Αλεξανδρούπολη: Καταγγελία για παράνομες προσλήψεις στο Δημοτικό Ωδείο – Παρέμβαση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη

Αλεξανδρούπολη: Καταγγελία για παράνομες προσλήψεις στο Δημοτικό Ωδείο – Παρέμβαση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη

Σοβαρή καταγγελία για παράνομε προσλήψεις στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης, έκανε ένας από τους υποψήφιους που απορρίφθηκε από την Επιτροπή Αξιολόγησης Καλλιτεχνικού προσωπικού, με Ενδικοφανή Προσφυγή που απέστειλε στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη.

Στην καταγγελία του αυτή, ο υποψήφιος για πρόσληψη στον τομέα της Βυζαντινής Μουσικής, πτυχιούχος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, επισημαίνει ότι η απόφαση της Επιτροπής είναι νομικά και ηθικά απαράδεκτη, γιατί όπως αναφέρει:

  1. Είναι παράνομη γιατί οι δυο επιλεγέντες είναι ταυτόχρονα και δημόσιοι υπάλληλοι. Ο ένας εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (γι’ αυτό και κοινοποιεί την Ενδικοφανή Προσφυγή-Ένσταση-Καταγγελία και στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου) και ο δεύτερος εργάζεται παράλληλα ως υπάλληλος στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως που είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.
  2. Τονίζει ότι σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, απαγορεύεται ο διορισμός υπαλλήλου με οποιαδήποτε σχέση σε δεύτερη θέση α) δημοσίων υπηρεσιών, β) νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, γ) ΟΤΑ συμπεριλαμβανομένων και των Ενώσεων αυτών.
  3. Η απόφαση είναι επίσης παράνομη και καταχρηστική, γιατί όλες οι προκηρύξεις που αφορούν προσλήψεις μουσικών στο Ελληνικό Δημόσιο, υποχρεωτικά σύμφωνα με το νόμο προσλαμβάνουν κατά σειρά εκπαιδευτικούς Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) όπως είναι ο καταγγέλων που απορρίφθηκε και ακολουθούν οι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και οι εμπειρικοί.
  4. Ο δήμος Αλεξανδρούπολης, όπως αναφέρει, επί σειρά ετών παραβιάζοντας κάθε έννοια ηθικής και δεοντολογίας, προκηρύσσει θέσεις  μόνο ΤΕ και ΔΕ με απαιτούμενη εμπειρία, αποκλείοντας με την μεθόδευση αυτή νέους εκπαιδευτικούς Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Παρέμβαση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη

Η καταγγελία αυτή έφτασε στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης στις 15 Οκτωβρίου και την ίδια ημέρα με παρέμβαση του αποφάσισε την επιστροφή του πρακτικού αξιολόγησης της Επιτροπής επιλογής υποψηφίων της 14ης Οκτωβρίου 2019, με την αιτιολογία ότι:

  • η Επιτροπήπροέβη σε αξιολογικές κρίσεις μη επαρκώς αιτιολογημένες, πέραν της αρμοδιότητας της και των όρων διακήρυξης του διαγωνισμού.
  • δημοσιοποίησε το συγκεκριμένο πρακτικό με τις ανωτέρων κρίσεις στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ
  • έχει αναγράψει λανθασμένα στοιχεία

Παράλληλα, ο κ.Ζαμπούκης έστειλε άμεσα και επιστολή στις 17 Οκτωβρίου στον καταγγέλοντα, με την οποία τον ενημερώνει για τις συγκεκριμένες ενέργειες του και τα στοιχεία που στηρίχθηκε για να επιστρέψει το πρακτικό της Επιτροπής αξιολόγησης καλλιτεχνικού προσωπικού του Δημοτικού Ωδείου.

Το Evros-news.gr έχει στην διάθεση του τόσο το όνομα του καταγγέλοντα, όσο και των μελών της Επιτροπής, αλλά και των δύο που αποφασίστηκε η πρόσληψη τους την οποία o καταθέτων την Ενδικοφανή Προσφυγή θεωρεί ΠΑΡΑΝΟΜΗ επειδή είναι παράλληλα δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και για τους υπόλοιπους λόγους. Έχουμε επίσης στην διάθεση μας και τα σχετικά έγγραφα.

Το φοβερό επίσης είναι ότι στην προκήρυξη αναφέρεται ότι η Επιτροπή ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ενστάσεις. Αυτό είναι πρωτοφανές για οποιουσδήποτε διαγωνισμούς

Το σίγουρο είναι, όπως φανερώνει και η άμεση αντίδραση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, ότι η απόφαση της 6μελούς Επιτροπής Αξιολόγησης Καλλιτεχνικού προσωπικού είναι “προβληματική” και σίγουρα θα πρέπει να επανεξεταστεί. Μάλιστα, η συγκεκριμένη καταγγελία έχει δοθεί και σε πολλούς δημοτικούς συμβούλους και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να τεθεί ως θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αλεξανδρούπολης.

ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ