Συνάντηση-συζήτηση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τους μαθητές του Λυκείου Φερών που έκαναν κατάληψη

Συνάντηση-συζήτηση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τους μαθητές του Λυκείου Φερών που έκαναν κατάληψη

Επίσκεψη στον χώρο του παλαιού κτιρίου του Γυμνασίου και Λυκείου Φερών πραγματοποίησε τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρη Κολγιώνη.

Ο κ.Ζαμπούκης συναντήθηκε με τους μαθητές του Λυκείου Φερών, οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη απαραίτητων υποδομών στα εργαστήριά τους, την απουσία χώρων ανάπαυσης για τα διαλείμματα τους χειμερινούς μήνες και κυρίως για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τα αδέσποτα.

Οι μαθητές τόνισαν την έλλειψη οργανωμένης φροντίδας των αδέσποτων, η οποία οδηγεί σε αύξηση της επιθετικότητας τους, τις καταστροφές προσωπικών ειδών τους και προβλήματα υγιεινής που δημιουργούνται.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης συζήτησε σε πολύ φιλικό κλίμα μαζί τους και ήδη έδωσε οδηγίες στην αρμόδια υπηρεσία να διορίσει φύλακα με σκοπό να ελέγχει την είσοδο των αδέσποτων στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος. Επίσης ενημέρωσε τους μαθητές ότι το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής του νέου Λυκείου Φερών τηρείται αυστηρά και ότι δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στην παράδοσή του.