Αλεξανδρούπολη: Δήλωση πικρίας Βαγγέλη Μυτιληνού, που δεν προσκλήθηκε στα εγκαίνια έργου που έφερε ο ίδιος

Αλεξανδρούπολη: Δήλωση πικρίας Βαγγέλη Μυτιληνού, που δεν προσκλήθηκε στα εγκαίνια έργου που έφερε ο ίδιος

Με μια δήλωση στην οποία εκφράζει την απόλυτα δικαιολογημένη πικρία του επειδή δεν προσκλήθηκε στα χθεσινά εγκαίνια του έργου της ανύψωσης του φράγματος Διποτάμου -Αισύμης, αντέδρασε ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Μυτιληνός.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση”, που με δικές του προσωπικές ενέργειες προς την Coca cola εξασφάλισε το 1,2 εκατ. δολάρια για το συγκεκριμένο έργο και ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για την υλοποίηση του, δεν προσκλήθηκε δυστυχώς στα εγκαίνια του έργου που έγιναν χθες το πρωί. Αυτά πραγματοποιήθηκαν από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τον Κωνσταντίνο Αραβώση, Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, τον Πρόεδρο της Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med) Μιχαήλ Σκούλλο και την Λίλιαν Νεκταρίου, Γενική Διευθύντρια Coca-Cola για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Ούτε το δήμος Αλεξανδρούπολης, αλλά ούτε και η Coca-Cola δεν φρόντισαν να καλέσουν τον άνθρωπο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση του συγκεκριμένου project και γι’ αυτό ο κ.Μιυτιληνός στην δήλωση του που συνοδεύεται από φωτογραφίες της υπογραφής της συμφωνίας, αναφέρει:

“16/11/2017

Ημέρα υπογραφής αποδοχής της δωρεάς από την εταιρεία Clobal Water Partnership-Mediterranean αξίας $1.200.000 για την κατασκευή του έργου «ανύψωση στάθμης φράγματος», με τε οποίο μηδενίζονται οι πιθανότητες λειψυδρίας στην Αλεξανδρούπολη, ενώ δίνεται η δυνατότητα στην ΔΕΥΑ να υδροδοτήσει νέες περιοχές στην δυτική πλευρά της πόλης.

Με το έργο αυτό θα προστεθούν στα υδατικά αποθέματα του φράγματος αλλά 1.300.000 κυβικά νερού. Το έργο σχεδιάστηκε από ομάδα εργαζομένων της ΔΕΥΑ, από την διοίκησή της όπου είχα την τιμή να είμαι Πρόεδρος καί από τον τότε Δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη.

ΣΗΜΕΡΑ 6/11/2019 έγιναν τα εγκαίνια του φράγματος και δεν μου δόθηκε, δυστυχώς, η ευκαιρία να παρευρεθώ γιατί πολύ απλά ΔΕΝ με κάλεσε κανείς!

Αυτό όμως που έχει σημασία για μένα είναι ότι το έργο πραγματοποιήθηκε και θα ωφελείται για πολλά χρόνια η Αλεξανδρούπολη!”.