Αυτό είναι το αμερικανικό πολεμικό πλοίο “Carson City”, που θα καταπλεύσει αύριο στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Αυτό είναι το αμερικανικό πολεμικό πλοίο “Carson City”, που θα καταπλεύσει αύριο στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο που όπως γράψαμε θα καταπλεύσει αύριο Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, είναι το “USNS Carson City” και είναι ολοκαίνουργιο αφού “βαφτίστηκε” στα ναυπηγεία της Austal της Αλαμπάμα των ΗΠΑ στις 16 Ιανουαρίου 2016.

Έχει μήκος: 103 μέτρα, θυμίζει… Καταμαράν, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ γρήγορο. Μπορεί να μεταφέρει έως 312 στρατιώτες και έχει 41 άτομα πλήρωμα. Διαθέτει και εγκατάσταση για προσγείωση ελικοπτέρων μεσαίου τύπου. Μάλιστα βρίσκεται ήδη στο Αιγαίο με προορισμό το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. 

-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αμερικανικό πολεμικό πλοίο έρχεται αύριο, για πρώτη φορά, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Το 2018, το Carson City συμμετείχε στην ετήσια ναυτική άσκηση BALTOPS στη Βαλτική Θάλασσα.  Εκεί χρησιμοποίησε τα αυτόνομα υποβρύχια οχήματα REMUS-100 και REMUS-600 για να διεξάγει ασκήσεις πολέμου κατά των ναρκών και ενεργούσε ως διοικητικός σταθμός. τον συντονισμό και τη διευκόλυνση
των συμμαχικών κινημάτων και επικοινωνιών των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Σειρά εκδηλώσεων από το πλήρωμα

Αν και οι πληροφορίες δεν… βγαίνουν εύκολα, για ευνόητους λόγους, από αύριο Δευτέρα μέχρι το Σάββατο που θα παραμείνει στην περιοχή μας, το πλήρωμα του θα πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων στην πόλη. Συγκεκριμένα, αναμένεται να δώσει φιλικό αγώνα μπάσκετ με μια μικτή ομάδα της Αλεξανδρούπολης, την οποία θα αποτελούν αθλητές του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και άλλων συλλόγων.