Είναι δυνατόν; Την υποψηφιότητα Μαυρίδη για Πρόεδρος στην ΠΕΔ ΑΜ-Θ, στηρίζει ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος!!!

Είναι δυνατόν; Την υποψηφιότητα Μαυρίδη για Πρόεδρος στην ΠΕΔ ΑΜ-Θ, στηρίζει ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος!!!

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή του νέου Προέδρου της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αφού με βάση το νόμο θα πρέπει ως τις 10 Νοεμβρίου να εκλεγεί το νέο 21μελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Οι τελευταίες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος, φαίνεται να αποκτάει προβάδισμα για την θέση. Μετά και τις εκλογές στους δήμους για τους αντιπροσώπους που θα ψηφίζουν στη γενική συνέλευση της ΠΕΔ προκειμένου να εκλέξουν τα 21 μέλη του νέου Δ.Σ, η υποψηφιότητα του απέκτησε δυναμική, κυρίως όμως για έναν άλλο λόγο. Επειδή ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος όλα δείχνουν ότι θα τον στηρίξει για να εκλεγεί. Θα πάρει δηλαδή το μέρος του μοναδικού ίσως δημάρχου που τον ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΣΚΛΗΡΑ στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, στηρίζοντας με… νύχια και με δόντια την υποψηφιότητά του φίλου και κουμπάρου του Χριστόδουλου Τοψίδη.
Προφανώς ο κ.Μέτιος είτε ξέχασε τα όσα συνέβησαν τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο και την στάση του κ.Μαυρίδη απέναντι του, αφού είχε στήσει ολόκληρο εκλογικό μηχανισμό στον βόρειο Έβρο για να στηρίξει όχι μόνο την δική του εκλογή αλλά και την υποψηφιότητά του επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης” κ.Τοψίδη,  άσχετα αν στις εκλογές της Περιφέρειας και οι δυο τους.., έφαγαν τα μούτρα τους και ηττήθηκαν πανηγυρικά. Τι μεσολάβησε και τα… βρήκαν Μέτιος και Μαυρίδης, είναι άγνωστο. Είτε υπήρξε παρέμβαση από τα κεντρικά του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα από τον Αντιπρόεδρο και νυν υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, με τον οποίο ως γνωστόν διατηρούν φιλικές σχέσεις και οι δυο τους, είτε συνέβη κάτι άλλο.  Δεν πρέπει να είναι πάντως τυχαίο, ότι αυτή η… μεταστροφή του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ έρχεται λίγο καιρό μετά την συνάντηση Άδωνι Γεωργιάδη-Βασίλη Μαυρίδη, την οποία φρόντισε να δημοσιοποιήσει ο δεύτερος με φωτογραφία που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα.
Υπάρχει βέβαια και ένα ακόμη πρόσωπο, κοινός γνωστός τους, ο οποίος συνδέει τον Χρήστο Μέτιο και τον Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος επίσης έχει σχέσεις με τον κ.Γεωργιάδη. Δεν αποκλείεται βέβαια ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να επέλεξε την στάση αυτή επειδή θέλει (όπως και το κυβερνών κόμμα) να εκλεγεί Πρόεδρος στην ΠΕΔ κάποιος δήμαρχος που ανήκει στη Νέα Δημοκρατία. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν όμως δυο πολύ αξιόλογοι άνθρωποι, τόσο ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, δικηγόρος στο επάγγελμα και πολύ δυναμικό και αξιόλογο στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης, που ανήκει στην Ν.Δ, αλλά και ο δήμαρχος Προσοτσάνης Θοδωρής Αθανασιάδης, πολιτικός μηχανικός και εκλεγμένος από την πρώτη Κυριακή μάλιστα. Οι δυο τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και στις πρόσφατες εκλογές της ΔΙΑΑΜΑΘ, όπου ο Βασίλης Μαυρίδης να θυμίσουμε στήριξε τον δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο που έχασε τελικά τις εκλογές, ενώ οι Μιχαηλίδης, Αθανασιάδης, όπως και ο Χρήστος Μέτιος, επεδίωξαν και πέτυχαν την εκλογή του δημάρχου Ξάνθης κ.Τσέπελη ως Προέδρου.
Η υποψηφιότητα Μαυρίδη ίσως προκρίνεται επειδή η πλευρά του ΚΙΝ.ΑΛ με τους δημάρχους που πρόσκεινται σε αυτό και είναι των τριών μεγάλων πόλεων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, δηλαδή ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, της Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης και της Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης δεν ενδιαφέρονται για τη θέση του Προέδρου της ΠΕΔ και επειδή σε καμιά περίπτωση δεν θα ήθελαν τον Βαγγέλη Λαμπάκη, που επίσης επιθυμεί να είναι υποψήφιος αλλά δεν έχει την παραμικρή τύχη, μάλλον θα στηρίξουν και αυτοί την υποψηφιότητα του φυσιοθεραπευτή στο επάγγελμα δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη. Μαυρίδη. Για τους δικούς τους λόγους ο καθένας Έτσι λοιπόν θα το δούμε και αυτό. Ο Χρήστος Μέτιος, τον οποίο όλοι γνωρίζουν ότι πολέμησε άγρια για να μην εκλεγεί και πάλι Περιφερειάρχης ο κ.Μαυρίδης, να στηρίξει στις επερχόμενες εκλογές για το νέο πρόεδρο της ΠΕΔ το φίλο και κουμπάρο του βασικού αντιπάλου του Χριστόδουλου Τοψίδη. Κρίμα…

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*