Μεταξωτά μαντήλια Eireen απ’ το Σουφλί θα εκτεθούν στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου

Μεταξωτά μαντήλια Eireen απ’ το Σουφλί θα εκτεθούν στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου

Για δεύτερη φορά, τα εμπνευσμένα από την αρχαία Ελλάδα και κατασκευασμένα με μετάξι από το Σουφλί μαντήλια ΕIREEN θα εκτεθούν στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου για διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών, και συγκεκριμένα από τις 21/11 ως τις 8/3/2020, στο πλαίσιο της έκθεσης TROY.

Τα μαντήλια EIREEN βγήκαν για πρώτη φορά στην αγορά τον Μάιο του 2014 από την σχεδιάστρια Ειρήνη (Ρένα) Παπαγιαννοπούλου, η οποία ήθελε να δημιουργήσει ένα ποιοτικό και παράλληλα χρηστικό προϊόν, βασισμένο εξ ολοκλήρου σε ελληνικές πρώτες ύλες και αντλώντας έμπνευση από την αρχαία Ελλάδα.

Για τη δημιουργία τους χρησιμοποιεί αποκλειστικά ελληνικό μετάξι και για το λόγο αυτό, τα μαντήλια κατασκευάζονται αποκλειστικά στο Σουφλί, μία πόλη που είναι ιστορικά συνδεδεμένη με την τέχνη του μεταξιού από τα βυζαντινά χρόνια.

Τα μαντήλια EIREEN έχουν ως σήμα κατατεθέν τον Δούρειο Ίππο, ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο σύμβολο, το οποίο είναι ταυτισμένο με την επινοητικότητα του ελληνικού πνεύματος, την ευστροφία και την ικανότητα των να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της κάθε εποχής.

Η πρώτη φορά που τα μαντήλια Eireen βρέθηκαν στο πωλητήριο του Βρετανικού Μουσείου του Λονδίνου ήταν το 2015, στα πλαίσια της έκθεσης Greek bodies exhibition.

Πηγή: newsit.gr