«Όχι στον Χρυσό» είπαν οι δήμαρχοι της Θράκης σε συνέντευξη Τύπου

«Όχι στον Χρυσό» είπαν οι δήμαρχοι της Θράκης σε συνέντευξη Τύπου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 στην Κομοτηνή οι Δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, Μαρωνείας Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ   Βαγγέλης Λαμπάκης και η εκπρόσωπος της Διανομαρχιακής Επιτροπής Έβρου – Ροδόπης κατά του Χρυσού Σταυρούλα Εμμανουηλίδου.

Στη συνέντευξη έγινε ένας 20ετής απολογισμός δράσεων και πεπραγμένων των κοινωνικών αγώνων όλων των φορέων ενάντια στις εξορύξεις χρυσού. Εκφράστηκε η αποφασιστικότητα για συνέχιση του αγώνα με οργανωμένες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των ΜΜΕ ενημερώθηκαν για το ταξίδι της επιτροπής στις Βρυξέλλες και τις ομιλίες στο Ευρωκοινοβούλιο καθώς και για τις επικείμενες συνεντεύξεις τύπου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης.

Την συνέντευξη συντόνισε ο οικοδεσπότης δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης που τόνισε: «Να διατηρήσουμε ενεργή και ζωντανή την κοινοποίηση της ριζικής αντίθεσης της τοπικής κοινωνίας στην εξόρυξη Χρυσού» μετέφερε και είπε «λέμε για πολλοστή φορά ένα μεγάλο όχι στον Χρυσό».

Από πλευράς του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης στην τοποθέτηση του η οποία ήταν και η μεγαλύτερη χρονικά αφού κράτησε 25′, έκανε μια ιστορική αναδρομή σε όλους τους αγώνες που έγιναν στην Αλεξανδρούπολη διαχρονικά. Έστειλε παράλληλα το κεντρικό μήνυμα: «Πρέπει να συνεχίσουμε αυτούς τους αγώνες» και θύμισε στο κοινό πλήθος ομόφωνων αποφάσεων κατά του Χρυσού και μια σειρά κινητοποιήσεων.

Στη συνέντευξη πιστοποιήθηκε από όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους ότι το μέτωπο της Θρακιώτικης κοινωνίας παραμένει αρραγές απέναντι στα χρυσωρυχεία αλλά και σε κάθε άλλη δραστηριότητα που βάζει σε κίνδυνο και απειλεί το περιβάλλον.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*