Νικήτας Κακλαμάνης: “Ο Έβρος δεν μπορεί να φυλάσσεται παρά μόνο από τον στρατό…”

Νικήτας Κακλαμάνης: “Ο Έβρος δεν μπορεί να φυλάσσεται παρά μόνο από τον στρατό…”

“Το τι γίνεται στον Έβρο το γνωρίζουν τα αρμόδια υπουργεία. Ο Έβρος δεν μπορεί να φυλάσσεται παρά μόνο από τον στρατό, διότι μόνο αυτός ξέρεις και τα φανερά και τα κρυφά περάσματα”, τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ν.Δ στην Αθήνα, έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» σχετικά με το μεταναστευτικό-προσφυγικό και αναφέρθηκε και στο νομό Έβρου και τα όσα επικρατούν. “Το τι γίνεται στον Έβρο το γνωρίζουν τα αρμόδια υπουργεία. Ο Έβρος δεν μπορεί να φυλάσσεται παρά μόνο από τον στρατό, διότι μόνο αυτός ξέρεις και τα φανερά και τα κρυφά περάσματα. Επίσης, προσωπική μου άποψη είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συστηματικά για να μην πω υπονομευτικά, άφησε να καταρρεύσει ο φράχτης. Υπήρξε ανασταλτικός παράγοντας Βοηθούσε. Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να φτιαχτεί, αν θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί».

Τόνισε επίσης ότι αν δεν υλοποιηθεί το σχέδιο που έχει ξεκινήσει, τότε θα μετατραπεί όπως τις «Πρέσπες» για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση κινδυνεύουμε σαν κυβέρνηση να υποστούμε πολιτικό κόστος μεγαλύτερο από αυτό που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ με τις Πρέσπες. Το μεταναστευτικό/προσφυγικό θα γίνουν οι Πρέσπες της ΝΔ», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ και Αντιπρόεδρος της Βουλής , στον Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής», με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Το θετικό είναι ότι έγινε το πρώτο βήμα με την ενοποίηση των 5 νόμων και η νομοθεσία για το άσυλο κλπ, τα αποτελέσματα για να είμαστε ειλικρινείς, δεν θα τα δούμε πριν από τον Μάρτιο.

Για το αν ελέγχει η κυβέρνηση τις  ΜΚΟ: «Για τις ΜΚΟ δεν θα ρίξω ευθύνη στην κυβέρνηση. Με βάση τον τελευταίο νόμο θα γίνει τσεκάρισμα. Στη ώρα του πρωθυπουργού το καλοκαίρι του 2015 είχα κάνει ερώτηση για τις ΜΚΟ. Ο κ. Μουζάλας ήταν πιο ειλικρινής και τον Δεκέμβριο του 2017 μου είπε ότι από τις εκατοντάδες έχουν ταυτοποιηθεί 38. »

ΠΗΓΗ: newpost.gr