Ορεστιάδα: Ξεσηκώνονται και διαμαρτύρονται σήμερα οι φοιτητές του ΔΠΘ για τα προβλήματα στέγασης

Ορεστιάδα: Ξεσηκώνονται και διαμαρτύρονται σήμερα οι φοιτητές του ΔΠΘ για τα προβλήματα στέγασης

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι φοιτητές των δύο Τμημάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ορεστιάδα, για τα σοβαρά προβλήματα στέγασης τους και όχι μόνο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν καταγγέλουν και απαιτούν:

Για ακόμη μία χρονιά βρισκόμαστε μπροστά σε οξυμένα προβλήματα ως φοιτητές-τριες των τμημάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας με κυρίαρχο το θέμα της φοιτητικής στέγασης. Οι εστίες που υπάρχουν για τη στέγαση των φοιτητών δεν καλύπτουν ούτε το 8% του συνόλου των ενεργών φοιτητών, ζήτημα το οποίο αποτελεί πραγματικό εμπόδιο  για να φοιτήσει κάποιος απρόσκοπτα στη πόλη.

Επίσης, στο ζήτημα της σίτισης παρατηρούμε την προσπάθεια για επιβολή της κάρτας σίτισης αντί του φοιτητικού πάσο ως όρο για την σίτιση των φοιτητών, προκειμένου να κοπούν φοιτητές από τη δωρεάν σίτιση, αλλά και το θέμα της μείωσης διάφορων παροχών στα γεύματα.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η σημερινή κυβέρνηση από την αρχή της θητείας της έδειξε τις διαθέσεις της για την Παιδεία. Νομοθέτησε την κατάργηση του ασύλου, εξισώνει πτυχία ιδιωτικών κολλεγίων με πτυχία ΑΕΙ, ζητά την σύνδεση της αξιολόγησης ιδρυμάτων με τη κρατική χρηματοδότηση, την επιβολή του ν+2, ιδρύει προπτυχιακά προγράμματα σε σχολές με δίδακτρα, επιβολή κατώτατης βάσης του 10 κ.α.

Ως Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών Ορεστιάδας δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτή την κατάσταση με σκυμμένο το κεφάλι. Ύστερα από συνέλευση που πραγματοποιήσαμε στις 23 Σεπτέμβρη αποφασίσαμε την διεξαγωγή φοιτητικής κινητοποίησης την Πέμπτη 31 Οκτώβρη, ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης δεκάδων φοιτητικών συλλόγων σε όλη τη χώρα.

Ζητάμε :

  • Άμεση λύση στη στέγαση των φοιτητών. Ανέγερση νέων εστιών και έως τότε υπενοικίαση από το κράτος δωματίων ξενοδοχείων για τους φοιτητές.
  • Κανένας φοιτητής χωρίς δωρεάν σίτιση.
  • Να μην ισχύσει η κατάργηση του ασύλου και η εξίσωση κολεγίων-ΑΕΙ.
  • Όχι στο νέο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία. Καμία σκέψη για βάση του 10, ν+2, επέκταση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά.
  • Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση των ιδρυμάτων στο ύψος των αναγκών τους.

Φοιτητική κινητοποίηση Πέμπτη 31 Οκτώβρη κεντρική πλατεία ώρα 12:00

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*