Διαφωνεί κάθετα με την πρόσληψη 400 Συνοριακών Φυλάκων μέσω ΑΣΕΠ, η Ένωση Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης

Διαφωνεί κάθετα με την πρόσληψη 400 Συνοριακών Φυλάκων μέσω ΑΣΕΠ, η Ένωση Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης

Την κάθετη διαφωνία της με την πρόθεση της Κυβέρνησης να προσλάβει άμεσα 400 Συνοριακούς Φύλακες για να τους τοποθετήσει στο νομό Έβρου προκειμένου να υπάρξει καλύτερος έλεγχος των λαθρομεταναστευτικών ροών, εκφράζει η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης.

Με ανακοίνωση της μάλιστα, αφού βέβαια τονίζει πως είναι υπέρ της ενίσχυσης του προσωπικού, αντιδρά έντονα στον τρόπο που θα γίνουν οι προσλήψεις, αφού όπως αναφέρει:

“Όπως πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, η κυβέρνηση προτίθεται να προσλάβει υπό την μορφή του κατεπείγοντος, τετρακόσιους (400) συνοριακούς φύλακες μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ, όμοιο με τον οποίο προσελήφθησαν πρόσφατα οι ειδικοί φρουροί.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης η οποιαδήποτε ενίσχυση τόσο σε υλικά μέσα όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό των υπηρεσιών συνοριακής φύλαξης στην περιοχή μας, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Οφείλουμε όμως να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας αναφορικά με τον σχεδιαζόμενο τρόπο πρόσληψης συνοριακών φυλάκων.

Οι ενστάσεις μας στην προαναγγελθείσα πρόσληψη τετρακοσίων (400) συνοριακών φυλάκων δια στόματος του κυρίου Πρωθυπουργού, αφορούν ξεκάθαρα τα προβλήματα τα οποία θα ανακύψουν με τους πολλούς τρόπους πρόσληψης κυρίως στις μεταθέσεις με αντικειμενικά κριτήρια για νομούς της περιφέρειας, την ανομοιογένεια και κυρίως την αδικία που υφίστανται για πολλοστή φορά οι αστυφύλακες του θεσμού των πανελλαδικών εξετάσεων.

Θεωρούσαμε μέχρι πρότινος ότι μετά την κατ΄ επίφαση τελικά ομογενοποίηση που θεσμοθετήθηκε το 2008, ο μόνος αδιάβλητος τρόπος εισαγωγής στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει καθιερωθεί είναι ένας και μόνο μέσω του θεσμού των πανελλαδικών εξετάσεων. Ως εκ τούτου μια Αστυνομία πολλών ταχυτήτων μόνο ευεργετική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Για το λόγο αυτό είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε εισαγωγή στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας εκτός του θεσμού των Πανελλαδικών εξετάσεων”.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*