Διδυμότειχο: Στον “αέρα” παραμένει το Τμήμα Νοσηλευτικής -Δεν βρίσκονται καθηγητές με διδακτορικό για να διδάξουν

Διδυμότειχο: Στον “αέρα” παραμένει το Τμήμα Νοσηλευτικής -Δεν βρίσκονται καθηγητές με διδακτορικό για να διδάξουν

Στον “αέρα” παραμένει το Τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, παράρτημα του Δεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αφού τα μαθήματα, σήμερα τέλη Οκτωβρίου, όχι μόνο δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει, αλλά ουδείς γνωρίζει πότε τελικά θα συμβεί αυτό.

Η 29 Οκτωβρίου που ήταν η ημερομηνία στην οποία υπήρχε ελπίδα πως θα βρισκόταν λύσεις με τα προβλήματα και θα άρχιζε η ακαδημαϊκή χρονιά, πέρασε ήδη και τίποτα δεν έγινε. Πλέον το νέο χρονικό όρο που τέθηκε είναι η 11η Νοεμβρίου, αλλά πλέον ο κίνδυνος να χαθεί το 6άμηνο είναι ορατός και θεωρείται δεδομένο πως οι εξετάσεις γι’ αυτό δεν θα γίνουν τον Ιανουάριο όπως στα υπόλοιπα Πανεπιστήμια της χώρας, αλλά τέλη Φεβρουαρίου και… αν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει, είναι ότι μπορεί να έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις των Καθηγητών, όσον αφορά τους γιατρούς (5 ή 6 τον αριθμό) έχουν υποβληθεί αιτήσεις και θα καλυφθούν οι θέσεις, αλλά σε Καθηγητές Νοσηλευτές ή Νοσηλεύτριες, επειδή η προκήρυξη αναφέρει πως πρέπει να είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και να διαθέτουν Διδακτορικό, δεν υπάρχει κανένας. Ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για τις περίπου 25 θέσεις Καθηγητών που προέρχονται από τη Νοσηλευτική, αλλά από Τεχνολογικής Εεκπαίδευσης και μόνο με μεταπτυχιακό.

Για να βρεθεί λοιπόν λύση, θα πρέπει να αλλάξει αυτός ο συγκεκριμένος και να μην ζητείται Καθηγητής με διδακτορικό, γιατί είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να βρεθεί και πόσο μάλλον αριθμός πάνω από 15 με 20. Δεν μιλάμε εξάλλου για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά για Διδυμότειχο, που κάποιος δύσκολα θα αποφασίσει να έρθει για να διδάξει. Το συγκεκριμένο ζήτημα χειρίζεται και προσπαθεί, είναι αλήθεια με φιλότιμες προσπάθειες, να βρει κάποια λύση, η Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δρ. Ευγενία Μηνασίδου. Αυτή είναι επικεφαλής τόσο του Τμήματος που λειτουργεί στην Θεσσαλονίκη και εκεί έχουν ξεκινήσει κανονικά τα μαθήματα, όσο και του παραρτήματος του Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει “ανοιχτή γραμμή” με τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου Κώστα Βαφειάδη, ο οποίος ήταν και θα είναι πάλι Καθηγητής στο Τμήμα Νοσηλευτικής και προσπαθεί εδώ και αρκετό καιρό κάνοντας κινήσειςπρος κάθε κατεύθυνση  για την εξεύρεση λύσης, προκειμένου να ξεκινήσει επιτέλους η λειτουργία. Γιατί και οι νεοεισαχθέντες έχουν κάνει ηλεκτρονική εγγραφή, έκαναν και ταυτοποίηση μιας και η Γραμματεία του Τμήματος στο Διδυμότειχο λειτουργεί κανονικά (έχει 5 διοικητικούς υπαλλήλους), αλλά το θέμα είναι ότι θα πρέπει να βρεθούν και Καθηγητές.

Το… μπαλάκι λοιπόν πέφτει στους τοπικούς άρχοντες του Έβρου και της περιοχής. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, θα πρέπει να ΜΕΤΑΒΕΙ ΑΜΕΣΑ στην Αθήνα επιδιώκοντας συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό για τα ΑΕΙ, τον κ.Διγαλάκη  αλλά και την ίδια την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Μόνο έτσι θα δοθεί λύση στο θέμα των όρων του διαγωνισμού πρόσληψης Καθηγητών. Να ζητήσει γι’ αυτό την βοήθεια και μεσολάβηση των βουλευτών της Ν.Δ Έβρου, για το κλείσιμο του ραντεβού. Υπάρχει βέβαια και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, αλλά η δική της Κυβέρνηση αποδεικνύεται ότι αναβάθμισε (;) τα ΤΕΙ σε ΑΕΙ με… αρπακολατζίδικο τρόπο και χωρίς σοβαρή μελέτη των συνθηκών και καταστάσεων που επικρατούν για κάθε Τμήμα ξεχωριστά.

Είναι άλλωστε λογικό, ότι δεν πρέπει να αντιμετψωπίζεις το ίδιο το Πανεπιστήμιο Δυττικής Αττικής που βρίσκεται στην Αθήνα ή το Δειθνές Πανεπιστήμιο όσον αφορά τις Σχολές ή Τμήματα που είναι στη Θεσσαλονίκη, από το παράρτημα του στο Διδυμότειχο. Αλλά οι άνθρωποι καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους, έκαναν χειρότερα από αυτά που κατηγορούσαν τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ. Πως δηλαδή ίδρυαν Σχολές σε κάθε πόλη για να παίρνουν ψήφους. Κι αυτοί αντί να το σταματήσουν αυτό, ήρθαν και μετέτρεψαν τα ΤΕΙ σε ΑΕΙ, χωρίς να πάρουν τα ανάλογα και απαραίτητα μέτρα για την λειτουργία τους.

 

 

Ένα σχόλιο

  1. Αρπακολατζίδικη και άδικη μετατροπή των ΤΕΙ σε ΑΕΙ που έχει αυτά τα αποτελέσματα. Να μείνει ΤΕΙ, ως ήταν.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*