Ορεστιάδα: Επικίνδυνες άδειες συσκευασίες φυτοφαρμάκων, πεταμένες και παρατημένες σε χωριό της περιοχής

Ορεστιάδα: Επικίνδυνες άδειες συσκευασίες φυτοφαρμάκων, πεταμένες και παρατημένες σε χωριό της περιοχής

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε στο Evros-news.gr, είναι λίγο έξω από ένα χωριό του δήμου Ορεστιάδας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Στέρνας. Επικίνδυνες για όλους άδειες συσκευασίες φυτοφαρμάκων, πεταμένες ανεξέλεγκτα στον χώρο όπου υπάρχει και η βρύση για εφοδιασμό των ραντιστικών με νερό.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν είναι φυσικά ούτε μοναδικό, ούτε συμβαίνει μόνο στην Στέρνα ή τα άλλα χωριά της Ορεστιάδας. Υπάρχει δυστυχώς και σε άλλα μέρη του νομού Έβρου. Χιλιάδες τέτοιες συσκευασίες φυτοφαρμάκων, επικίνδυνες για την δημόσια υγεία, παρατημένες στην τύχη τους.

Η ανομβρία των τελευταίων εβδομάδων μπορεί να κράτησε προσωρινά το πρόβλημα μόνο στον χώρο που τις βλέπετε,  και δεν ….το πήγε παραπέρα, αλλά κάθε χρόνο τα κουτιά αυτά τα μαζεύει το νερό τις βροχής και πιθανόν να καταλήγουν και σε μέρη απ’ όπου αντλείται νερό για να το πίνουν κάποιοι. Με ότι αυτό συνεπάγεται. Κι ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί… θερίζει ο καρκίνος στην περιοχή του Έβρου.

Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις βρίσκεται κάποιος που καίει τις συσκευασίες αυτές και σύμφωνα με την κατεύθυνση του ανέμου, οι κάτοικοι χωριών ή ακόμα και πόλεων αν είναι κοντά, εισπνέουν τα επικίνδυνα αέρια που εκλύονται. Μήπως οι υπεύθυνοι να κάνουν κάτι; Ούτε καν ένας χώρος που να πετιούνται μέσα οι επικίνδυνες αυτές συσκευασίες και φυσικά να υπάρχουν αρμόδια συνεργεία του δήμου Ορεστιάδας ή των άλλων δήμων που να τα μαζεύουν και να υπάρχει η κατάλληλη διαχείριση;

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*