Σταρ του μπέιζμπολ σνομπάρει δημόσια τον Τραμπ!

Σταρ του μπέιζμπολ σνομπάρει δημόσια τον Τραμπ!

Όλο και πιο συχνό γίνεται το φαινόμενο στις ΗΠΑ, διάσημοι αθλητές να εκφράζονται δημόσια εναντίον του Donald Trump. Είναι πιθανό, μεγάλοι αστέρες να κάνουν μια πικάντικη δήλωση για τον πλανητάρχη, ακόμα και τη στιγμή που… παίζουν κινο!

Ο σούπερ άσος του μπέιζμπολ λοιπόν, ο σταρ των Washington Nationals, Sean Doolittle, δεν δίστασε να σνομπάρει πλέον δημόσια τον πρόεδρο της χώρας, τον Donald Trump. Η αντιπάθειά του για τον πλανητάρχη δεν ήταν κρυφή στη χώρα. Μάλιστα το καλοκαίρι του 2017, όταν πήρε μεταγραφή στην πρωτεύουσα είχε ερωτηθεί τι θα κάνει αν η ομάδα του κερδίσει το πρωτάθλημα κι έρθει η ώρα να πάει με τους συμπαίκτες του στον Λευκό Οίκο, ως είθισται να γίνεται στις ΗΠΑ. Αυτός αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας ότι αυτή είναι μία υποθετική ερώτηση, σαν να παίζεις σε μία λοταρία. Θεώρησε λοιπόν ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να απαντήσει. Και όπως φάνηκε είχε τον λόγο του, όπως θα δούμε παρακάτω. Εξάλλου η πορεία των Nationals δεν ήταν καλή, αφού δεν μπόρεσαν να μπουν στα πλέι οφ. Αυτό όμως θα άλλαζε.

Η ώρα έφτασε

Οι Washington Nationals επικράτησαν στον τελικό των Houston Astros και στέφθηκαν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, όπως συνηθίζουν να αποκαλούν οι Αμερικανοί τους πρωταθλητές σε κάθε άθλημα στη χώρα τους. Η ώρα λοιπόν είχε φτάσει και ο Doolittle θα έπρεπε να παραστεί στον Λευκό Οίκο μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Αυτός λοιπόν με τη στάση του έδωσε τη δική του απάντηση, την απάντηση που του είχε ζητηθεί τότε….

Ο Doolittle δεν πήγε ποτέ στον Λευκό Οίκο

Κι αν έχετε μπει ήδη στο κλίμα μέσα από τις πρώτες δύο παραγράφους, τότε ναι, σωστά μαντέψατε ο Doolittle δεν παρέστη στον Λευκό Οίκο. Ο λόγος όπως είπε ήταν ότι δεν ήθελε να συναντηθεί με έναν άνθρωπο ο οποίος μιλά με αυτόν τον τρόπο και έχει συγκεκριμένες πολιτικές και κοινωνικές απόψεις. Στάθηκε ιδιαίτερα στις ευπαθείς, κοινωνικά, ομάδες και στους πρόσφυγες. Είναι ένα θέμα που καίει αρκετά και τη χώρα μας. Τόνισε ότι αυτός και η σύζυγός του θα είναι πάντα κοντά σε όσους χρειάζονται βοήθεια, σε αντίθεση με τον Τραμπ οποίος όπως τόνισε αποκάλεσε «σκατοχώρες» την Αϊτή, το Ελ Σαλβαδόρ και τις αφρικανικές χώρες. Με αυτήν την αντίδρασή του και τη στάση του θεωρεί ότι βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους τους οποίος ο πρόεδρος Τραμπ υποτιμά και προσβάλει.

Η κόντρα με τον Λεμπρόν

Είναι πολύ οι επώνυμοι αθλητές που έχουν κατά καιρούς αναφερθεί με επικριτικά σχόλια για τον πρόεδρο Τραμπ. Ένας από αυτούς είναι ο «βασιλιάς» Λεμπρόν. Μάλιστα κατά καιρούς οι νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες έχουν βγάλει και αποδόσεις για επόμενο πρόεδρο της Αμερικής, με τον Λεμπρόν Τζέιμς να είναι μέσα στους υποψήφιους. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, αλλά κάθε κόντρα δίνει τροφή, όχι μόνο στους δημοσιογράφους, αλλά και στους μπουκ. Με το ΝΒΑ να είναι σε πλήρη εξέλιξη και τους Λέικερς να έχουν και τον Άντονι Ντέιβις στο ρόστερ τους, το ενδεχόμενο να στεφθούν πρωταθλητές δεν είναι καθόλου απίθανο. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχηματικά σάιτ είναι μέσα στα τρία πρώτα φαβορί για να είναι τον επόμενο Ιούνιο αυτοί που θα κόψουν πρώτοι το νήμα. Θα έχει λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε πως θα πράξει ο Λεμπρόν Τζέιμς σε αυτήν την περίπτωση.

Ο Τραμπ πρώτο φαβορί

Στην παρούσα φάση πάντως ο Τραμπ δίνεται ως πρώτο φαβορί για να κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ που γίνονται τον επόμενο χρόνο. Παρά τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του και τις ποικίλες αντιδράσεις που προκαλούν οι ενέργειες και τα λεγόμενά του, φαίνεται, με βάση τουλάχιστον τις αποδόσεις, πως όποιος κι αν εκλεγεί από τους δημοκρατικούς ως αντίπαλός του μάλλον δύσκολα θα τον εκτοπίσει. Μέχρι τότε βέβαια οι αντιδράσεις των επωνύμων αθλητών και όχι μόνο αυτών θα υπάρχουν. Ιδιαίτερα όσο ενσκήπτουν θέματα ανθρωπιστικής φύσης που βγαίνουν από τα στενά πλαίσια της πολιτικής. Θέματα στα οποία ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συχνά-πυκνά τοποθετείται ή πράττει με έναν τρόπο που είναι αδύνατον να μην προκαλέσει σε κάποιον βαθμό το κοινό αίσθημα.