου πολύ ευχαρίστως να προχωρήσω στις νόµιµες ενέργειες επαναλαµβάνω.»

Στη συνέχεια ο κ.Πρόεδρος κάλεσε το ∆ηµοτικό Συµβούλιο να αποφασίσει σχετικά. Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του ∆ηµάρχου ∆ιδυµοτείχου, τις εισηγήσεις των παρατάξεων, λαµβάνοντας υπόψη του τις ισχύουσες διατάξεις, µετά από διαλογική συζήτηση (µε ψήφους 16 υπέρ), µειοψηφούσας (µε ψήφο 9 κατά, των κ.κ. Τοκαµάνη Χρήστο, Κυπαρισσούδη Πασχάλη, Τσολακίδη Παρασκευά, Σιαλάκη Αθανάσιο, Χατζηανδρέου Παναγιώτης, Μανάκα Μαρία, Αραµπατζή Λεµονιά, Τολίδη Νικόλαο και ∆ουλάκη Χρυσωάννα για τους λόγους που ανέφερε ο κ. Τοκαµάνης Χρήστος στην τοποθέτησή του), κατά πλειοψηφία

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι

Ορίζει ως µέλη του ∆ιοικητικού Συµβουλίου της ∆ηµοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης ∆ιδυµοτείχου (∆.Ε.Υ.Α.∆ ) τους ακόλουθους :

Τακτικά Μέλη:

1.- Χατζηγιάννογλου Ρωµύλος, ∆ήµαρχος, ως Πρόεδρο

2.- Τσιµπανλιώτη Ευάγγελο , ∆ηµοτικό Σύµβουλο (πλειοψηφίας) ως µέλος

3.- ∆ελήµπαλτα Βασιλική, ∆ηµοτική Σύµβουλο (πλειοψηφίας) ως µέλος

4.- Θεοδοσίου Στυλιανή, ∆ηµοτική Σύµβουλο (πλειοψηφίας) ως µέλος

5.- Σκίνδρης Θεόδωρος, Επικεφαλής παράταξης ως µέλος

6.- ∆ουλάκη Χρυσωάννα, ∆ηµοτική Σύµβουλο (µειοψηφίας) ως µέλος

7.- Εµµανουηλίδη ∆ηµήτριο, ∆ηµοτικό Σύµβουλο (µειοψηφίας) ως µέλος

8.- Γιαννόπουλο Αθανάσιο, ∆ηµότη, κάτοικο µε γνώσεις σχετικές µε το αντικείµενο της επιχείρησης ως µέλος

9.- Πασχαλίδη Χρήστο, ∆ηµότη, κάτοικο µε γνώσεις σχετικές µε το αντικείµενο της επιχείρησης ως µέλος Αναπληρωµατικά Μέλη:

1.- Μπιλιακάκη Παρασκευά, ∆ηµοτικό Σύµβουλο (πλειοψηφίας)

2.- Σταµπολίδου Βασιλική, ∆ηµοτική Σύµβουλο (µειοψηφίας).

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΥΑΔ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΚΑΜΑΝΗ

2 Σχόλια

  1. Κ.Δημαρχε, έπρεπε να είχατε δράσει άμεσα, βρισκόμαστε μετά από ένα μήνα, από την δημοσιοποίηση των ανωτερω και δεν είδα κάποιες ενέργειες σας, γιατί; , συμφωνία;,,αυτό καταλαβαίνω .

  2. Κ. Τοκαμανη, διατελεσατε δήμαρχος, θα έπρεπε να ξέρατε ότι υπάρχει και το ελεγκτικό συνέδριο. είναι απλό

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*