Ο καπετάνιος του αμερικανικού πολεμικού “Carson City” και η Ναυτική Ακόλουθος των ΗΠΑ επισκέφθηκαν τον ΟΛΑ

Ο καπετάνιος του αμερικανικού πολεμικού “Carson City” και η Ναυτική Ακόλουθος των ΗΠΑ επισκέφθηκαν τον ΟΛΑ

Τις εγκαταστάσεις της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης

επισκέφθηκαν χθες ο Captain Sanchez, καπετάνιος του “USNS Carson City”, του πρώτου αμερικανικού πολεμικού πλοίου που κατέπλευσε στο λιμάνι της πόλης, μαζί με τον Captain Matthew Harper και τη Ναυτική Ακόλουθο της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, Captain Rose Rice.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του ελλιμενισμού του συγκεκριμένου πολεμικού πλοίου του Αμερικανικού Ναυτικού και οι τρεις Αμερικανοί είχαν συζήτηση για αρκετή ώρα με τον Πρόεδρο του ΟΛΑ Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου. Μετά από την συνεργασία και της συζητήσεις τους οι οποίες έγιναν χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, ακολούθησαν δηλώσεις στα ΜΜΕ των επικεφαλής του Οργανισμού Λιμένος.

Ο Πρόεδρος κ.Χατζημιχαήλ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι: “Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στα γραφεία διοικήσεως του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης τον Captain Sanchez, καπετάνιο του USNS Carson City, τον Captain Matthew Harper, και τη ναυτική ακόλουθο (Assistant Naval Attache ) της Αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα, την Captain Rose Rice, στο πλαίσιο του ελλιμενισμού του πρώτου στρατιωτικού πλοίου του Αμερικανικού Ναυτικού που καταπλέει στο λιμάνι μας.

Με τον ελλιμενισμό του εντυπωσιακού στρατιωτικού μεταγωγικού, εγκαινιάζεται η έναρξη της χρήσης του λιμανιού από αμερικανικά πολεμικά πλοία, όπως προβλέπεται στη MDCΑ Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ. Ταυτόχρονα και έντονα σημειολογικά, καθώς η άφιξη του Carson City έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση ανέλκυσης του ναυαγίου της βυθοκόρου Όλγα που χρηματοδοτήθηκε από το Αμερικανικό Ναυτικό, εκπέμπει ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης, αξιοπιστίας και ασφάλειας προς την άλλη άκρη του Ατλαντικού και τα αμερικανικά funds”.

Από την πλευρά του ο κ.Χατζηκωνσταντίνου επεσήμανε: “Η παρουσία του πολεμικού πλοίου του αμερικανικού ναυτικού σημαίνει ότι η περιοχή μας είναι ασφαλής, σηματοδοτεί κάτι προς τους υποψήφιους επενδυτές και έχει θετικό αντίκτυπο που θα φανεί περισσότερο στο άμεσο μέλλον στην τοπική οικονομία. Γιατί υπάρχει ο ανεφοδιασμός, τα logistic που θα έχουν θετική επίπτωση στην τοπική οικονομία. Επίσης το σήμα προς τους υποψήφιος επενδυτές για να επιλέξουν την περιοχή και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι πολύ ισχυρό”.