Διδυμότειχο: Πέρασαν 2,5 μήνες και η υπεύθυνη για την ύδρευση ΔΕΥΑΔ, δεν έχει ακόμα… διοίκηση

Διδυμότειχο: Πέρασαν 2,5 μήνες και η υπεύθυνη για την ύδρευση ΔΕΥΑΔ, δεν έχει ακόμα… διοίκηση

-Χατζηγιάννογλου: Φταίνε ο… Τοκαμάνης και το ΤΕΕ Θράκης για την καθυστέρηση διορισμού διοίκησης

Συμπληρώθηκαν 2,5 μήνες από την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου Διδυμοτείχου από τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου  καιτους συνεργάτες του, σήμερα για άλλη μια φορά (πολλοστή και με την σημερινή δημοτική αρχή) υπάρχει και πάλι σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης με διακοπές νερού, αλλά ακόμα η αρμόδια Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Διδυμοτείχ0υ (ΔΕΥΑΔ) παραμένει… ακέφαλη, αφού δεν είχε εκλεγεί  νέα διοίκηση.

Η έλλειψη νερού που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι συχνά, κυρίως στην πόλη, είναι πλέον γνωστή δυστυχώς σε όλο το πανελλήνιο. Δεν λύθηκε εδώ και αρκετά χρόνια, επιδεινώθηκε σε μεγάλο βαθμό λόγω της ανικανότητας της απελθούσας δημοτικής αρχής του Παρασκευά Πατσουρίδη (με Αντιδήμαρχο τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη άλλωστε ποιο πρόβλημα να λύσεις) και η συγκεκριμένη δημοτική επιχείρηση θα έπρεπε να είναι η πρώτη που θα αποκτήσει καινούργια διοίκηση. Με στόχο φυσικά να ξεκινήσει άμεσα τις ενέργειες για την επίλυση του υπ’ αριθμόν 1 προβλήματος για το δήμο Διδυμοτείχου. Γιατί η έλλειψη νερού έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην απόφαση αρκετών ανθρώπων, που είτε θέλουν να μείνουν μόνιμα στην πόλη είτε ζούσαν σε αυτή, να αλλάξουν απόφαση και να επιλέξουν διπλανές πόλεις για να ζήσουν. Την Ορεστιάδα, ακόμα και την Αλεξανδρούπολη.

Για το πρόβλημα με τον μη διορισμό διοίκησης στην ΔΕΥΑΔ, ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου με χθεσινές του δηλώσεις στον Status radio, έριξε την ευθύνη ή τουλάχιστον προσπάθησε να  την ρίξει, στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστο Τοκαμάνη και το ΤΕΕ Θράκης. Αποποιήθηκε των δικών του ευθυνών και τόνισε πως αυτός έκανε ότι μπορούσε για να υπάρξει διοίκηση, αλλά φταίει ο κ.Τοκαμάνης που θέλησε να τον υποδείξει το ΤΕΕ Θράκης ως εκπρόσωπο του στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΔ, μια και είναι ως μηχανικός μέλος του. Ανέφερε επίσης ότι και η δυσλειτουργία του ΤΕΕ  λόγω και των εκλογών που είχε για την ανάδειξη νέας διοίκησης, δημιούργησαν όλο αυτό το πρόβλημα. Ξέχασε φυσικά να αναφέρει αλλά και δεν ρωτήθηκε από τον Σταύρο Αποστολίδη στον οποίο παραχώρησε τη συνέντευξη, για τις δικές του ευθύνες. Κι αυτό γιατί:

  • Ο ίδιος επέλεξε να υπάρχει εκπρόσωπος του ΤΕΕ Θράκης στην διοίκηση της συγκεκριμένης δημοτικής επιχείρησης, ενώ κάτι τέτοιο δεν είναι υποχρεωτικό.
  • Θα μπορούσαν να εκλεγούν τα υπόλοιπα μέλη, να πιάσουν άμεσα δουλειά για να δρομολογήσουν λύσεις στο πρόβλημα της ύδρευσης  και μόλις έστελνε το ΤΕΕ  τον τακτικό και τον αναπληρωματικό του, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να συμπληρώνονταν η διοίκηση.
  • Επίσης ξέχασε να αναφέρει ότι αρχικά εκλέθηκε διοίκηση στην ΔΕΥΑΔ, σε μία θυελλώδη συνεδρίαση όπου υπήρξαν έντονες αντεγκλήσεις και σοβαρές καταγγελίες από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστο Τοκαμάνη για ένα συγκεκριμένο μέλος που ήταν και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και είχε διοριστεί από τον Παρασκευά Πατσουριδη, ήταν και υποψήφιος του στις τελευταίες εκλογές χωρίς να εκλεγεί και για τον οποίον ο κ.Τοκαμάνης έκανε σοβαρές καταγγελίες για το χειρισμό κάποιων οικονομικών θεμάτων που έχουν σχέση με τα πετρέλαια σε μηχανήματα.

  • Τότε η πλειοψηφία με τη σύμπραξη Χατζηγιάννογλου, Πατσουρίδη, Σκίνδρη, ψήφισε να διοριστεί το συγκεκριμένο άτομο και προέκυψε διοίκηση στην ΔΕΥΑΔ. Αυτό όμως είναι άκυρο, διότι επιλέχθηκε με βάση το καταστατικό της ΔΕΥΑΔ το οποίο στηρίζεται στον προηγούμενο νόμο του “Καλλικράτη”, ενώ θα έπρεπε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα του “Κλεισθένη”. Γι’ αυτό και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης το απέρριψε. Έτσι δεν μπορεί να διοικήσει, πέρασαν 2,5 μήνες και θα πρέπει πλέον αφού αλλάξει το καταστατικό της, με βάση αυτόν εκλέγουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου .
  • Ξέχασε επίσης ο κ.Χατζηγιάννογλου να αναφέρει ότι ο ίδιος πρότεινε 2 μηχανικούς από το Διδυμότειχο στο ΤΕΕ Θράκης να τους ορίσει, ενώ αυτό απαγορεύεται και τελικά το Δ.Σ τους απέρριψε και επέλεξε δυο άλλους  μηχανικούς από την πόλη για τακτικό και αναπληρωματικό.

Άσχετα πάντως ποιος φταίει ή δεν φταίει για την καθυστέρηση αυτή και όπως αναφέραμε ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου δεν είναι άμοιρος ευθυνών, η ουσία είναι πως η ΔΕΥΑΔ που πρώτη απ’ όλες έπρεπε να αποκτήσει καινούργια διοίκηση από τον Σεπτέμβριο, ακόμα μένει ακέφαλη και ενώ το πρόβλημα της ύδρευσης με τις διακοπές νερού βασανίζει τους πολίτες του Διδυμοτείχου και κάποιων χωριών.