Αλεξανδρούπολη: Πάρκαρε στον πεζόδρομο της Κανάρη τουλάχιστον 15′, απαντάει η Δημοτική Αστυνομία στην καταγγελία πολίτη

Αλεξανδρούπολη: Πάρκαρε στον πεζόδρομο της Κανάρη τουλάχιστον 15′, απαντάει η Δημοτική Αστυνομία στην καταγγελία πολίτη

-Αστυνομικός στο επάγγελμα ο καταγγέλων- Απορρίφθηκε η ένσταση που υπέβαλλε

 

Η χθεσινή καταγγελία δημότη της Αλεξανδρούπολης για την κλήση που του βεβαίωσε Δημοτικός Αστυνομικός και όσα συνέβησαν, την οποία δημοσίευσε το Evros-news.gr, προκάλεσε αντικρουόμενες αντιδράσεις και απόψεις.

Εμείς αναζητήσαμε φυσικά και την απάντηση που δίνουν στο συγκεκριμένο συμβάν από την πλευρά του δήμου Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα από την Δημοτική Αστυνομία. Αν και μας είπαν ότι πιθανόν να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από την Δευτέρα, η θέση τους για όσα κατήγγειλε ο συγκεκριμένος πολίτης είναι:

  1. Πάρκαρε παράνομα πάνω στον πεζόδρομο της οδού Κανάρη, από την κάτω πλευρά, πίσω από την Λέσχη Αξιωματικών Αλεξανδρούπολης.
  2. Δεν άφησε το αμάξι για τρία λεπτά όπως ισχυρίζεται, αλλά τουλάχιστον δέκα λεπτά. Η διαδικασία που ακολουθούν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί είναι πως πριν βεβαιώσουν μια παράβαση περιμένουν μήπως και επιστρέψει ο κάτοχος. Αφού λοιπόν περίμενε τουλάχιστον δέκα λεπτά, έγραψε την κλίση. Πέρασαν το λιγότερο πέντε λεπτά από την στιγμή που το έκανε και εμφανίστηκε ο παραβάτης. Σύνολο δηλαδή περίπου 15′ και όχι 3′ που ισχυρίζεται.
  3. Ο συγκεκριμένος πολίτης είναι αστυνομικός στο επάγγελμα. Όταν επέστρεψε, ζήτησε από τον Δημοτικό Αστυνομικό να την σβήσει, αναφέροντας και την ιδιότητα του. Αυτός του απάντησε ότι δεν μπορούσε να σβήσει μια κλήση που ήδη έχει γράψει. Τον ενημέρωσε όμως ότι μπορεί εφόσον έχει βάσιμους λόγους να το αμφισβητήσει, να ακολουθήσει την νόμιμη διαδικασία. Να κάνει ένσταση.
  4. Πράγματι, ο συγκεκριμένος πολίτης που έκανε την καταγγελία στο Evros-news.gr, πήγε και υπέβαλλε ένσταση, προβάλλοντας τους ισχυρισμούς του. Αυτή εξετάστηκε από την αρμόδια υπηρεσία και απορρίφθηκε διότι οι λόγοι που επικαλούνταν δεν ευσταθούσαν.
  5. Όπως αναφέρουν από την Δημοτική Αστυνομία, αναγνωρίζουν ότι η κλήση ενόχλησε τον πολίτη, αλλά η διαδικασία είναι ίδια με αυτή που ακολουθεί και η αστυνομία, η Τροχαία συγκεκριμένα σε παρόμοιες περιπτώσεις.
  6. Επειδή ο καταγγέλων επικαλείται ότι μετέφερε το μικρό παιδί του στην αγκαλιά, το οποίο δεν σεβάστηκε ο Δημοτικός Αστυνομικός, επισημαίνουν πως έχει και ο ίδιος μικρό παιδί, οπότε σε καμιά περίπτωση δεν θα έκανε κάτι τέτοιο.

Υπάρχει και κάτι ακόμα, που μάθαμε εμείς και δεν μπορούμε να μην το αναφέρουμε, γιατί άσχετα με την ουσία της υπόθεσης κάτι δείχνει ως προς τη νοοτροπία και τον τρόπο λειτουργίας της σημερινής δημοτικής αρχής Αλεξανδρούπολης, σε σχέση με το παρελθόν. Ο πολίτης που διαμαρτυρήθηκε έντονα για την κλήση από την Δημοτική Αστυνομία και προχώρησε στην ένσταση αρχικά (που απορρίφθηκε) και στην έγγραφη καταγγελία στη συνέχεια, είναι συγγενικό πρόσωπο υποψήφιας στις τελευταίες εκλογές με το νυν δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη. Προφανώς και δεν υπάρχει… οικογενειακή ευθύνη, αλλά τονίζουμε την συγκεκριμένη διάσταση για να φανεί ότι η υπόθεση του αντιμετωπίστηκε όπως και κάθε άλλου πολίτη. Το επισημαίνουμε αυτό, θυμίζοντας την… προνομιακή μεταχείριση που είχαν επί της απελθούσας δημοτικής αρχής του Βαγγέλη Λαμπάκη κάποιοι Αντιδήμαρχοι του, όπως ο Γιώργος Παντελίδης, ο Χρήστος Ζιώγας και ο Γιώργος Ουζουνίδης, για τους οποίους έγιναν επίσημες καταγγελίες ότι πάρκαραν παράνομα. Δεν κινήθηκε καμιά διαδικασία εναντίον τους.