Σημαντικές, δυναμικά αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις του Έβρου, επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης

Σημαντικές, δυναμικά αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις του Έβρου, επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης

Τρεις πολύ σημαντικές και δυναμικά αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις του νομού Έβρου στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, επισκέφθηκε χθες ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Ο κ.Παπαθανάσης επισκέφθηκε κατά σειρά τους Μύλους Θράκης Α.Ε., την Dasteri Α.Ε. και την Πρίσμα Ηλεκτρονικά Α.Ε., όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με επιχειρηματίες και διοικητικά στελέχη για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν. Τον συνόδευαν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης. Οι επισκέψεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης ξεκίνησαν από τους Μύλους Θράκης Α.Ε. όπου συζήτησε με την Διοίκηση της εταιρείας.

Ο ίδιος μάλιστα έδειξε ενθουσιασμένος με όσα είδε και σχολίασε χαρακτηριστικά: “Επισκέφτηκα στον Έβρο μια σπουδαία βιομηχανία που διοικεί η κα Ουζουνοπούλου. Οι “ΜΥΛΟΙ_ΘΡΑΚΗΣ” είναι υπόδειγμα βιομηχανίας και τιμά την περιοχή. Έχουμε εντολή από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ακούμε τα προβλήματα στην πηγή τους, μέσα στα εργοστάσια”.

Ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στην εταιρεία Dasteri Α.Ε. όπου τον υποδέχθηκε ο επικεφαλής της Νίκος Δαστερίδης. Ο κ.Παπαθανάσης αναφέρθηκε στη συνάντηση του με τους διοικούντες της συγκεκριμένης εταιρείας, όπως και στις άλλες επισκέψεις του, στην στόχευση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις,  εστιάζοντας σε διατάξεις που θα προωθηθούν σχετικά με τις αδειοδοτήσεις και τις εγγυητικές επιστολές.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι ένα μεγάλο μέρος κονδυλίων έχει σχεδιαστεί να προωθηθεί προς την ανάπτυξη της βιομηχανίας, κάνοντας αναφορά στο γεγονός ότι η βιομηχανία των Περιφερειών αποτελεί στόχο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έκλεισε την τοποθέτηση του προτείνοντας στους επιχειρηματίες να είναι σε ετοιμότητα για υποβολή προτάσεων καθώς θα ακολουθήσει πλήθος προσκλήσεων το επόμενο διάστημα”.

Ενημερώθηκε από τον ίδιο τον κ.Δαστερίδη για την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας και όπως τόνισε: “Επισκέφτηκα την εταιρεία “DASTERI” της οικογένειας Δαστερίδη, με εξαγωγές σε 50 χώρες. Συζητήσαμε για τα προβλήματα των βιομηχανιών της Θράκης. Η εταιρεία με καινοτομία, εξωστρέφεια και νέες επενδύσεις στηρίζει την ισχυρή ανάπτυξη που θέλουμε”.

Τελευταίος σταθμός των επισκέψεων του Υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση, πριν αναχωρήσει για την Κομοτηνή, ήταν η εταιρεία “Πρίσμα Ηλεκτρονικά”. στην Αλεξανδρούπολη. Επίσης αφιέρωσε αρκετό χρόνο για να ενημερωθεί από τα στελέχη της εταιρείας, την οικογένεια Γιορδαμλή, για τις δραστηριότητες και τις προοπτικές της, αν και έδειξε να γνωρίζει αρκετά πράγματα.

Μάλιστα σχολίασε: “Επισκέφτηκα στην Αλεξανδρούπολη την εταιρεία που τιμήθηκε με χρυσό βραβείο από τη CERN. H PRISMA στηρίζει τις επιτυχίες της στην έρευνα και ανάπτυξη. Η σύνδεση της έρευνας με τη βιομηχανία είναι στο επίκεντρο της πολιτικής του Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων”.