Αλεξανδρούπολη: Πάρκαρε στον πεζόδρομο της Κανάρη τουλάχιστον 15′, απαντάει η Δημοτική Αστυνομία στην καταγγελία πολίτη

Αλεξανδρούπολη: Πάρκαρε στον πεζόδρομο της Κανάρη τουλάχιστον 15′, απαντάει η Δημοτική Αστυνομία στην καταγγελία πολίτη

-Αστυνομικός στο επάγγελμα ο καταγγέλων- Απορρίφθηκε η ένσταση που υπέβαλλε

 

Η χθεσινή καταγγελία δημότη της Αλεξανδρούπολης για την κλήση που του βεβαίωσε Δημοτικός Αστυνομικός και όσα συνέβησαν, την οποία δημοσίευσε το Evros-news.gr, προκάλεσε αντικρουόμενες αντιδράσεις και απόψεις.

Εμείς αναζητήσαμε φυσικά και την απάντηση που δίνουν στο συγκεκριμένο συμβάν από την πλευρά του δήμου Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα από την Δημοτική Αστυνομία. Αν και μας είπαν ότι πιθανόν να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από την Δευτέρα, η θέση τους για όσα κατήγγειλε ο συγκεκριμένος πολίτης είναι:

 1. Πάρκαρε παράνομα πάνω στον πεζόδρομο της οδού Κανάρη, από την κάτω πλευρά, πίσω από την Λέσχη Αξιωματικών Αλεξανδρούπολης.
 2. Δεν άφησε το αμάξι για τρία λεπτά όπως ισχυρίζεται, αλλά τουλάχιστον δέκα λεπτά. Η διαδικασία που ακολουθούν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί είναι πως πριν βεβαιώσουν μια παράβαση περιμένουν μήπως και επιστρέψει ο κάτοχος. Αφού λοιπόν περίμενε τουλάχιστον δέκα λεπτά, έγραψε την κλίση. Πέρασαν το λιγότερο πέντε λεπτά από την στιγμή που το έκανε και εμφανίστηκε ο παραβάτης. Σύνολο δηλαδή περίπου 15′ και όχι 3′ που ισχυρίζεται.
 3. Ο συγκεκριμένος πολίτης είναι αστυνομικός στο επάγγελμα. Όταν επέστρεψε, ζήτησε από τον Δημοτικό Αστυνομικό να την σβήσει, αναφέροντας και την ιδιότητα του. Αυτός του απάντησε ότι δεν μπορούσε να σβήσει μια κλήση που ήδη έχει γράψει. Τον ενημέρωσε όμως ότι μπορεί εφόσον έχει βάσιμους λόγους να το αμφισβητήσει, να ακολουθήσει την νόμιμη διαδικασία. Να κάνει ένσταση.
 4. Πράγματι, ο συγκεκριμένος πολίτης που έκανε την καταγγελία στο Evros-news.gr, πήγε και υπέβαλλε ένσταση, προβάλλοντας τους ισχυρισμούς του. Αυτή εξετάστηκε από την αρμόδια υπηρεσία και απορρίφθηκε διότι οι λόγοι που επικαλούνταν δεν ευσταθούσαν.
 5. Όπως αναφέρουν από την Δημοτική Αστυνομία, αναγνωρίζουν ότι η κλήση ενόχλησε τον πολίτη, αλλά η διαδικασία είναι ίδια με αυτή που ακολουθεί και η αστυνομία, η Τροχαία συγκεκριμένα σε παρόμοιες περιπτώσεις.
 6. Επειδή ο καταγγέλων επικαλείται ότι μετέφερε το μικρό παιδί του στην αγκαλιά, το οποίο δεν σεβάστηκε ο Δημοτικός Αστυνομικός, επισημαίνουν πως έχει και ο ίδιος μικρό παιδί, οπότε σε καμιά περίπτωση δεν θα έκανε κάτι τέτοιο.

Υπάρχει και κάτι ακόμα, που μάθαμε εμείς και δεν μπορούμε να μην το αναφέρουμε, γιατί άσχετα με την ουσία της υπόθεσης κάτι δείχνει ως προς τη νοοτροπία και τον τρόπο λειτουργίας της σημερινής δημοτικής αρχής Αλεξανδρούπολης, σε σχέση με το παρελθόν. Ο πολίτης που διαμαρτυρήθηκε έντονα για την κλήση από την Δημοτική Αστυνομία και προχώρησε στην ένσταση αρχικά (που απορρίφθηκε) και στην έγγραφη καταγγελία στη συνέχεια, είναι συγγενικό πρόσωπο υποψήφιας στις τελευταίες εκλογές με το νυν δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη. Προφανώς και δεν υπάρχει… οικογενειακή ευθύνη, αλλά τονίζουμε την συγκεκριμένη διάσταση για να φανεί ότι η υπόθεση του αντιμετωπίστηκε όπως και κάθε άλλου πολίτη. Το επισημαίνουμε αυτό, θυμίζοντας την… προνομιακή μεταχείριση που είχαν επί της απελθούσας δημοτικής αρχής του Βαγγέλη Λαμπάκη κάποιοι Αντιδήμαρχοι του, όπως ο Γιώργος Παντελίδης, ο Χρήστος Ζιώγας και ο Γιώργος Ουζουνίδης, για τους οποίους έγιναν επίσημες καταγγελίες ότι πάρκαραν παράνομα. Δεν κινήθηκε καμιά διαδικασία εναντίον τους.

 

 

8 Σχόλια

 1. Επειδή ο Θεός είναι μεγάλος, δε μπορεί, θα εμφανιστεί κάποιος εδώ να πει την αλήθεια και αν υπάρχουν κάμερες από την Λ.Α.Φ.Α. ακόμα καλύτερα. Επίσης όσον αφορά το αν επικαλέστηκε την ιδιότητα του ο καταγγέλλων επίσης δε μπορεί, κάποιος θα πει την αλήθεια γιατί απλά ΔΕΝ έγινε. Όπως ΔΕΝ επικαλέστηκε την συγγένεια του ΠΟΥΘΕΝΑ. Το θέμα όμως δεν είναι τα 20 ευρώ, είναι ότι η ανθρωπιά σκοτώθηκε.

 2. Η Δημοτική Αστυνομία περιμένει 1-2 το πολύ 4 λεπτά και αν δεν εμφανιστεί κανείς τον γράφουν.
  Έτυχε να κρατήσω χρόνο επίτηδες.
  Όσο για τον χρόνο που λέει ότι το άφησε σίγουρα διπλάσιος θα είναι έτσι κι αλλιώς μονίμως πάνω από 10 το αφήνουν το αυτοκίνητο….

 3. Είναι δυνατόν να συζητάμε αν θα βεβαιωθεί παράβαση στάθμευσης επάνω σε πεζόδρομο;;;;;;;; Αυτή η νοοτροπία πρεπει να αποβληθεί απο τη ζωή μας , αλλά δεν αισιοδοξώ πως θχ συμβεί…… κρίμα…..

 4. Η ψυχή του Έλληνα είναι στην τσέπη. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να συμμορφωθούμε.
  Αλλά και ο δήμος έχει μειώσει πολύ τις θέσεις παρκαρίσματος μέσα στην πόλη, με τους αποτυχημένους ποδηλατοδρόμους και την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων. Τους κατόχους ΙΧ τους σκέφτηκαν;

 5. Προσπαθώ να βρω που λέει ο Κ.Ο.Κ ότι για να σημειωθει κληση για παρανομο παρκαρισμα, πρεπει να περιμενει μπαστακας ο αστυνομος, μπας κι επιστρεψει ο οδηγος!!! Ανυκουστα πραγματα.

 6. Εγώ με την σειρά μου θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Σε αντίθετη περίπτωση ο κύριος (παραβάτης) πού είναι και αστυνομικός θα έκανε τα στραβά μάτια ? Θα την έσβηνε την κλίση ? Αντί να δείξει το καλό παράδειγμα εκνευρίστηκε κιόλας ? Καταλαβαίνω τόν λόγο που επικαλείται αλλά η υπόθεση νομίζω ότι κάπου δεν μου μιλάει !

 7. Ναι την επόμενη φορά ας περιμένουν μισή ώρα μπας και θυμηθεί ο άλλος να έρθει να πάρει το αμάξι από το ΠΕΖΟΔΡΌΜΙΟ!!! ΈΛΕΟΣ ρε!
  Περνάει – γραφει – φεύγει και πάει στον επόμενο. Αυτή είναι η δουλειά του. Και του άλλου να ζητήσει και συγνώμη από τους κατοίκους της περιοχής. Όχι να κάνει και φασαρία.

 8. Ειλικρινά τώρα, νομίζεις πως στην Ελλάδα ένας αστυνομικός δεν θα έλεγε πως είναι αστυνομικός για να αποφύγει μια κλήση; Επίσης για ποια ανθρωπιά λες; Εκ μέρους του δημοτικού αστυνόμου; Ελπίζω πως όχι…

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*