Αλεβίτικη γιορτή στην Ρούσσα, παρουσία πολύ κόσμου και των τοπικών αρχών (φωτορεπορτάζ)

Αλεβίτικη γιορτή στην Ρούσσα, παρουσία πολύ κόσμου και των τοπικών αρχών (φωτορεπορτάζ)

Παρουσία πολύ κόσμου αλλά και των τοπικών αρχών, πραγματοποιήθηκε χθες η αλεβίτικη γιορτή στην περιοχή της Ρούσσας, με επίκεντρο τον ιστορικό τεκέ της περιοχής.

Ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Ταξίαρχος Παναγιώτης Καβιδόπουλος, Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Δαρούσης,  Κοτζά Γιουσούφ, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Δημούτσης και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του ορεινού όγκου, μαζί με πάρα πολύ κόσμο, αντάμωσαν σε ένα ακόμη πανηγύρι. Αναβίωσαν έθιμα, γεύθηκαν το κουρμπάνι και επισκέφθηκαν τον περίφημο και ιστορικό Τεκέ του Σεγίτ Αλή Σουλτάν, γνωστό και ως ο Τεκές του Κιζίλ Ντελή, ή Τεκέ της Ρούσσας.

Ο Τεκές βρίσκεται 3 χιλιόμετρα έξω από το χωριό Ρούσσα, ανάμεσα σε Γονικό, Μεγάλο Δέρειο και Ρούσσα. Είναι ένας οθωμανικός Αλεβήτικος τεκές, δηλαδή σημείο συνάθροισης δερβίσηδων (συγκεκριμένα του τάγματος των Μπεκτασήδων), το οποίο έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί. Θεωρείται από τους παλαιότερους διατηρημένους τεκέδες στο χώρο των Βαλκανίων κι ένα από τα δύο σημαντικότερα κέντρα του Mπεκτασισμού.