Ο έμπειρος ρεπόρτερ του βόλεϊ, ο Θρακιώτης Στέφανος Λεμονίδης, γράφει για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που πήρε χθες άδεια

Ο έμπειρος ρεπόρτερ του βόλεϊ, ο Θρακιώτης Στέφανος Λεμονίδης, γράφει για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που πήρε χθες άδεια

Μπορεί να πέρασαν χίλια κύματα αλλά με την συναίνεση των αθλητών και τις θυσίες των παραγόντων τους, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο Ηρακλής Πετοσφαίριση κατάφεραν να εξασφαλίσουν χθες άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και έτσι στο εναρκτήριο σερβίς το προσεχές Σάββατο 2 Νοεμβρίου θα είναι άπαντες παρόντες.

Την ανακοίνωση έκανε η ΕΣΑΠ η οποία αναφέρει:

«Η ΕΣΑΠ ανακοινώνει πως αδειοδοτήθηκαν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τα Τ.Α.Α. Ηρακλής Πετοσφαίριση και Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης για την αγωνιστική περίοδο 2019-20.

Ετσι και τα 10 ΤΑΑ που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα 2019-20 θα βρεθούν κανονικά σε θέση σερβίς το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019. Μάλιστα το Σάββατο θα αναμετρηθούν στην Αλεξανδρούπολη ο Μ.Γ.Σ.Εθνικός και ο Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015, ενώ η 1η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου με το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός που θα μεταδοθεί στις 19.00 από τη Δημόσια Τηλεόραση».

Οι κλειδάριθμοι και το κατάντημα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, που θα είναι σάκος του μποξ!

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ

Ο έμπειρος ρεπόρτερ του βόλεϊ, ο Θρακιώτης (από την Κομοτηνή) Στέφανος Λεμονίδης έγραψε στο “ΦΩΣ” για το κατάντημα (όπως το ονομάζει) του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που κάποτε  ήταν το καμάρι της Θράκης, ενώ τώρα η πόλη των δεκάδων προπονητών του γύρισε την πλάτη.

“H αβελτηρία της ΕΣΑΠ να μη βάλει κλειδάριθμους στους πρώτους του περσινού πρωταθλήματος, έφερε το ντέρμπι που περιμένει όλη η Ελλάδα την πρώτη αγωνιστική και το θέαμα δεν θα είναι εφάμιλλο της ποιότητας των δυο μονομάχων που είναι ανέτοιμοι. Στην Ιταλία και στις σωστές επαγγελματικές Λίγκες το έχουν καθιερώσει εδώ και δεκαετίες, αλλά στην Ελλάδα πέρα βρέχει. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας εδώ και χρόνια, αλλά η ΕΣΑΠ το χαβά της και ουκ ολίγες φορές ξεκινάει το πρωτάθλημα με ντέρμπι.

Κι ενώ το πρωτάθλημα ξεκινάει το Σαββάτο, ο Ηρακλής και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης πέρασαν από την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού χθες Πέμπτη.

Ο πρώτος είχε να αντιμετωπίσει ένα τελεσίδικο χρέος προς τον Πέτρογλου που αναμένεται να τακτοποιηθεί, ενώ ο Εθνικός μπορεί να πήρε το χαρτί συμμετοχής, αλλά στον αγωνιστικό χώρο θα διασυρθεί. Κι αυτό γιατί θα παίξει με παιδιά που θα εκτεθούν και τα περισσότερα δεν θα καθόταν ούτε στον πάγκο του τις καλές εποχές. Ο προπονητής Γιώργος Ανδραβίζος θα βασιστεί στους Τσιουτσιουλούδη, Χατζόπουλο, Χρηστοηλία, Πιτιακούδη, Κοντοστάθη, Κώστα Δαλακούρα, Πατλάκα, Σισμανίδη και έναν Σέρβο πασαδόρο, που δεν υπήρχε καν στον χάρτη. Πιο τίμιο θα ήταν για τον Εθνικό να μη δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα, από το να χάνει με μονοψήφια σκορ, αφού μετά δυσκολίας θα ξεπερνά τους 10 πόντους ανά σετ.

Για να καταλάβετε την παρωδία της συμμετοχής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης σε ένα τύποις επαγγελματικό πρωτάθλημα, να σας πληροφορήσουμε ότι οι άλλες ομάδες ζητούν να γίνεται το ματς τους σε ώρα που να τους επιτρέπει αυθημερόν ταξίδι στη Θράκη. Δεν υπάρχει λόγος για διανυκτέρευση.

Θα τρίζουν τα κόκαλα του Μιχάλη Παρασκευόπουλου με το κατάντημα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που κάποτε ήταν το καμάρι της Θράκης, έπαιζε σε τελικούς πρωταθλήματος, έφτασε στους “4” της Ευρώπης και τώρα θα είναι σάκος του μποξ. Και τι κάνουν οι εύθικτοι Αλεξανδρουπολίτες που κάποτε φώναζαν μετά από ήττα του Εθνικού “ομάδα μοντέλο, την κάνατε μπουρδέλο”, για να απαντήσει ο αείμνηστος “δικό μου το μοντέλο, δικό μου και το μπουρδέλο”; Μούγκα όλη η πόλη

Τώρα δεν μιλάει κανείς, γιατί όλη η πόλη είναι συνυπεύθυνη. Η πόλη που γνωρίζει βόλεϊ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην Ελλάδα δεν μπορεί να θρέψει μια ομάδα. Η πόλη που έχει τους περισσότερους προπονητές /ανά κατοίκους σε όλο τον κόσμο. Μόνο που ποτέ δεν θα βρείτε σε μια παρέα περισσότερους από δύο, γιατί ο ένας δεν μιλάει στον άλλον, λες και έχουν να χωρίσουν κάτι σημαντικό. Το προσωπικό τους συμφέρον το βάζουν πάνω από την ομάδα, γι αυτό και φτάσαμε ως εδώ.

Και ποιος θα λογοδοτήσει για το κατάντημα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και μάλιστα την εποχή που η πόλη γιγαντώνεται οικονομικά και γεωπολιτικά, λόγω της αναβάθμισης του λιμανιού, της παρουσίας των Αμερικανών, τους αγωγούς φυσικού αερίου, των Τούρκων, των Ρουμάνων και των Βούλγαρων τουριστών; Τα χρέη έχουν ονοματεπώνυμα, πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που έφτασαν τον Εθνικό σε αυτό το χάλι, σε αυτούς που αντιδρούσαν σε οποιαδήποτε προσπάθεια εύρεσης χορηγών, χωρίς κανένας να βάζει το χέρι στην τσέπη.

Η Θράκη κάποτε καμάρωνε για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και την Ορεστιάδα, με τη δεύτερη να παίζει πλέον στα τοπικά και τον πρώτο να την ακολουθεί κατά βήμα. Θα μιλάμε πλέον για τις πρώην μητροπόλεις του βόλεϊ…

Και τραγική ειρωνεία. Τελευταίος προπονητής του Εθνικού ήταν η μεγαλύτερη μορφή που ανέδειξε το θρακιώτικο, γιατί όχι και το ελληνικό βόλεϊ, ο Θανάσης Μουστακίδης.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*