ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο… Ρασπούτιν της Αλεξανδρούπολης, η ώρα του… Εισαγγελέα και οι οφειλές στο κάμπινγκ

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο… Ρασπούτιν της Αλεξανδρούπολης, η ώρα του… Εισαγγελέα και οι οφειλές στο κάμπινγκ

Χαμός γίνεται στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό. Μια από τις υποθέσεις που προκαλούν μεγάλες κόντρες Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, είναι και αυτή της προανακριτικής επιτροπής για την Νovartis και τη συνωμοσία που όπως κατηγορείται έστησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον πρώην Πρωθυπουργών και υπουργών.

Κεντρικός κατηγορούμενος για τον οποίο συστάθηκε Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, είναι ο πρώην Υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στον οποίο έχουν κολλήσει το παρατσούκλι “Ρασπούτιν” και συγκεκριμένα το έχει αναφέρει η εισαγγελέας Ελένη Ράικου στις επώνυμες καταθέσεις της για την δυσώδη αυτή υπόθεση.

Ο “Ρασπούτιν” της Αλεξανδρούπολης

“Ρασπούτιν” όμως απ’ ότι μαθαίνω,  έχει και η Αλεξανδρούπολη. Έτσι αποκαλούν πολύ γνωστό ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας δημοσίων έργων, οι συνάδελφοι του. Δεν ξέρω γιατί τον “βάφτισαν” έτσι. Ο Παπαγγελόπουλος κατηγορείται ότι προσπαθούσε να ελέγχει κάποιους δικαστικούς για να κατευθύνει τις διώξεις εναντίον πολιτικών αντιπάλων. Αυτόν γιατί τον ονόμασαν… Ραμπούτιν;

Μήπως γιατί ελέγχει τις διαδικασίες των διαγωνισμών και παίρνει έργα; Θα μου είπε, μα γίνεται διαγωνισμός και μετέχει όποιος θέλει. Έτσι νόμιζα και εγώ που ήμουν άσχετος με όλα αυτά. Επειδή όμως θα πρέπει να μάθω κάποιες σημαντικές… λεπτομέρειες, γιατί θα πρέπει να… αμυνθώ απέναντι σε ορισμένους που μας… κουνάνε και το δάχτυλο αντί να σιωπούν, προσπαθώ να ενημερωθώ για κάποια πράγματα.

Περισσότερα δεν μπορώ να πω αυτή την στιγμή. Μην έχετε όμως καμιά αμφιβολία πως σύντομα θα έχουμε πολύ… ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις. Με συγκεκριμένα στοιχεία, ονόματα και διευθύνσεις. Όπως έχετε άλλωστε διαπιστώσει, σε αυτό εδώ το site δεν… κολλάμε πουθενά. Ούτε σε μηνύσεις, ούτε σε αγωγές, ούτε σε απειλές, ούτε σε εκβιασμούς και δεν θα το… ΚΟΥΚΟΥΛΩΣουμε (άντε πάλι με τα κεφαλαία λόγω της εγχείρησης στα μάτια, τουλάχιστον να προσέχω μην μου ξεφύγει κανένα γράμμα… Γ ή κάποιο άλλο ανάμεσα και γίνει… μπέρδεμα), να είστε σίγουροι.

Ο μεγαλοοφειλέτης του δημοτικού κάμπινγκ

Μια και ασχολούμαστε όμως με την Αλεξανδρούπολη, μαθαίνω ότι η νέα διοίκηση της ΤΙΕΔΑ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Βασίλη Δέλκο όχι μόνο έχει στρωθεί με τα μούτρα στην δουλειά, αλλά προσπαθεί να βάλει μία τάξη στα οικονομικά. Σε αυτό το… μπάχαλο που παρέλαβε από τον πρώην Πρόεδρο Τριαντάφυλλο Αρβανιτίδη, τον πιο αποτυχημένο σίγουρα στην συγκεκριμένη θέση, άσχετα αν ο τέως δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης τον κράτησε ως το τέλος.

Τα χρέη που “κληρονόμησαν” όσοι ανέλαβαν διοίκηση, μετά την ανάληψη του δήμου Αλεξανδρούπολης από τον Γιάννη Ζαμπούκη και την παράταξη του, ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Ανάμεσα τους είναι και οι οφειλές όσων διέμεναν στο δημοτικό κάμπινγκ και δεν πλήρωναν. Η προηγούμενη διοίκηση, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες του κ.Αρβανιτίδη, δεν μπόρεσε να μαζέψει τα χρήματα.

Πληροφορούμε μάλιστα ότι στην κορυφή όσων χρωστούν στο κάμπινγκ από την διαμονή τους εκεί τα καλοκαίρια, στην λίστα των… μπαταχτσήδων δηλαδή, βρίσκεται στενό συγγενικό πρόσωπο κορυφαίου αυτοδιοικητικού της Αλεξανδρούπολης. Το οποίο προεκλογικά έδωσε ένα μικρό ποσό για να μειώσει τα χρωστούμενα, αλλά αυτά παραμένουν πάνω από 2.000 ευρώ και είναι άγνωστο αν και πότε θα τα ξεχρεώσει. Γιατί δεν ζητάει δανεικά απ΄τον συγγενής Τόσο τρέξιμο έριξε γι’ αυτόν στις εκλογές;

Η ώρα του…Εισαγγελέα έρχεται

Όχι πάντως για την συγκεκριμένη περίπτωση αλλά για κάποιες άλλες, μαθαίνω επίσης ότι στην Αλεξανδρούπολη φαίνεται πως πλησιάζει η ώρα του… Εισαγγελέα. Βρέθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία και επειδή ο νόμος πρέπει να τηρείται και όσοι τον παραβαίνουν αφήνοντας σοβαρά ερωτηματικά για λάθη και παραλείψεις τους θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, έρχεται η ώρα.

Οι δικαστές στη συνέχεια θα κρίνουν πως θα χειριστούν τις υποθέσεις, αν υπήρξαν παραβάσεις και αδικήματα, ακόμα και κακουργήματα και αν θα κινηθούν ανάλογα. Ελπίζω πάντως αυτοί που πρέπει να καταθέσουν τα συγκεκριμένα στοιχεία, να μην κάνουν τελικά… πίσω και δεν προχωρήσουν όπως πρέπει. Γιατί δεν μπορεί κάποιοι να κουνάνε το… δάχτυλο, ενώ πρέπει κανονικά να είναι απολογούμενοι και κατηγορούμενοι.

Εδώ είμαστε ως Evros-news.gr και θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Αν καταλάβουμε ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης ή… κουκουλώματος, θα το επισημάνουμε και θα σηκώσουμε τους τόνους ως εκεί που δεν πάει άλλο. Αρκετά με όσους έχουν τεράστιες ευθύνες και έχουν το θράσος αντί να σιωπούν και να κρυφτούν στα λαγούμια τους, να παριστάνουν και τους τιμητές. Ίδωμεν…

Τον “έφαγε” η…μαρμάγκα τον ηλεκτροφωτισμό;

Κάποιοι στην Ορεστιάδα, αλλά μαθαίνω και στο… υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (στο πιο υψηλό επίπεδο συγκεκριμένα), περιμένουν πότε θα φέρει ξανά σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης το θέμα του ηλεκτροφωτισμού. Ξέρετε, αυτό που άρον-άρον το απέσυρε λόγω αντιδράσεων της αντιπολίτευσης, την πρώτη φορά που προσπάθησε να το… περάσει με ψηφοφορία.

Από τότε το “έφαγε” η.,.. μαρμάγκα, το έργο αντικατάστασης φωτιστικών σωμάτων και χιλιάδων λαμπών με τη νέα τεχνολογία LED. Ένα έργο που βασίστηκε σε μελέτη της γνωστής εταιρείας Com&com από την Θεσσαλονίκη, η οποία έχει αναλάβει πολλά ακόμη έργα στον δήμο Ορεστιάδας. Ο κ.Μαυρίδης άλλωστε δεν κρύβει τις καλές σχέσεις που έχει με τον ιδιοκτήτη της Θάνο Κουλουτμπάνη, στον οποίο έχει δώσει αρκετές δουλειές με απ’ ευθείας ανάθεση τα προηγούμενα χρόνια.

Κάτι σαν τον επίσης φίλο του… Νίκο Ραδιόγλου ένα πράγμα, που επίσης παίρνει δουλειές συνέχεια με απ’ ευθείας αναθέσεις. Πως τον θυμήθηκα και αυτόν, τώρα που έχει… στενοχώριες αφού στην Αλεξανδρούπολη έχασε πρόσφατα και τους διαγωνισμούς λόγω λανθασμένων προσφορών, αλλά και τις ενστάσεις που υπέβαλλε. Όχι πως θα τον… πάρει από κάτω. Οι απ’ ευθείας αναθέσεις απ΄το φιλαράκι του τον Μαυρίδη να είναι καλά.

Θα τον ψηφίσουν για Πρόεδρο της ΠΕΔ;

Ας επιστρέψουμε όμως στο έργο ηλεκτροφωτισμού, αξίας 6 εκατ. ευρώ, που ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης έχει επιλέξει να δοθεί σε ιδιώτη. Θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον πότε τελικά θα το ξαναφέρει για συζήτηση και με ποιους όρους. Μάλλον δεν θα το κάνει πριν τις εκλογές της ΠΕΔ, όπου είναι υποψήφιος για Πρόεδρος και ΔΥΣΤΥΧΩΣ τον στηρίζει και ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ξεχνώντας πόσο τον πολέμησε προεκλογικά για να μην εκλεγεί.

Στήριξε με… νύχια και δόντια τον κουμπάρο του Τοψίδη και την πρώτη και κυρίως την δεύτερη Κυριακή που είχε ήδη εκλεγεί. Έτρεχε ο ίδιος στα σπίτια και μοίραζε ψηφοδέλτια του. Περισσότερο και από τους μη εκλεγμένους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του φίλου μου Τάκη (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδη. Κι άντε, ο κ.Μέτιος μπορεί να δέχθηκε και τίποτα… πιέσεις από τη Ν.Δ και αποφάσισε τελικά να στηρίξει την συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Συγκεκριμένα μπορεί να το ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, που είναι φίλος και των δύο (τους συνδέει και άλλος φίλος τους βέβαια, το… Μπουρσούκ’ όπως τον αποκαλεί ο γίγας Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Βενετίδης). Οι άλλοι δήμαρχοι όμως;  Όταν υπάρχουν αξιόλογοι αυτοδιοικητικοί, πολύ πιο μορφωμένοι και καταρτισμένοι, επίσης από τον χώρο της Ν.Δ, όπως ο Σάββας Μιχαηλίδης του δήμου Νέστου ή ο δήμαρχος Προσοτσάνης, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα Θόδωρος Αθανασιάδης, θα επιλέξουν τον Μαυρίδη; 

Λέτε να δικαιώσει Λαμπάκη και

για τις… μηνύσεις εναντίον του;

Ο αυτοεξευτελισμός του Παύλου Μιχαηλίδη δεν έχει…πάτο τελικά. Ταυτίστηκε πλήρως με τον τέως (τέως, τέως, τέως για να το χωνέψει) δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, επειδή τώρα που έμεινε μόνος, ανεξάρτητος σύμβουλος χωρίς παράταξη… σαν την καλαμιά στον κάμπο, ελπίζοντας ότι θα τον πρότεινε υποψήφιο για την ΠΕΔ, αλλά τους τα “χάλασε” ο νόμος που ψήφισε η Κυβέρνηση και το απαγορεύει.

Αν μάλιστα επέτρεπε ο νόμος για τον “Κλεισθένη” συνεργασία παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, θα είχε… απορροφηθεί από τον πρώην… μισητό “εχθρό” του. Τέτοιο… γλύψιμο όμως ο ένας στον άλλο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, ανταλλάσσοντας… ύμνους ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό σκυλοβρίζονταν, μόνο γέλια προκαλεί. Ακόμα και οι δημοτικοί σύμβουλοι του Λαμπάκη με δυσκολία κρατιούνται για να μην… ξεσπάσουν σε χαχανητά.

Αλλά τις προηγούμενες ημέρες ο Μιχαηλίδης το… τερμάτισε. Βγήκε στο… αγαπημένο ραδιόφωνο του τέως (τέως, τέως, τέως για να το χωνέψει) δημάρχου και δήλωσε πως έχει εν μέρει δίκιο αυτός που προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του εκλεγμένου από τον λαό δημάρχου Αλεξανδρούπολης και πρώτου του ξάδερφου Γιάννη Ζαμπούκη.

Μιλάμε ότι τόσο… κόμπλεξ που έχει εναντίον του, αλλά και επειδή θέλει συνέχεια να… προσκυνάει τον κ.Λαμπάκη, μην αποκλείεται ο Παύλος να βγει και να δηλώσει ότι “είχε δίκιο ο Λαμπάκης που έκανε μηνύσεις κατά του… Παύλου Μιχαηλίδη. Καλά του έκανε”. Σας το λέω. Μην το αποκλείεται να τα βάλει και με τον… εαυτό του. Δεν βάζει όρια στον αυτοεξευτελισμό του, ο αποτυχημένος υποψήφιος δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος χωρίς παράταξη.

Διοικεί με τους ανθρώπους του… Παρασκευά

Τα σοβαρά προβλήματα με την ύδρευση και τις συνεχόμενες διακοπές νερού στο Διδυμότειχο παραμένουν, ο κόσμος γκρινιάζει γιατί δεν βλέπει την παραμικρή βελτίωση, αλλά σίγουρα θα ήταν άδικο να κατηγορήσει κανείς τη νέα δημοτική αρχή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου. Όπως και τους άλλους καινούργιους δημάρχους, αφού μόλις δυο μήνες έχουν που ανέλαβαν τα καθήκοντα τους και σίγουρα δικαιούνται πίστωση χρόνου.

Αν και στο Διδυμότειχο… μάλλον έχουμε συνέχεια της δημαρχίας του… γίγαντα Παρασκευά Πατσουρίδη. Γιατί το λέω αυτό; Μα όπως είδα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ο κ.Χατζηγιάννογλου κράτησε Γενικό Γραμματέα του δήμου, τον Γιώργο Σπάση, αφού πρώτα τυπικά τον απέλυσε και στη συνέχεια τον ξαναπροσέλαβε. Επιλογή του πιο αποτυχημένου δημάρχου που πέρασε από το Διδυμότειχο, του Πατσουρίδη ήταν ο συγκεκριμένος και σε αυτόν θα βασιστεί για την διοίκηση του δήμου και ο νέος δήμαρχος.
Αμ το άλλο; Συνεχίζουν οι αναθέσεις για νομική εκπροσώπηση αιρετών του δήμου Διδυμοτείχου, κυρίως πρώην Αντιδημάρχων που για υπηρεσιακούς λόγους βρίσκονται ενώπιον των δικαστηρίων, στον δικηγόρο από την Θεσσαλονίκη που έχει συγγενική σχέση με τον Παρασκευά Πατσουρίδη. Λες και στο Διδυμότειχο ή την Ορεστιάδα, έστω την Αλεξανδρούπολη, δεν υπάρχουν ικανοί δικηγόροι.
Γι’ αυτό σας λέω. Ο Παρασκευάς μπορεί να ήρθε… τρίτος και καταϊδρωμένος (έχοντας δίπλα του και αυτόν τον… κολοσσό της αυτοδιοίκησης, τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη), αλλά εξακολουθεί να… διοικεί σε σημαντικό βαθμό στο δήμο Διδυμοτείχου. Αλήθεια, κάποιος… Θόδωρας Σκίνδρης που έκανε “ιερό αγώνα” και “ούρλιαζε” στο facebook ότι “τελείωσαν” οι πρώην, που να έχει χαθεί άραγε αυτή η… ψυχή; Μετράει τις θέσεις που τον βόλεψε ο νέος δήμαρχος, με την σύμφωνη γνώμη του πρώην φυσικά;

Ο… Ναρκαλιευτής