Ψήφισε τον προϋπολογισμό 2020 προτείνοντας ενότητα στο Δ.Σ η Μ.Γκουγκουσκίδου – Αιφνιδιάστηκε ο δήμαρχος Ορεστιάδας… συντηρώντας την οξύτητα

Ψήφισε τον προϋπολογισμό 2020 προτείνοντας ενότητα στο Δ.Σ η Μ.Γκουγκουσκίδου – Αιφνιδιάστηκε ο δήμαρχος Ορεστιάδας… συντηρώντας την οξύτητα

Κατά την “ειδική” συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, η Δημοτική μας Παράταξη “Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος να Ζω” υπερψήφισε τον προϋπολογισμό για τη διαχειριστική περίοδο 2020, παρά τις σοβαρές διαφορές και επιφυλάξεις που διατύπωσε.

     Συγκεκριμένα ζήτησε τη μείωση των δημοτικών τελών για επαγγελματίες, οικογένειες ΑΜΕΑ και φτωχές οικογένειες, την αλλαγή χαρακτήρα των γιορτών νεολαίας Άρδα, την κατάργηση των ρουσφετολογικών απευθείας αναθέσεων κ.α.

     Δήλωσε ότι παραβλέπει τις διαφορές και για πολιτικούς λόγους ψηφίζει τον προϋπολογισμό και τούτο διότι :

  • Σέβεται τη νωπή λαϊκή εντολή που έδωσαν οι δημότες στη νέα δημοτική αρχή και

  • Προτάσσει τη συνεννόηση και την ενότητα των δημοτικών παρατάξεων πάνω στα μεγάλα προβλήματα του Δήμου. “Εμείς πιστεύουμε στην ενότητα και το αποδεικνύουμε”, είπε.

     Ο κ. Δήμαρχος αιφνιδιάστηκε, δεν έδειξε αντανακλαστικά και επιτέθηκε στην κ. Γκουγκουσκίδου γιατί δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό που ο ίδιος εισηγήθηκε. Έδειξε πόσο πιστεύει στη σύγκλιση και στη συνεννόηση των δημοτικών δυνάμεων.

     Η κ. Γκουγκουσκίδου τόνισε κλείνοντας ότι “δεν απεμπολούμε το δικαίωμα και το καθήκον μας να κάνουμε αντιπολίτευση”. “Θα είμαστε μια χρήσιμη, μια δημιουργική αντιπολίτευση. Όπου συμφωνούμε θα λέμε ναι και όπου διαφωνούμε θα είμαστε αυστηροί”. Κάλεσε δε τον κ. Δήμαρχο να αφήσει τις διαφορές και να ασχοληθεί με την ουσία της πολιτικής.

“Για μας το συμφέρον του τόπου είναι πάνω απ’ όλα”, κατέληξε.