Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο αποκτά η Σαμοθράκη με απόφαση της δημοτικής αρχής Γαλατούμου

Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο αποκτά η Σαμοθράκη με απόφαση της δημοτικής αρχής Γαλατούμου

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων αλλά και μια προεκλογική δέσμευση της δημοτικής αρχής του Νίκου Γαλατούμου, παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης στην Σαμοθράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νησί, εγκρίθηκε η πρόταση για την λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου, που θα προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ ιατρικές υπηρεσίες στους δημότες της Σαμοθράκης με χαμηλά εισοδήματα, ενώ αναμένεται να έρχονται και γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων για εξετάσεις αυτών των πολιτών από την Αλεξανδρούπολη. 

Ο δήμαρχος κ.Γαλατούμος είχε δεσμευθεί πριν τις εκλογές πως αν εκλεγεί θα γίνει πραγματικότητα κάτι τέτοιο, ώστε να υπάρχει εκτός από την ΔΩΡΕΑΝ εξέταση και φάρμακα σε απόρους και χρόνια πάσχοντες ασθενείς. Γι’ αυτό και ξεκίνησε ήδη να κάνει πραγματικότητα αυτή την δέσμευση του ίδιου και των συνεργατών του. Κάτι που έγινε δεκτό με ικανοποίηση από τον κόσμο, αφού αρκετοί ήταν εκείνοι που τα προηγούμενα χρόνια της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, επεσήμαναν συχνά πως υπάρχει απουσία ενός Κοινωνικού Ιατρείου στην Σαμοθράκη και θα πρέπει να δημιουργηθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
Όπως έγινε γνωστό, ομάδες εθελοντών γιατρών από το Κοινωνικό Ιατρείο της Αλεξανδρούπολης θα επισκέπτονται το νησί για να εξετάζουν όχι μόνο τους μη έχοντες την οικονομική δυνατότητα, αλλά όλο τον πληθυσμό του νησιού.