Αλεξανδρούπολη Καλώς τα ναυτάκια (τα αμερικανάκια) τα… ζουμπουρλούδικα – Κατέπλευσε στο λιμάνι το πολεμικό πλοίο “Carson City”

Αλεξανδρούπολη Καλώς τα ναυτάκια (τα αμερικανάκια) τα… ζουμπουρλούδικα – Κατέπλευσε στο λιμάνι το πολεμικό πλοίο “Carson City”

Πως το έλεγε ο εκπληκτικός Γιώργος Κωνσταντίνου στην γνωστή ελληνική ταινία (Καλωσήρθε το δολλάριο); Καλώς τα ναυτάκια (τα αμερικανάκια φυσικά) τα… ζουμπουρλούδικα; Αυτό λένε από το πρωί και στην Αλεξανδρούπολη, αφού κατέπλευσε το πολεμικό πλοίο “Carson City”, το πρώτο παρόμοιο που “δένει” στο λιμάνι της πόλης.

Το πολεμικό-μεταγωγικό πλοίο του αμερικανικού ναυτικού, που θα παραμείνει ως το Σάββατο στην περιοχή μας, έφτασε χθες αλλά δεν κατάφερε να ελλιμενιστεί, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και των ισχυρών ανέμων. Σήμερα το πρωί που βελτιώθηκε όμως ο καιρός, μπήκε και “έδεσε” στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο μετά την ανέλκυση του ναυαγίου της βυθοκόρου “Ολγα”, με χρήματα (2,3 εκατ. ευρώ) των Αμερικανών και υπό την επίβλεψη τους, μπορεί πλέον-επιτέλους-να δέχεται και μεγαλύτερα εμπορικά αλλά και πολεμικά πλοία.

Από τους πρώτους που υποδέχθηκαν τους Αμερικανούς στο λιμάνι, ήταν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Κώστας Χατζημιχαήλ και ο Διευθύνων Σύμβουλος Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, που φωτογραφήθηκαν μάλιστα μπροστά από το πολεμικό πλοίο. Επίσης την Πέμπτη θα βρεθούν στην Αλεξανδρούπολη ο Στρατηγός Christopher Cavoli, Διοικητής των Αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, καθώς και ο ακόλουθος τύπου της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα Eshel William Murad. Θα υπάρξει συνάντυηση με τον Διοικητή της ΧΙΙ Μεραρχίας Υποστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και άλλους θεσμικούς της περιοχής, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία, μαζί με τους δημοσιογράφους, να ξεναγηθούν και στο πολεμικό πλοίο “Carson City”.

Το πλήρωμα αποτελείται από 90 άτομα και έχουν οργανωθεί εκδηλώσεις στις οποίες θα πάρει μέρος. Μεταξύ αυτών και φιλικό παιχνίδι μπάσκετ με μια μικτή ομάδα καλαθοσφαιριστών του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και άλλων ομάδων. Οπότε, ας θυμηθούμε την περίφημη ατάκα του Γιώργου Κωνσταντίνου στην γνωστή ελληνική ταινία του παλιού, καλού κινηματογράφου:

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*