Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Επίθεση του απερχόμενου Διοικητή Δ.Αδαμίδη κατά του υπουργείου Υγείας για ακύρωση προσλήψεων νοσηλευτών

Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Επίθεση του απερχόμενου Διοικητή Δ.Αδαμίδη κατά του υπουργείου Υγείας για ακύρωση προσλήψεων νοσηλευτών

Επίθεση κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, κάνει ουσιαστικά ο απερχόμενος Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Αδαμίδης, διορισμένος ως γνωστόν από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και παραμένων ακόμα στη θέση του, κατηγορώντας τους ευθέως ότι ακύρωσαν τις προσλήψεις νοσηλευτών που είχαν προγραμματιστεί.

Ο ευρισκόμενος σε αποδρομή κ.Αδαμίδης, με προσωπική του ανακοίνωση παραδέχεται ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και έμμεσα ότι στα 4 χρόνια που είναι Διοικητής του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, στάθηκε ανίκανος να δώσει λύση. Το φοβερό είναι πως επικαλείται ως… προσωπική του επιτυχί,α ότι σε αυτά τα 4 χρόνια κατόρθωσε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να επαναφέρει ΕΝΑΝ, στην κυριολεξία ΕΝΑΝ νοσηλευτή που ήταν σε περιφερειακό ιατρείο και με απόφαση του 3-4 (δεν γνωρίζει αν και Διοικητής πόσα) άτομα, τα “βάφτισε” τραυματιοφορείς και ενώ είναι τοποθετημένοι σε άλλες θέσειςε εκτελούν και τέτοια καθήκοντα!!!

Η επίκληση της παραμονής για επιπλέον 1 χρόνο συμβασιούχων μέσω ΟΑΕΔ δεν αποτελεί φυσικά δική του ενέργεια, αλλά της Κυβέρνησης, που όμως παράλληλα την κατηγορεί και συγκεκριμένα τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη, αφού αναφέρει πως: “Είχαμε κατορθώσει τον Μάιο 2019 (προφανώς με την Κυβέρνηζη ΣΥΡΙΖΑ που τον διόρισε στην θέση του) να εγκριθεί από το Υπουργείο η προκήρυξη 14 μόνιμων θέσεων νοσηλευτών. Mετά τις εκλογές το Υπουργείο ανέστειλε μέχρι στιγμής την προκήρυξη.
⦁ Είχαμε εξασφαλίσει την υποστήριξη του Υπουργείου για προκήρυξη επικουρικού προσωπικού: 25 νοσηλευτών με ταυτόχρονη αύξηση του προϋπολογισμού. Mετά τις εκλογές το Υπουργείο ακύρωσε τη διαδικασία”.

Καλά τους κάνει φυσικά, αφού τόσους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Κυβέρνησης, ακόμα δεν έχει αντικατασταθεί αν και θα έπρεπε να είναι από τους πρώτους λόγω της μνημειώδους ανικανότητας του να δώσει λύσεις στα πολλά και σοβαρά προβλήματα του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης.

Η ανακοίνωση του κ.Αδαμίδη αναφέρει:

“Είναι γεγονός ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ως συνέπεια της πολυετούς μνημονιακής απαγόρευσης διορισμών, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του υπηρετούντος προσωπικού και τη συσσώρευση χρωστούμενων αδειών και ρεπό. Το πρόβλημα οξύνθηκε παροδικά λόγω της εκ του νόμου υποχρεωτικής χορήγησης ειδικής άδειας 20 ημερών εντός του 2019, στο νοσηλευτικό προσωπικό πολλών τμημάτων.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έγιναν από τη Διοίκηση τα εξής:
⦁ Επανήλθε με υποχρεωτική απόφαση από τον Ιούλιο του 2019 στο Π.Γ.Ν.Α. ένας υπάλληλος της νοσηλευτικής υπηρεσίας που ήταν για 23 χρόνια προσωρινά(!!) μετακινημένος σε περιφερειακό ιατρείο.
⦁ Παρατάθηκε για 1 ακόμα έτος η θητεία των προσληφθέντων μέσω ΟΑΕΔ 28 υπαλλήλων νοσηλευτικής υπηρεσίας, οι οποίοι επρόκειτο να αποχωρήσουν τους προσεχείς μήνες.
⦁ Με απόφαση Διοικητή 3-4 κατάλληλα εκπαιδευμένοι υπάλληλοι. που είναι τοποθετημένοι σε άλλες θέσεις, ασκούν καθήκοντα τραυματιοφορέα.


Είχαμε κατορθώσει τον Μάιο 2019 να εγκριθεί από το Υπουργείο η προκήρυξη 14 μόνιμων θέσεων νοσηλευτών. Mετά τις εκλογές το Υπουργείο ανέστειλε μέχρι στιγμής την προκήρυξη.
⦁ Είχαμε εξασφαλίσει την υποστήριξη του Υπουργείου για προκήρυξη επικουρικού προσωπικού: 25 νοσηλευτών με ταυτόχρονη αύξηση του προϋπολογισμού. Mετά τις εκλογές το Υπουργείο ακύρωσε τη διαδικασία.
⦁ Ενημερώσαμε τόσο εγγράφως όσο και προφορικά τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τα προβλήματα υποστελέχωσης της νοσηλευτικής υπηρεσίας και ζητήσαμε την άμεση προκήρυξη των προαναφερθέντων μόνιμων και επικουρικών θέσεων.
⦁ Έχουν ληφθεί τα κατάλληλα διοικητικά μέτρα για να μην χαθεί καμία μέρα άδειας υπαλλήλου.

Όλοι γνωρίζουν ότι οι προσλήψεις προσωπικού γίνονται μόνο μετά από απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών (Υγείας, Οικονομικών κ.α.) και δεν έχει το δικαίωμα η διοίκηση να κάνει προσλήψεις από μόνη της.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΠΓΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΓΝ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
Δρ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

 

2 Σχόλια

  1. Πότε θα ξεκουμπιστεί ΕΤΟΥΤΟΣ ?

  2. Καλό είναι κύριε Αδαμιδη να πάτε καμμία βόλτα από το νοσοκομείο γιατί νομίζω δεν έχετε καμμία επαφή με αυτό που αφήνετε ,, !, έλεος

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*